Čas vánoční...

22. prosince 2016 19:51
Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 29. listopadu 2022 12:43
Reakce na andulka01:

Mrs.Robinson Zdravé cukroví jsem vůbec nepochopila. Buď si chci jednou do roka dopřát a volím nešizené dobré bohaté kousky. Ovesné vločky něčím spojené si přeci můžu dopřávat po celý rok, ve formě sušenek, kaší... Proč je cpát do cukroví?

andulka01 Pinot Noir Já teda sladké jím dost i mimo svátky, ale tak dva roky zpět  mi donesla kamarádka to zdravé. Jako nebylo to špatné, ale tak na ochutnání během roku, vůbec mi to nepřišlo jako vánoční cukroví.

continuity Pokud je to ze zdravotních důvodů a nebo pokud to chceš pro malé děti, tak to chápu. Jenže 90% žen to dělá, že jako kvůli "dietě" a to je prostě strašnej nesmysl, protože kaloricky to často vychází mnohem hůř. 

Offline Pinot Noir
30019 příspěvků moje polička 29. listopadu 2022 12:45

Karja my někdy děláme sušené švestky plněné marcipánem (pro méně cukru by šlo dát mandli) namočené do čokolády a obalené v kokosu. To by je i mohlo bavit.

Offline Mrs.Robinson
608 příspěvků moje polička 29. listopadu 2022 12:45

andulka01 Na použití kvalitních surovin bez náhražek se určitě shodneme. Ale co se týče ovesných vloček, ty já prostě nepovažuji za podřadnou surovinu, takže ty norské kuličky, na které jsem tu dávala odkaz, si udělám a s chutí je sním, protože mi fakt chutnají.

Offline continuity
43545 příspěvků moje polička 29. listopadu 2022 12:55

Mrs.Robinson díky za ten recept, ty vypadají super. 

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 29. listopadu 2022 12:59

K tématu náhodných hroud něčeho coby cukroví - mám uloženej tenhle "tip" z facebookové pečicí skupiny z loňska a pokaždé si na něj vzpomenu, když se někdo chlubí pětatřiceti druhama. Beztak to jsou nějaký nazdobený sójový suky!

Offline Karja
44890 příspěvků moje polička 29. listopadu 2022 13:01

Renusatko JJ přesně, kvuli dietě a stejně tě to neuspokojí:-D

Pinot Noir No jasně, to by se jim líbilo, je baví jakékoliv pečení, ale to je furt, ochutnám si, ještě si ochutnám a budu prostě radši, když to bude něco takového odlehčenějšího než to klasické cukroví. My doma fakt pečeme takové jako echt sladké, tučné. Myslím, že nejlíp vycházely vždy perníčky, strojkové a ještě něco jako myslivecký knoflík:-D. Pak mi kamarádka donesla to "datlové a karobové ala, vykup zdravou vyživu a smíchej to dohromady" ale to vyhodnocuji jako blbost, tim si v tomto případě člověk vůbec nepomůže:-D

Offline bram
4111 příspěvků moje polička 29. listopadu 2022 13:11

Karoleena to mi připomíná, když se jedny Vánoce tvůj strýček rozhodl taky přiložit ruku k dílu a sdělil mi, že upeče něco podle jeho vkusu :) Našel si nějaké nepečené cukroví z margotky, které spočívalo v tom, že se nastrouhala margotka, smíchala s trochou másla, žloutkem, rozpustilo se to v kastrolu, následně opět nechalo vychladit, z toho se udělaly kuličky a polily čokoládou. Kdyby nakrájel margotku na kostky, vyšlo by to úplně nastejno.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 29. listopadu 2022 13:11

Karoleena Tak zas ten suk máme s manželem rádi. Možná to i udělám.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. listopadu 2022 13:11

Karoleena a když to poleješ mléčnou, bílou a hořkou a ty hvězdičky prostřídáš třeba s kuličkami, to bude druhů

Offline Pinot Noir
30019 příspěvků moje polička 29. listopadu 2022 13:16

Evaeva přesně tímto stylem peče jedna moje příbuzná. Bílá poleva, hnědá poleva, na to červená lentilka, jinam zelená, do půlky krému káva, do druhé rum... To je panečku druhů! Co na tom, že uvnitř jsou univerzální kolečka vykrojená z těsta z Hery a ani jeden z těch druhů neodpovídá žadnému všeobecně známému cukroví.

Offline Pinot Noir
30019 příspěvků moje polička 29. listopadu 2022 13:16
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. listopadu 2022 13:30

Pinot Noir

my s krémem děláme asi tak dva druhy, to by u nás nešlo 

Offline Sweet Potato
40623 příspěvků moje polička 29. listopadu 2022 13:47

MP Meri Byla jsem teď v portálu, knížek milión, ale přijde mi, že jsou leporela a pak až knížky s dlouhým čtením.

Asi by nejlíp zadání vyhověla tahle:

Offline Sweet Potato
40623 příspěvků moje polička 29. listopadu 2022 13:49

Nebo se samolepkami.

Online Potrefenáhusa
38997 příspěvků moje polička 29. listopadu 2022 13:59

Priznam se, ze mě to cukroví nepohorsuje ani z rozdrobenych tatranek, sojovych suku ani ovesnych vlocek

Ať si kazdej pece a ji to, co chce, hlavně když to nenutí mně

Offline Sweet Potato
40623 příspěvků moje polička 29. listopadu 2022 14:05

Potrefenáhusa Náhodou, nejlepší "rafaelo" je z rozdrobených Vlnek!

Online Potrefenáhusa
38997 příspěvků moje polička 29. listopadu 2022 14:14

Sweet Potato však jo.a náplň do ořechů z ledových kaštanů

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 29. listopadu 2022 14:22

A propos když už jsme u toho, nemáte někdo tip, kde objednat (v Praze) cukroví? My jsme teď 2x vzali k tomu našemu koupený a docela se to osvědčilo (rozumějte - mohla jsem tajně do sklepa chodit na víc druhů), ale Skála to má letos 1400 Kč za kilo a to už trochu váhám. Ještě máme vyzkoušenýho Erharta, ten to zatím nemá vyvěšený, ale možná to bude vzhledem k inflaci podobný?

Offline Mulen
5044 příspěvků moje polička 29. listopadu 2022 14:27

MP Meri 

My máme u našich toto. Julinka to má ráda ještě v osmi letech. Toho textu tam vážně moc není. Akorát netuším, jestli je to ještě  sehnání.

Offline Sweet Potato
40623 příspěvků moje polička 29. listopadu 2022 14:29

Zina Píšu sz