Čas vánoční...

22. prosince 2016 19:51
Online Potrefenáhusa
38997 příspěvků moje polička 29. listopadu 2022 11:45

DruI nejlíp žádný  (pak to zas nejsou ty marokanky)

Offline Mrs.Robinson
608 příspěvků moje polička 29. listopadu 2022 11:46

Já jsem teda ve věci zdravého cukroví spíš dost skeptická. Podle mě se to dá trochu odlehčit, ale aby to bylo dobré, tak tam vždycky bude dost tuku (např ořechy) a/nebo cukru (např sušené ovoce, džem). 

Offline andulka01
12863 příspěvků moje polička 29. listopadu 2022 12:01

Mrs.Robinson Zdravé cukroví jsem vůbec nepochopila. Buď si chci jednou do roka dopřát a volím nešizené dobré bohaté kousky. Ovesné vločky něčím spojené si přeci můžu dopřávat po celý rok, ve formě sušenek, kaší... Proč je cpát do cukroví?

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. listopadu 2022 12:06

andulka01 karja se asi ptala hlavně kvůli dětem, že by jim podstrčila něco odlehčenějšího.

Offline andulka01
12863 příspěvků moje polička 29. listopadu 2022 12:07

Evaeva Ok, nečetla jsem všechno. Ale i tak... vždyť je to jednou do roka? 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. listopadu 2022 12:09

andulka01 jenže to máš pořád něco, takže proč to nezkusit. U karji to sladké docela omezují celkově.

Offline Pinot Noir
30019 příspěvků moje polička 29. listopadu 2022 12:10

andulka01 přesně tak. Když vidím nápis "zdravější"nebo "odlehčené" cukroví, nechápu. 

K Vánocům podle mě patří klasika a neošizená. A vůbec tyhle "smíchej něco s něčím a kydni to v hroudách na plech" jako vánoční cukroví neuznávám. 

Offline andulka01
12863 příspěvků moje polička 29. listopadu 2022 12:12

Evaeva No je fakt, že u nás to sladké přes rok není skoro vůbec (peču jen do práce), na Vánoce postupně taky omezujeme, ale v množství, ne v ingrediencích. No prostě mi přijde škoda dávat do vánočního cukroví vločky, no.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 29. listopadu 2022 12:18

andulka01 Já mám strašně ráda burisony v karamelu, ještě teda dělám obdobu se sladem, je to přesně ten recept, smíchej a placni na plech. Ale mám i propracovanější cukroví, teda klasiku. Šizení taky neuznávám.

Offline Sweet Potato
40623 příspěvků moje polička 29. listopadu 2022 12:21

Potrefenáhusa

Ořecho-čokoládové hrudky!

Offline continuity
43545 příspěvků moje polička 29. listopadu 2022 12:25

andulka01 Pinot Noir  no jenže jsou lidi, co cukr nesmí ze zdravotních důvodu a to ani na Vanoce a jsou lidi, co jim to třeba min sladký i chutná.

Já tyhle hejty pokaždé, když se někdo zeptá na zdravější cukroví vůbec nechápu. Vždyť vás to nikdo nenutí jíst a pokud vám to nechutná ani nevadí zdravotné, nejste vůbec cílová skupina. 

Offline continuity
43545 příspěvků moje polička 29. listopadu 2022 12:30

Karja napsala jsem kamarádce, co takto téměř bez cukru peče. Jen její reakční doby jsou dost dlouhé. Ozvu se, jak budu něco mít. 

Offline andulka01
12863 příspěvků moje polička 29. listopadu 2022 12:32

continuity ale tak snad o tom nemluvím, ne? Já samozřejmě vím a respektuji, že jsou lidi s dietními či chuťovými omezeními, ale to doufám nemusím pokaždé zdůrazňovat...

Ptám se, proč to někdo dělá dobrovolně, proč se řeší náhražky za dobré a kvalitní ingredience, když je to jednou do roka a nemusím toho sníst kila.

Offline viktorka_od splavu
49429 příspěvků moje polička 29. listopadu 2022 12:32

Sweet Potato muze byt:-) ale pro maly deti lepsi lupinky

Potrefenáhusa kandovany ovoce je zlo

Offline viktorka_od splavu
49429 příspěvků moje polička 29. listopadu 2022 12:35

andulka01 ja spis nepobiram ten nazev "zdrave" - tak bud jsou orechy a maslo a cukr super jidlo a pak si to v ramci nejakych rozumnych mantinelu obcas rada dam, nebo je to nezdrava hruza tak to nejim/nedavam detem.

jako plesnivy sojovy boby uprednostnovat pred normalnim jidlem a rikat tomu zdravy je na budku, to kolikrat cumim:-)

Offline Karja
44890 příspěvků moje polička 29. listopadu 2022 12:38

andulka01 jj ptala jsem se kvůli dětem. Baví je to péct,to je taková fakt zábavná činnost pro ně, ale moje děti toho sní hrozně moc, takže ony by to jedly a jedly než by to vsechno snědly, případně by to furt žadonily a to je fakt hrozná otrava pro rodiče. A navíc jednou do roka je vlastně asi skoro 14 dní ne?:-D Toho co poberou ne návštěvách bude až až;-).

Offline Karja
44890 příspěvků moje polička 29. listopadu 2022 12:40

continuity Jj díky, ja vůbec se teď nechytam jaký boby:-D viktorka_od splavu . Tady se člověk zeptá po něčem alá vločky,oříšky, něco méně sladkého a už je z toho zas nějaké hrocení!  

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. listopadu 2022 12:43

andulka01 nikdo necpe vločky do lineckého, spíš se hledají zdravější recepty. Já pro to mám pochopení, cukru jíme víc než je zdrávo. Mladší sní, co před něj postavím, takže když připravím cukroví na tác, bude u něj stát, dokud v něm nezmizí. Mně zdravé cukroví nejede, ale děti tím nepohrdnou. A zrovna ty děti jsou sladkým obklopeny celý advent (a to se u nás jí cukroví až na Štědrý den)

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 29. listopadu 2022 12:43
Reakce na andulka01:

Mrs.Robinson Zdravé cukroví jsem vůbec nepochopila. Buď si chci jednou do roka dopřát a volím nešizené dobré bohaté kousky. Ovesné vločky něčím spojené si přeci můžu dopřávat po celý rok, ve formě sušenek, kaší... Proč je cpát do cukroví?

andulka01 Pinot Noir Já teda sladké jím dost i mimo svátky, ale tak dva roky zpět  mi donesla kamarádka to zdravé. Jako nebylo to špatné, ale tak na ochutnání během roku, vůbec mi to nepřišlo jako vánoční cukroví.

continuity Pokud je to ze zdravotních důvodů a nebo pokud to chceš pro malé děti, tak to chápu. Jenže 90% žen to dělá, že jako kvůli "dietě" a to je prostě strašnej nesmysl, protože kaloricky to často vychází mnohem hůř. 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 29. listopadu 2022 12:43
Reakce na andulka01:

andulka01 Pinot Noir Já teda sladké jím dost i mimo svátky, ale tak dva roky zpět  mi donesla kamarádka to zdravé. Jako nebylo to špatné, ale tak na ochutnání během roku, vůbec mi to nepřišlo jako vánoční cukroví.

continuity Pokud je to ze zdravotních důvodů a nebo pokud to chceš pro malé děti, tak to chápu. Jenže 90% žen to dělá, že jako kvůli "dietě" a to je prostě strašnej nesmysl, protože kaloricky to často vychází mnohem hůř.