Perníky jsou letos v režii dcer 18 a 24, aneb co se dá udělat z prasátka, veverky a chaloupky.

Perníky jsou letos v režii dcer 18 a 24, aneb co se dá udělat z prasátka, veverky a chaloupky.

Archivářka jsou šikovné! My jednou zdobily i ty odkrojky, dost jsme se u toho nasmály![]()
ArchivářkaTo je bezva.
Archivářka ty jsou skvěly ![]()
Jak to tady čtu s těma perníčkama a rohlíčkama tak mě napadá jediné: Na které stránce přesně najdu ten italský ořechový dort od Garfie co se jen naleje do formy
?
Potrefenáhusa pekla jsem taky od Florentyny a i bez kakaa jsou celkem tmave. Ale mame vlastni tmavy med. Podle Vanka mi treba moc nechutnaly.
Potrefenáhusa mně se nikdy nedařilo umíchat tu bílkovou ve správné konzistenci, buď byla tuhá, nebo tekla, třikrát jsem to vždycky dolovala z toho pytlíku a přidávala cukr nebo naopak tekutinu, všechno bylo už upatlaný, pak se mi to pořád ucpávalo krystalky cukru, dírka v pytlíku se zvětšovala... No horor. Ty dávné, v genech zakódované vzorce se vždycky draly na povrch a bydlet u lesa, víš, kde by to všechno skončilo!
Tu královskou umíchám podle návodu na střední hustotu a je to úplná pohoda, můžu to kdykoliv odložit, dodělat zítra, pozítří, žádné krystalky, žádné krusty, nic nehoustne, neřídne... Fakt zlepšení o 1000 %!
Ja jsem si na to taky vzpomněla, když jsem spontánně a bez vymazání nacpala do formiček zbytek lineckyho a rohlíčkovýho těsta. Nakonec jsme to teda s dcerou vymlátily. ![]()
Pinot Noir Já se z okna kuchyně dívám rovnou do lesa. Od jisté doby mne nad pracnami ten pohled magicky přitahuje!
Janulik03 Synku přeji všechno nejlepší, hlavně pevné zdraví! A z těch muffinů si nic nedělej, používám vychytávku, ALU misky od paštik, košíčky tam vyskládám a drží.

Archivářka to je super! Tímto stylem zdobí perníky můj muž. Mám podezření, že to dělá schválně, abych ho od toho vždycky co nejdřív vyhodila. ![]()
Já pekla roky perníky podle kuchařky pro dceru, pak jsem zkusila podle Neplechanaplechu a chutnaji mi nejvic. I ta poleva se mi od te doby vzdy povede. Jen to teda zdobi predevcim deti 2 a 3 roky, tak to tak taky vypada
A je ještě jsme letos vyštrachali zbytek loňského forndánu od jedunaperniku.cz a to taky dosr usnadní práci.

Máte někdo zkušenosti s fondánovým potištěným papírem? Na zdobení jsem levá, tak jsem koupila malovaný papír (kolečka) a chci to na perníky lepit... jen nevím, jak - potřít vodou a chytne se to?
Nebo nějakými povidly? Já nevím, chci , aby to vydrželo i transport v krabičkách.
Kan to je asi celkom zaujímavý nápad. Diik.
Večer som to napravila tortou
Samantha haha, zrovna je nad tebou mám, loňský papír! :D lepila jsem i dinosaury synovi na pslavu a je to super! Určitě podle návodu, já je jen potřeba vodou a položila na perník a protože jsem to ostříhala hrbaté, tak jsem ty kraje zakryla polevou, ale není nutno. Drží to dobře, raky jsme je převáželi. Jen pozor, ve velkém vlhku se mohou rozpíjet. Rozpila se mi tak mašinka na synově dortu.
Janulik03 U nás muffiny dost frčí, beru je na tvořivé dílny pro děti a toto mi usnadnilo život, jelikož pečících papírových košíčků je neúrekom velikostí a rozměrů a do silikonových košíčků od tescomy co mám, pasuje jedna jediná, která není k sehnání. Dětem teda tvrdím, že jsou to cupcaky. :D
MPLee No jo, teď to vidím
...z toho vystřihování mám také obavy. ![]()
Kan do těch silikonových formiček vůbec ty papíry nepotřebuješ
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.