Čas vánoční...

22. prosince 2016 19:51
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. prosince 2024 13:26

dzizisketa Pinot Noir z těchto dvou se mi víc líbí ten kýčový. Ale popravdě ani jeden není (pro mě) žádná hitparáda

Offline Lenka22
2674 příspěvků moje polička 17. prosince 2024 13:31

Karja tenhle mandlový jsem jedla, moc dobrý.

Recept na mandlový koláč

Offline MPLee
3046 příspěvků moje polička 17. prosince 2024 13:32

dzizisketa Pinot Noir je to kýč, ale na chalupu se mi to hodí. Ostatně, nejvíc z dětství vzpomínáme na šílený vánoční ubrus a stromek plný lamet a řetězů a barevných světel. Takže já mám Vánoce a kýč nerozlučně spojené

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. prosince 2024 13:33

MPLee souhlasím s tebou, že na chalupu se to hodí. 

Offline coralline
2311 příspěvků moje polička 17. prosince 2024 13:39
Reakce na dzizisketa:

Ještě k těm crinkles - já budu dělat citronové, ty nám kupodivu chutnají víc než kakaové.

​Můžeš prosím dát recept na citronové crinkles? Já jsem jedny zkoušela, byly dobrý, ale ten citron jsem tam vůbec necítila.

Offline Kokoska
35137 příspěvků moje polička 17. prosince 2024 13:50

Ony cele Vanoce jsou tak trochu kyc, takovy Lada nebo motivy vanocnich hvezd apod. se mi libi daleko min nez treba ten talir s racky 

Offline Lenka22
2674 příspěvků moje polička 17. prosince 2024 13:51

MPLee krásné talíře!  Ten spodní nemůžu zaboha na stránkách najít, nemůžeš dát prosím odkaz?

Offline MPLee
3046 příspěvků moje polička 17. prosince 2024 13:53

Lenka22 to už je právě starší kolekce, kupovala jsem ho na Vinted. 

Offline Lenka22
2674 příspěvků moje polička 17. prosince 2024 13:57

MPLee jé škoda, už bych ho objednávala.

Offline Len
2676 příspěvků moje polička 17. prosince 2024 13:57

Kokoska Sama jím doma běžně jen z bílýho porcelánu, ale na tenhle vánoční kýč se těším každej rok.

Offline Kokoska
35137 příspěvků moje polička 17. prosince 2024 14:02

Len jo, presne. Na Stedry vecer jednoduchy porcelan epiag po babicce, bily s elegantnim cernym vzorkem na okraji, tak z roku 1920, ale jinak s radosti tyhle maluvky. 

Offline žluťásek
8878 příspěvků moje polička 17. prosince 2024 14:51

MPLee tyjo dík, já se bála, aby se nevyprodaly, tak jsem to koupila za plnou palbu. To jsem vůbec nechtěla vědět, že jsou už před Vánoci ve slevě

Offline černá káva
2136 příspěvků moje polička 17. prosince 2024 15:18

dzizisketa Ten je krásný. Kdybych byla mladší, hned bych po něm šla.

Offline dzizisketa
9024 příspěvků moje polička 17. prosince 2024 15:47

Já na ty vánoční kýče moc nejsem, už i ty Thun talíře jsou za mě na hraně kýče. Nemáme žádné vánoční oblečení - svetry, pyžama, ponožky (kromě dětí, které je ale zdědily v hromadě oblečení po starších příbuzných), žádné vánoční povlečení nebo polštáře na gauč. Vánoce mám moc ráda, i máme doma světýlka v okně a adventní svícen, ale z přemíry vánočního dekoru mně bolí oči a pak i hlava

Offline MPLee
3046 příspěvků moje polička 17. prosince 2024 15:50

dzizisketa my taky vanocni obleceni, povleceni a polstare nevedeme. Mame venec, avetylka a pak vyrobky od deti. A ted ty talire, no Ale nez jich bude tolik, aby se z nich vsichni najedli, tak se bude jist z obycejnych

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. prosince 2024 16:29

MPLee já myslela, že je to na cukroví. Celá jídelní sada by mi přišla moc i na chalupě

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. prosince 2024 16:32

dzizisketa mně ten Thun přijde málo elegantní nebo málo kýč, ani kočka ani pes

Já nemám moc ráda tu klasickou červeno zeleno zlatou kombinaci, ještě tak někam do tradičního interiéru, ale k nám určitě ne. Žádné povlečení ani polštáře taky nevedu, máme akorát věnec a pár světýlek. I to vánoční tričko jsem synovi musela speciálně koupit.

Offline Aranel
6678 příspěvků moje polička 17. prosince 2024 16:52

Evaeva Já taky, že se to koupí jako jeden talíř na cukroví nebo třeba ovoce, ne celá sada!

Mám jedno povlečení s podobnými vločkami jako na těch dzizisketa talíře, tak to mám docela ráda. Jinak mám jmelí (ehm od včera) a jednu papírovou hvězdu v okně. 

A poslala jsem tedy několik vánočních přání, jakože postaru poštou

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. prosince 2024 17:06

Aranel nám hvězdy popadaly a od té doby jsou na skříni Ale to není takový ten klasický vánoční kýč. Což nejspíš bude i případ tvého povlečení. Já nemám ráda ten, ne všechny vánoční dekorace.

Offline Kokoska
35137 příspěvků moje polička 17. prosince 2024 17:20

MPLee ja mam ty talire a misky spis na vanocku, na cukrovi, na orisky, na chlebicky... krajet na tom neco nozem bych se bala.

Vyzdobu mame hodne minimalistickou, vanocni textilie zadne. Kvuli detem mam teda na terase na zabradli svetylka, ale sviti jen kdyz deti maji prijit. Vevnitr mame jedny svitici hvezdicky v obyvaku a nejaka svetylka u me v pokoji.