Garfie Já když opustila tu eleganci a dala na stromek ty ozdoby po babičce, řetězy, které dělala dcera ve školce a různé ozdoby z dětství, tak jsem se regulérně rozbrečela. A to brečím tak jednou za pět let :-).
Čas vánoční...
To je hrozně zajímavý s těma emocema, to já vůbec nemám. Třeba to přijde věkem.![]()
A ve druhém bydlišti mám umělý stromek z IKEA, který jsem jednou koupila asi 22.12., byl součástí dekorace, takže i svítil. A já nevěděla, jak se vypíná, takže jsem projela celou Prahu se svítícím stromkem na místě spolujezdce :-)). Policajti před ambasádou nevěřili svým očím :-).
Před tímhle stromkem brečí celá rodina, ale smíchy :-).
U dcery maji mym pricinenim na stromecku sklenenou zmrzlinu v kornoutu a pizzu. Neprozretelne jsem predloni dovolila malymu chlapeckovi, ze si muze vybrat jednu ozdobu pro sebe a jednu pro segru. Neomylne sahl po tech hruzach a nedal se premluvit k nicemu jinymu. Dceru omejvali, kdyz to videla, ale vesi to statecne.
Evaeva Tak mně naběhne byt babičky, kterou jsem milovala a ona už nežije a ten stejný stromek mě dojme.
999 zive si predstavuju, jak smejdej tim zrcatkem pod autem a uvnitr sviti stromecek ![]()
Pinot Noir A to zrovna miluje moje ségra, ty nejbizarnější tvary ze skleněných korálků. Humr, saranče a vysoké kolo ![]()
Kokoska A dodnes určitě vypráví, že zažili ženskou, která byla tak urvaná do Vánoc, že měla svítící stromek i v autě :-).
Aranelty z korálků mi nevadí, ale když je to jakože foukaná ... tady se nehodí ani baňka, ani koule...no, prostě ozdoba, ale v bizarním tvaru. Stejným způsobem, jako Kokoska zapříčinila u dcery pizzu a zmrzlinu, se u nás objevila parní mašinka. No obludnost hrozná! Naštěstí to Ríša hned následující zimu sám rozbil. ![]()
Pinot Noir Jo takhle. No mašinka mi ještě přijde celkem tradiční, ale pizza... neberte děti do spodního patra Muzea skla a bižuterie v Jablonci
tam mají úplně všechno. Všechno.
999 já to chápu, ale vůbec to tak nemám
Tak já to neprožívám, vytáhnu a složím stromek (máme menší umělý) a ozdoby a nechám děti věšet co kam chtějí ![]()
chapu :-) my prave k tem všem moznejm tvarům nemáme ty klasicky kulatý foukany ozdoby, jen jednu s plastovou srnkou uvnitř, kterou jsem si přivezla z domova
A svítící řetěz z muchomurek ![]()
Aranel já krom těch par šílených taky nějaký tyhle mám, kominicka, autíčko apod. Kazdej rok si koupím aspoň jednu malou.
v Marks a spenceru často kupuju ty filcovy, malinky pleteny svetry nebo rukavice...:-)
Potrefenáhusa svítící řetěz z muchomůrek máme taky, měli jsme ho celý život u rodičů a byla to první věc, kterou jsem koupila na první vlastní stromeček.
Několikrát jsme teď měli ty bezdrátové z Tchiba, letos jsem zatoužila znovu po muchomůrkách, ale máme stromeček v prostoru a daleko od zásuvek, tak to z bezpečnostních důvodů asi spíš neklapne.
Potrefenáhusa presne. Zaroven ale ty ozdoby jsou objektivne krasne, jako pardon, to snad nikdo hanit nemuze https://www.slezska-tvorba.cz/detail/koule-sklenena-hladka-stribrna-lesk-bily-plasticky-g214
ty zviratka a auticka mame taky a miluje je syn. Bez nich bych se, pravda, obesla. Ted uz jsem ubrala na retezech, ty jsem davala driv ale taky a hojne. A stromek musi svitit! Plus tedy nektere ozdobicky mam po jedne, clovek koupi nekde na trhu. Nebo mame doma samozrejme ty stare, po predcich.
Já ráda mišmaš různých barev a tvarů ozdob, ale přiznám se, že zrovna ty lamy, mašinky, dinosauři a podobné objekty se mi na stromků nelíbí.
Mám to stejně.
Aranel I Annu a Karla? ![]()

Garfie a jeden by si myslel, že Sweet Potato fugu je nejvíc bizár, že? ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my