711990 já ho nechala ležet od dopoledne, takže nejmíň 8 hodin, to mi přišlo jako "noc" adekvátní.
Čas vánoční...
Pinot Noir mas ty pernicky krasne, takhle to nazdobit, to je neco!
Kokoska jé, díky, ale to jsem spíš flákala, už jsem tušila, že stejně budu péct ještě jiné. ![]()
Ta poleva Royal icing mi ale výrazně usnadnila život, od té doby, co mi ji tady odtajnili, není to zdobení takový horor.
Pinot Noir Tvůj recept na perníčky s kávou vypadá moc zajímavě. Láká mě to vyzkoušet. Hlavně ta káva. Nevím proč, jsem si myslela, že se med nemůže vařit. Nejdřív mě to zarazilo. Ale když se těsto peče, tak to taky má vysokou teplotu, tak se asi vařit může.
Pinot Noir zrovna jsem se chtela zeptat, cim to zdobis! Ja snad jeste zkusim perniky! Kde tu polevu koupim?
Kakao v perníčkách už mně nepřekvapí, ale kafe?
V našem receptu z kuchařky z 80. let není ani jedno. Akorát teda musí měknout.
Pinot Noir ty jo, fakt? Mne ta královská poleva přijde nějak stejná (mas to krásný, to neni polevou, ale rukama, ja to mam šeredný, at zdobím, cim chci)
Potrefenáhusa mně se nikdy nedařilo umíchat tu bílkovou ve správné konzistenci, buď byla tuhá, nebo tekla, třikrát jsem to vždycky dolovala z toho pytlíku a přidávala cukr nebo naopak tekutinu, všechno bylo už upatlaný, pak se mi to pořád ucpávalo krystalky cukru, dírka v pytlíku se zvětšovala... No horor. Ty dávné, v genech zakódované vzorce se vždycky draly na povrch a bydlet u lesa, víš, kde by to všechno skončilo! ![]()
Tu královskou umíchám podle návodu na střední hustotu a je to úplná pohoda, můžu to kdykoliv odložit, dodělat zítra, pozítří, žádné krystalky, žádné krusty, nic nehoustne, neřídne... Fakt zlepšení o 1000 %!
Kokoska mám ji z nějakého cukrářského eshopu. Značka Kelmy, jinou jsem zatím nezkoušela.
Ty dávné, v genech zakódované vzorce se vždycky draly na povrch a bydlet u lesa, víš, kde by to všechno skončilo!
vim! ![]()
ja jsem si ty vánoční mouchy poctivě nakoupila po bazarech a vzdycky, uplne vždycky si na to vzpomenu ![]()
Pinot Noir nádherné pernicky. Takto nazdobit, chválim sa kade chodím.
Syn má dnes narodeniny a vecer okolo 18 si zmyslel, či by som mu do práce neupiekla muffiny. No prečo nie, že?
Prvá vec, košíčky. Mala som len veľké tie biele. Nenašla som plech kde by som ich vložila (určite bude u dcéry), tak poukladala volne na plech. Takze máme placky v košíčkoch, síce chutné ale škaredé. Zhoršila som to už len poliatim bielou ganache.
Syn že nevadí, beriem, som rád že si bola ochotná, ja budem teraz chodiť kanálmi. Určite by som vyhrala tohtoročnú súťaž.![]()
Všera jsem vyzkoušela "zdobení" perníčků kakaem. No, bude z čeho dělat marlenkové kuličky
.
A věnec na dveře jsem koupila
. Zase si pečlivě schovám (už pátý) korpus, že příště si ho určitě, ale určitě umotám sama.
Makara my jsme zkoušeli jeden plech. Jako nevypadá to úplně špatně, ale není to ono.
Pinot Noir muj recept zacina ctvrt kila medu, ctvrt kila cukru, ctvrt kila masla se svari... :) pak se tam vrhne pul kila mouky a 50 g kakaa (plus teda dalsi ingredience jako vejce, koreni, prasek do perniku atd.) taky je to 2 dny crcani. Nenavidim to, celej proces tvorby testa a hlavne pak to vyvalovani a vykrajovani. Rada to pak zdobim. Tmavy jsou dost.
jedly asi jsou, nemuzu posoudit, ja perniky nerada v jakekoli podobe. Delam je jen kvuli tomu, ze to pak vesim na stromek. A na rozdavani. Letos teda bez perniku, nejsou kapacity, 2 vikendy padly za obet strevni chripce, jsem v strasnym skluzu.
Pinot Noir no to se musí opatrně, přidáš tři kapky citronu a půl kila cukru
My dle receptu dáváme i škrob. Ale napodruhé se vždycky trefíme a že by něco zbylo, to vůbec.
mooras tím mým těstem se pracuje skvěle, jediné, které jsem ochotná vykrajovat s dětmi.
Snad už je to líp!
Evaeva ja nenavidim jakykoli vyvalovani a vykrajovani a zvlast, kdyz jsou toho 3 kila
Makara jdu trochu ve tvých stopách, loni jsem korpus uklidila s tím, že ještě nenazrál čas, letos jsem ho tedy chtěla vytáhnout a mít ho na očích, že se třeba odhodlám, no ale zjistila jsem, že ho okousaly myši.
. Tak jsem to vzala jako znamení, že na motání věnce čas ještě opravdu nenazrál. ![]()
Pinot Noir muj recept zacina ctvrt kila medu, ctvrt kila cukru, ctvrt kila masla se svari... :) pak se tam vrhne pul kila mouky a 50 g kakaa (plus teda dalsi ingredience jako vejce, koreni, prasek do perniku atd.) taky je to 2 dny crcani. Nenavidim to, celej proces tvorby testa a hlavne pak to vyvalovani a vykrajovani. Rada to pak zdobim. Tmavy jsou dost.
jedly asi jsou, nemuzu posoudit, ja perniky nerada v jakekoli podobe. Delam je jen kvuli tomu, ze to pak vesim na stromek. A na rozdavani. Letos teda bez perniku, nejsou kapacity, 2 vikendy padly za obet strevni chripce, jsem v strasnym skluzu.
Tenhle recept letos zkusila dcera. Jsou fakt hodně tmavý, takže hned udělala ještě dávku podle Kuchařky pro dceru. Odpoledne vyfotím, ať vidíte rozdíl.
Pinot Noirchtěla jsem se na tu polevu zeptat, kde se to tak dá sehnat rychle?
Mají to v nějakém běžném řetězci?
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY