Čas vánoční...

22. prosince 2016 19:51
Offline Archivářka
příspěvků moje polička 20. listopadu 2023 13:44
Reakce na Kokoska:

Na Chodove minuly tyden znelo Nesem vam noviny. Nastesti to slo jen z jednoho kouta, ne celoplosne, tak jsem mazala na opacnou stranu. Vazne je to nutne uz v pulce listopadu?

​A ke všemu se koledy mají zpívat až od 25.12, protože zvěstují TO narození. Do té doby jenom "vyčkávací" adventní písně - roráty třeba.

Ježíšek v jesličkách v listopadu je předčasně narozené dítě

1. neděle adventní je letos 3.12., 4. neděle adventní připadne na Štědrý den, čímž dojde ke všeobecnému zmatení

PS: na cyklus liturgického roku jsem fakt pes. Jednak jako praktikující katolík, jednak profesionální deformace. Historická chronologie je moje oblíbená pomocná věda historická.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 20. listopadu 2023 14:03

Pinot Noir Pokud myslíš ty velké účty, tak je to proto, ze 90 % profi contentu na IG se připravuje dopředu. Takže v listopadu fotíš prosinec a tam proste potřebuješ mít nějaký vánoční křoví vždycky. A musíš to sypat ven v předstihu, protože musíš bejt jakoby napřed, aby si chytla začátek vánoční nálady lidí. Takže velký brandy fakt zacinaji Vánoce v září. V září se vymysli strategie, v říjnu se to nafotí a v půlce listopadu začne postupně vypouštět. 
Pokud myslíš nějaký normální smrtelniky ... třeba je to normálně baví, no

Ja už musím nahodit taky, o víkendu můj byt poslouží jako ateliér na nějaký produktový foceni, protože - surprise surprise - fotografové už mají vanocne nafoceno/beznadějně zabookovano  

Offline Pinot Noir
30019 příspěvků moje polička 20. listopadu 2023 14:04

MP Meri ne, vůbec, tyhle nemyslím, ty už považuju za byznys. Myslím lidi jako já, co mají pár desítek, max stovek sledujících. 

Offline Pinot Noir
30019 příspěvků moje polička 20. listopadu 2023 14:09

MP Meri a jako, jo, baví, ale připadá mi, že letos s tím začínají mnohem dřív, než v minulých letech. Vidím v tom částečně snahu zaplnit svůj IG něčím, když skončila sezóna kytek. Tam je mi sympatičtější, když vytáhnou nějaký jiný svůj koníček, pletení, tvoření, vaření, než začít fotit domky z Actionu a nabarvený šišky. 

Offline continuity
43545 příspěvků moje polička 20. listopadu 2023 14:12

Letos je ten advent krátký, vlastně nejkratší možný,  takže bych chápala trochu dřívější začátek, ale 14 dni je prostě moc. 

Offline Sweet Potato
40623 příspěvků moje polička 20. listopadu 2023 14:19

Archivářka To je ale skvělá deformace. 
Loni jsem posílala kamarádkám adventní kalendář z vánočních písní a koled, letos bych ho ráda pojala puristicky, jen proroctví, roráty a tak. Ale bojím se, že nenajdu dost, aby to bylo pestré.

Neměla bys nějaké zdroje, prosím?

Offline Garfie
28613 příspěvků moje polička 20. listopadu 2023 14:22

My letos oslavíme Vánoce třetí adventní víkend, ale stejně plánuju vyzdobi dům až (po) první andventní nedělí! Jen jsem se teda po zralé úvaze rozhodla, že adventní kalendáře vytáhnu s adekvátním předstihem. :-)

Offline žluťásek
8878 příspěvků moje polička 20. listopadu 2023 14:23

Pinot Noir já sleduju hlavně ty účty co jedou v trendy pomalým šetrným životě (v obřích domech v hnědým filtru) a tam je v módě teď vděčnost. Za všechno. Za kafe, že můžu skládat prádlo, že svítí slunce, že děti běhaj v lese. Aktuálně už mě to začíná tak otravovat, že bych si strihla klidně trochu kýče, sobů a smetí z actionu. Zatím ale nic!!

Offline Karja
44890 příspěvků moje polička 20. listopadu 2023 14:26

Garfie A budete na Vánoce v Japonsku? Asi jo co? 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 20. listopadu 2023 14:28

Pinot Noir Chápu. Konec zahrady se má vyplnit kontentem pokojovek, to dá rozum

Jinak tohle je výstižný

A já si původně říkala, ze si udělám dlouhy advent a začnu proste o týden dřív ... ale to je už tenhle víkend a no nevím nevím Asinedám.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. listopadu 2023 14:32

MP Meri já si dokonce myslela, že začíná teď. Prekoukla jsem se v kalendáři a štědrý den viděla v sobotu. Pro mě advent znamená akorát věnec a pár světýlek, ale nedám ani to, takže jsem ráda, že začíná až 3.12.

Offline Karja
44890 příspěvků moje polička 20. listopadu 2023 14:33

Evaeva Já mám dvakrát vanoční tvoření na jarmark. Zkoušim tam dostat muže, ale nevypadá to....

Offline Archivářka
příspěvků moje polička 20. listopadu 2023 14:38

Sweet Potato 

Moc mě toho nenapadá, navíc jsem nezpěvák.

Pro citáty (ale je to opravdu "hodně nábožensky založené"): Liturgický kalendář na prosinec

O adventu: Advent

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. listopadu 2023 14:39

Karja my jdeme taky v pátek na tvoření a syn má v sobotu oslavu, přičemž to budu dopoledne chystat s miminem sama. Myslím, že v neděli se z toho budu vzpamatovávat než dělat věnec

Offline Karja
44890 příspěvků moje polička 20. listopadu 2023 14:49

Evaeva Nedivím se ti. Já mám i předvánoční týden, pondělí vypadá zatím OK, uterý besídka, středa besídka, čtvrtek oslava dcerky, pátek služebka, pak sobota, pak vánoce:-D.

Ale na tu oslavu dcerky třeba letos vyzvednu pizzu, děti to mají nejradši, dort předem, na besídky nakoupím ovoce. I ty nákupy si budu hodně psát dopředu, at pak koupím jen to čerstvé.

Offline continuity
43545 příspěvků moje polička 20. listopadu 2023 14:50

Karja kde se ještě bude pracovat v pátek před Vánocemi?

Offline Karja
44890 příspěvků moje polička 20. listopadu 2023 14:53

continuity No dokonce v ten pátek jedu do dvou firem:-D. Jsou inventury, to se prostě hodí ke konci roku. Někdo to má i mezi svátky, to uvidíme. Mně to moc nevadí, spíš jako tady na vysočině bývá někdy v zimě docela hustá doprava, když se to sejde, tak to beru negativně jen z tohoto pohledu a doufám, že se to  zrovna nesejde:D.

Offline continuity
43545 příspěvků moje polička 20. listopadu 2023 14:57

Karja aha, tak to jo, já nevěděla, že děláte i inventury. 

Offline Karja
44890 příspěvků moje polička 20. listopadu 2023 14:59

continuity Jo, ale to máš pravdu, to tam nikdo už v ten pátek nebude. Snad mě tam nezamknou a dostanu nějaké vánoční pozornosti:-D

Offline žluťásek
8878 příspěvků moje polička 20. listopadu 2023 15:01

continuity kde se v pátek před vánocemi nepracuje??