Taky mi nevadí pracovat mezi svátky, když jsme měli povinnou dovolenou, tak jsem fakt trpěla, protože mi chyběla během roku. Přežírat se deset dní v kuse cukrovím mě úplně nebere ![]()
Čas vánoční...
Jos Tak v tom zdravotnictví je to úplně na prd, to lituji moc.
Pracujem v školstve, čiže cez sviatky máme vždy nariadenú dovolenku, ale neraz počas dovolenky medzi sviatkami aj pracujem. Priznám sa, že mi vyhovuje mať cez sviatky dovolenku a ísť do práce neraz až po Troch kráľoch.
Mně teda nonstop volno od (před)Vánoc až do nového roku velmi vyhovuje, zvládneme pokrýt celou rodinu pražskou i moravskou, jít v mezidobí do práce by mě pořádně naštvalo![]()
Ale já asi potřebuju hodně volna, já bych si poradila i s třeba 50 dny dovolené, narozdíl od spousty kolegů, kteří mají problém si dobrat těch 25, nechápu ![]()
Kokoska jo, přes rok je v neděli všude, kromě pekařství, zavřeno. Akorát tak jednou nebo dvakrát za rok je v neděli otevřeno a to jsou lidi jak utržení ze řetězu. Ale myslím, že to je jen odpoledne par hodin. I bývá jednou za rok shopping night asi do 11. Jinak jsou v Bavorsku obchody otevřený max do osmi, v jiných spolkových zemích ale do desíti.
dzizisketa taky nechápu, jak může mít někdo moc dovolené ![]()
Karja Budeme, teda napůl.:-) Loni byly letenky příšerně drahé a letos je to podobné. Ale máme volno, tak letíme přes Vánoce do Austrálie (za třetinovou cenu letenek do Evropy). Odlétáme právě krátce před Štědrým dnem, proto chci fejkové Vánoce předem a na místě už jen malé připomenutí.
Což mi připomíná, že včera jsem si šla koupit vázu na přebytky z ikebany a místo ní jsem si koupila vánoční talíře
. Z toho překvapení jsem na vázu úplně zapomněla a kytky dnes musela nastrkat do konve. ![]()

Jinak teda já zamlada taky pracovala na Štědrý den i o Silvestru (nejelepší!!!), ale přesto souhlasím s continuity, ten den nebo dva před Vánocemi už vnímám jako zklidnění a asi by mě nenapadlo jít třeba na úřad nebo si objednat výměnu oken, nebo něco takového. Dokonce i když mě kadeřník objednával na 22.12., měla jsem špatné svědomí. V poslední době víc a víc vnímám, že se ta "adventní" doba až tak nectí a možná je to vliv rodné Moravy. :-) Pamatuju si, že třeba před nějakými dvaceti lety chtělo pražské vedení uspořádat na Štědrý den párty v nějakém baru, že jako po rozdání dárků lidi přijdou, budou pít drinky, bavit se a tančit až do rána... a pro nás to bylo naprosté wtf!! a to nám bylo kolem dvaceti, třiceti. Naprosto kulturní šok.
Proběhla tam debata ve stylu "A co teda na Moravě děláte když si rozdáte dárky?" "no tak jsme doma, s rodinou, babičkama, povídáme si..." "no tvl, to jako fakt??"
Dneska už je to jinak i na Moravě a lidi jdou klidně na Štědrý den na párty.
Jo a když už tady plevelím, my jsme o aspoň malý pocit Vánoc v Japonsku přišli s abdikací emeritního císaře. Akihito se narodil 23.12., takže za jeho vlády byl ten den státní svátek. V Japonsku, pokud připadne svátek na víkend, je v pondělí volno, takže na Vánoce byl zaručeně aspoň jeden den volno, v nejlepším případě tři. Nový císař je nezodpovědně narozený na jaře
, takže celé vánoční svátky jsou pracovní dny.
Garfie už někdy v letech cca 2001 - 2006 jsme každoročně chodili na štědrovečerní diskotéku (na maloměste!) a bývala to jedna z nejlepších akcí roku, s bezvadnou atmosférou a super zážitky :) od nějakých šestnácti, sedmnácti jsem po rozbalení dárků prostě radši vyrazila s přáteli než sedět u TV a naopak muž, Pražák, vždy celé svátky pobýval doma, žádné akce kromě Silvestra..., ale je fakt, že od zaměstnavatele by mi to dnes přišlo jako divnej nápad ![]()
Ja som vlastne nikdy nevyšla zo školského kolobehu. Tento rok su vianočné prázdniny 2 týždne, niektoré roky to vyjde aj skoro na 3.
Mermaid Tak my jsem to měli jako pořádat, ne že by to byla interní akce.
To si tak nějak časově odpovídá, myslím, že to je přesně ta doba, kdy se to začalo lámat, ale nám to tehdy přišlo absolutně ujetý! Na moravském maloměstě? Jinak je snad jasný, že ne všichni Pražáci chodili pařit, že jo!
Já si třeba vůbec nedovedu představit, že bych rodičům v tom věku oznámila, že odcházím na diskotéku, ani dnes vlastně asi ne ![]()
Garfie ne, středočeském. Já si zase tehdy nedokázala představit, že bych v tom věku byla doma, vždyť o jaké zážitky bych přišla
a právě mužovi se směju, že byl usedlej už jako mladej, dlouho jsem si myslela, že to tak měli normálně všichni (jako to paření na Štědrý večer) a ono ne ![]()
Nam zacina teraz najviac prace. V predoslej praci sa končilo 22.12 a zacali sme až to Troch kraloch a toto jediné mi z toho chýba.
Našťastie nemame otvorené 24.12. to je fakt super, a na Silvestra, ked to nie je nedeľa, robime do 12,00.
Prvý rok v tejto práci som teda vianoce pomaly nemohla si užiť,vtak som bola fyzicky zničená. Ale teraz už som zvyknutá. Voľno si vyberame niekedy v januári, to uz je pokoj.
Mermaid No tak to je prakticky Praha
Chápeš, civilizace! Naši šéfové to právě vnímali jako ty, ale nás to úplně šokovalo, ne že bychom třeba všichni chtěli trávit Štědrý den doma, jen nás jiná varianta ani nenapadla!!! A ani v té době nebyla u nás ve městě šance....
Garfie Ja som napriklad zo začiatku nechapala, prečo partner dcéry, po veceri a rozbaleni darcekov, ide otvorit bar a ze ma vecer plno.
A vlastne az tam mi došlo, že nie každý to má ako my. Osamotení ľudia, mladí ľudia, čo sa chcu baviť inak. A on mi to vyvratil, že jasne aj to je pravda, ale ze mu tam sedia najviac chlapi od rodiny, ktori nechcu byť doma s rodinou. A stazuju sa na megery, ale tie megery su ženy, co su mozno mrgerami prave preto, že maju doma totok.
Garfie ten talir je krasnej, vazu holt koupis jindy
my jsme leta chodivali na stedry den na navstevu ke kamaradce. Zacalo to nenapadne jako, ze jdem na pulnocni a pak k nim, pak jsme se sesli pred kostelem, pak uz rovnou k nim :)) muz vzdycky dostal nasup rybi polivky, on ji rad a ja to nevarim. Kolikrat jsme se vraceli nad ranem, super to bylo
ted chodime do kina aero na zivot briana
Janulik03 To je taky jedna z mnoha možností, že k té megeře má ta paní důvod. U nás se říká: Jakej šel, takovou potkal.
O párty na Štědrý den jsem neslyšela ani jako Pražák ![]()
Evaeva ja to ctu tady poprve, ze neco takoveho existuje!
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY