Černá kočka já chodila v korporátu ráda do práce mezi svátky a klidně i na Silvestra, byl tam parádní klid, nezvonily telefony, ale zároveň jsem před koncem roku měla spoustu práce, že bych se z toho první týden v lednu asi po...., kdybych tam mezi svátky nešla.
Čas vánoční...
To je super nápad, tebe bych chtela mít za kamarádku, třeba se poštestí v přištím živote.
Děkuju, ale nerada bych se chlubila cizím peřím, mám pocit, že inspiraci jsem získala tady.
Sweet Potato
Moc mě toho nenapadá, navíc jsem nezpěvák.
Pro citáty (ale je to opravdu "hodně nábožensky založené"): Liturgický kalendář na prosinec
O adventu: Advent
Děkuju moc.
U nás je po deseti letech volno přes svátky. Já se na to těším, protože jsem to roky nezažila a vždycky jsme do práce museli. Kdyby byl 23.12 všední den, tak jsme v práci do 18:30. Takže za mě letos hurá![]()
Černá kočka já chodila v korporátu ráda do práce mezi svátky a klidně i na Silvestra, byl tam parádní klid, nezvonily telefony, ale zároveň jsem před koncem roku měla spoustu práce, že bych se z toho první týden v lednu asi po...., kdybych tam mezi svátky nešla.
jezis, presne! ![]()
a teda nejlepsi cas v praci je v zime, kdyz vsichni odejdou, za okny tma, po chodbach tma, akorat muj kancl sviti a vsude je ticho
Kokoska v Německu je 24.12. pracovní den. U mě v práci je sice zavřeno, ale zaměstnancům se odečte půl dne dovolené, nebo 4h přesčasů. To stejně na Silvestra. Obchody zavírají ve dvě. ![]()
Jo, já taky měla ráda práci mezi svátky. Nikdo tam nebyl, konečně jsem si udělala ve věcech pořádek a taky jsem šla na oběd asi tak na tři hodiny:D. Jedbou jsme měli nařízenou dovolenou a nějak debilně to vyšlo, že to bylo 16 dnů volna, já si nic nenaplánovala jako nějakou dovolenou a bylo to hrozně dlouhé. Dokonce jsme vymalovali;-). Teď s dětmi je to jiné, ráda bych to volno měla;-)
Karja jo, já jsem taky občas chodila i mezi svátky, i když se u nás nepracovalo (to jsem pak samozřejmě zaplaceno dostala). Byl klid, žádné schůzky,...
Tabea a v beznem roce maji obchody v nedeli zavreno, ne? Tyhle "vymozenosti" by spousta zdejsich obcanu tezko snasela.
Koukám, že všichni chodí rádi do práce mezi svátkama
Tak asi mimo těch, kteří musí. U nás v práci, když musíme, by všichni brali volno. Karja A brala bych ho raději těch 20 let, kdy byli kluci ještě malí, ale užiju si ho i teď.
Znám pár lidí kteří chodí před i na svátky rádi do práce, protože by jinak byli doma sami nebo je doma situace taková, že práce je lepší řešení. Sama mám ráda klid a na to volno na konci roku se vždycky těším, ale chápu, že ne každý to má stejně.
Jeden kolega to volno taky špatně nese, ale on má doma megeru, tak tam asi proto. :D Já jsem doma už od patnáctého, miluju klid a pohodu. Mohl by teda napadnout sníh a mrznout.
Taky ráda mezi svátky zajdu. Je tam klid, můžu kopírovat a ukládat data, dělat si složky na další rok (no a co si budeme... takový ty resty, jakože tabulku, co mám mít vyplněnou co měsíc, tak tam doplním čtyři měsíce a tak). A hned na leden mám dva opravdu velký eventy, už teď nestíhám. No ALE, nestihla jsem vybrat dovču přes rok, tak ji mám nařízenou ![]()
Já jsem hned po škole nastoupila do laboratoře, kde byl nepřetržitý provoz, ale v nepracovní dny jsme měli takovou službu, že jsme tam šli, jen když bylo potřeba. To na našem oddělení bylo teda skoro každý den, ale aspoň to obvykle nebývalo na celých 8 h. Takže volné svátky jsem měla až v další práci, kde z toho byli naopak kolegové vyloženě v šoku, že jsem šla pracovat třeba na Štědrý den
Prý jestli jsem pracovala někde jako otrok
kdepak, jenom ve zdravotnictví. Ale jak jsem neměla dítě, ani mi to nevadilo, byl tam vždycky krásný klid.
U nas se celkem spravedlive resilo, ze kdo mel svatky, nemel treba Silvestra a tak. A kdo mel 24., nemel ho pak treba dalsi dva roky. Ale nas je relativne dost a slo to. Ja brala rada 23. a 24., doma jsme stejne nikdy nemeli Stedry den 24., protoze tata proste kazdy rok slouzil. A uz u toho zustalo i ted se synkem. U jedne babicky jsme na 24. a pak 25. znovu totez s druhymi prarodici u nas. Spis ted lituju vikendy, mam jen dve 24h sluzby ale skoro vzdy patky a soboty. Ted treba patek+nedele a hned dalsi nedeli opet. Jak mam zkraceny uvazek, tak to jde. Ale kdyz jsem chodila "denne", tak pak dve soboty po sobe znamenaly docela mizivou sanci se na neco tesit. Proste se slo vzdycky "zitra zase do prace".
Kan mozna je to od zalozeni kazdy soudruzky? Ja mam rada tmu, ticho a klid :))
jako zima jako takova me fakt netesi, ale kdyz vylezu v prosinci z prace a venku je tma, jen svetla svitej a pripadne krupe snih, to je tak mily...
moora křupající sníh a tma v Praze
(a ještě se mi vždycky vybaví krásné vzpomínky s tím spojené)
Evaeva jo! ![]()
andulka01mne sa zas nikdy nestalo, ze by som si nestihla vybrat dovcu, koniec roka mam vypocitany vzdy na den. A to aj v praci, kde som musela chodit aj medzi sviatkami. Jo, ja by som furt niekde trajdala jak mi raz povedala pribuzna ![]()
continuity Mně teda nepřijde nic divného 22.12. pracovat obvyklou pracovní dobu. Vždyť je to běžný pracovní den a je to dva dny před Vánoci. Kdyby byl Štedry den v sobotu, tak už se ve čtvrtek taky nepracuje? Mám advent a Vánoce moc rada, užívám si to a jde to i po pracovní době. Ale mozna je to tim, ze během adventu uz neuklizim a pecu jen o víkendu. Tak nemám žádnou honicku.
Spíš mě štve povinná dovolená přes svátky, někdy to je celkem dost dnů, kdy se nedá nikam jet, protože Vánoce, Silvestr a vyšší ceny. V Německu se chodilo až po Třech králích.. ale zas první týden v lednu bylo všude levněji.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY