moora tak to pak jo. Mně to asi baví víc než nějaké kuličky. A jako peklo mi přijdou rohlíčky, vůbec to neumím hezky
Čas vánoční...
Pinot Noirtuhle nádheru máš jako "na pokusy?"
No jo, tak u nás to nehrozí.
Dnes něco snad zas upeču, už se docela těším, ale zdobení moc nemusím obecně (ani lepení, ani čokoládování).
continuity nevím, myslím, že ne. Asi jen v obchodech specializovaných na cukrařinu. Ozdobdort.cz má showroom, prodejnu a výdej eshopu na Palmovce, tak nejrychleji asi tam.
Evaeva Rohlíčky totiž musejí být z formičky, ne zohejbaný válečky.
Už jsem asi psala, že babička má tu silikonovou formu, něco takovýho, z toho to taky vypadá hezky a peče se snadno.
Druhá moje póza: v pracnách má bejt hořká čokoláda
a ne jenom kakao.
Aranel nene, nejlepší rohlíčky jsou z mlýnku, takové načechrané, ty uválené ručně jsou hrozně udusané.
. Ty formičkové jsou ale moc hezké, takže 2. místo. ![]()
Pinot Noir z mlynku delala babicka, pak uz nikdo :(
Aranel nene, nejlepší rohlíčky jsou z mlýnku, takové načechrané, ty uválené ručně jsou hrozně udusané.
. Ty formičkové jsou ale moc hezké, takže 2. místo.
![]()
Aranel vůbec, ani z formičky ani z mlýnku se mi nelíbí. Z formičky jsou moc velké a z jedné strany placaté, z mlýnku to zase vůbec není rohlíček
Mamka vezme kousek dvě vteřiny válí v dlani a má ukázkový rohlíček.
Evaeva To jedině mi teď posílala kamarádka svůj talíř a má válečky fakt jeden jak druhej, snad je dokonce i váží.
Pinot Noir Janulik03 Ze strojku je hrozně dobré kokosové! To zas potřebuje ty "chlupy", jiná podoba toho těsta tak dobrá není.
Aranel mamka udělá váleček a pak nakrájí jeden dílek jako druhý. Potud zvládám. Ale jak se jí v té dlani udělá ten rohlík?![]()
Evaeva já vyválím placku a kruhovou formičkou odkrajuju měsíčky. rychlý a prakticky bezezbytkový
Logicky, že rohlíčky nejsou jeden jako druhý, když je to ruční práce.
Ty z formy už se mi zdají takové moc "průmyslové".
moora chápu, ale pořád to není rohlík podle mých představ
ale viděla jsem, jak to někdo takhle dělal z válce, myslím. A to už se blížilo
Já tu formu na rohlíčky mám a není to z ní ono, ale používám ji na to, že do ní vždycky nacpu zbytky těst, na to je docela dobrá.
Zina Jakoby, není to úplně ono, ale dá se to uspokojivě zvládnout i s artrotickými prsty, takže...
Já vykrajuju a babička obstarává formičkové, funguje to výborně.
Janulik03 Ale aspon může říct, že to dělal on;-)))
notna Med se vařit může. Ale zahřátím (i v horkém čaji) přichází o své zdravotní benefity.
Karja si myslim že on rád povie že to ja ![]()
Rohlicky musi byt valene rucne! Obcas z toho teda vyjdou spis ucha k hrnci, ale nad rucni praci neni. Moje babicka to umela obouruc, z dlouheho valecku nakrajela stejne kousky, kazdou rukou rozvalela jeden na potrebnou delku, sup sup ohnula a bylo. Kdyz koukala, jak mi to (ne)jde, rikala Ty jsi sikovna jak mladej vlk! Zivot me leccos naucil, ale obema rukama ty rohlicky teda neumim ani nahodou.
Sweet Potato To bude asi ono, proč mi naskakuje med nevařit. Přitom v perníku ho mám taky a při pečení mě to ani nenapadne.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY