Čas vánoční...

22. prosince 2016 19:51
Offline MP Marge
6910 příspěvků moje polička 21. prosince 2024 14:52

Damy, moc dekuju, udelaly jste mi radost

Omlouvam se, ze neoznacuju a neodpovidam jednotlive, ale je vas hodne a pribylo stranek. 

Nektere doporucene filmy samozrejme znam, ale nektere vubec (anebo se na ne nemapatuju), takze uspech! Treba pana Tau si matne pamatuju z detstvi, ale vubec me nenapadlo, ze by mohl byt vanocni. Kdyz se rekne pan Tau, tak se mi vybavi leto a Filip Renc jako batole v neckach uprostred jezera

Potesil me typ na Bakalare! Na ty jsem jako mala koukala s dedeckem,  takze velka nostalgie! Ale taky jsem nevedela, ze maji vanocni dily.

Co se tyce iVysilani, tam jsem pred lety s nadsenim chodila, ale bylo to takove "hit or miss" - nekdy to slo, nekdy mi to reklo, ze nelze prehrat kvuli autorskym pravum. Po case se to zhorsilo a uz neslo prehrat skoro nic, tak jsem se na to vykaslala a v podstate zapomnela, ze to existuje. Ale je fakt, ze tam clovek porad muze cerpat inspiraci.

Offline MP Marge
6910 příspěvků moje polička 21. prosince 2024 14:55

Do statistiky dodavam, ze miluju i americke vanocni filmy a jsem velka fanynka hraneho Grinche - mam s nim velkou kycovitou mikinu, kterou nosim, kdyz jdu nekam za maskaru

Offline MP Marge
6910 příspěvků moje polička 21. prosince 2024 14:57

A vcera po praci me doma cekal balicek od byvale sousedky z Oak Parku s krabici domaciho cukrovi a lahvi domaci medoviny, takze dnes mam mirnou kocovinu, piju kafe a jim cukrovi, a pripada mi, ze ty Vanoce zacinaji docela hezky   

Offline marieu
5156 příspěvků moje polička 21. prosince 2024 15:04

žluťásek netušila jsem, že existuje kniha- to je vždycky mrzutý, když se nepodaří knižní předlohu takhle naplnit...

Offline Potrefenáhusa
38997 příspěvků moje polička 21. prosince 2024 15:08
Reakce na Sweet Potato:

Divím se, že tu ještě nezazněly ty dvě Horalovy divnopohádky, Marie Růžička a O Aničce s lískovými oříšky.

​Anička s lískovými oříšky má tu ovčí hlavu? Vzpomněla ksem si na horor Marienka a Vlci hrádek nebo tak nějak 

Offline Sweet Potato
40623 příspěvků moje polička 21. prosince 2024 15:11

Potrefenáhusa Ano. Brr.

Offline euridike blogger
3911 příspěvků moje polička 21. prosince 2024 15:27

Jos 

Máš samozřejmě pravdu, čtu Herz, píšu Jakubisko. :)) A díky za odkaz, tanec mrtvých je opravdu působivý, v jednu chvíli mi úplně přešel mráz po zádech... 

Offline Emerald
2687 příspěvků moje polička 21. prosince 2024 15:51

Potrefenáhusa Jmenuje se O Marysce a Vlcim hradku. Loutky delala moje babicka. Marysku ma dcera v pokoji, svou prababicku na fotce vedle. 

Offline Emerald
2687 příspěvků moje polička 21. prosince 2024 15:53

Potrefenáhusa A horor to je slusnej. Nedavno jsem na to narazila na CS Filmu.

Offline Potrefenáhusa
38997 příspěvků moje polička 21. prosince 2024 15:56

Emerald to je krásný!!!!

oni to dávali před lety v sérii Mistři českého animovaného filmu

Offline Emerald
2687 příspěvků moje polička 21. prosince 2024 16:00

Potrefenáhusa Prababicka je dcerin idol. Ani nevim, jak se to stalo. Ale taky me to moc tesi.

Offline euridike blogger
3911 příspěvků moje polička 21. prosince 2024 16:15

Emerald 

Pletu se, když si myslím, že Tvoje babička ilustrovala Dům drobných radostí, vydání z roku 1968?

Offline Emerald
2687 příspěvků moje polička 21. prosince 2024 16:55

euridike Nepletes.:-)

Offline euridike blogger
3911 příspěvků moje polička 21. prosince 2024 17:02

Emerald 

Díky, ty ilustrace miluju od dětství.

Offline Emerald
2687 příspěvků moje polička 21. prosince 2024 17:25

euridike euridike Ja miluju ilustrace k Alence v risi divu a pak k pohadkam.

Offline Luna
10878 příspěvků moje polička 21. prosince 2024 18:37
Reakce na euridike:

Já mám vlastně vedla Sedmera krkavců opravdu hodně ráda už jen jednu pohádku, Princeznu se zlatou hvězdou, a to přesně z těch důvodů, kvůli kterým ji mnozí naopak rádi nemají. :) Obecně mám ráda kolorované filmy, výborný byl Labakan s Eduardem Cupákem.

​Chvilku jsem přemýšlela, jestli jsem tohle nepsala ja! Přesně - miluju kolorované filmy 50. let. Asi pro ten kontrast - hnusná doba, všudypřítomný strach a ve filmu ty nádherné barvy, šaty, hudba...Princezna se zlatou hvězdou je jak barevný drahokam. Ty noční šaty bych někdy strašně chtěla vidět, byla jsem z nich odvařená. A taky tam vypadala strašně hustě Květa Fialová!

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 21. prosince 2024 18:48

Luna

Po nočních šatech jsem toužila celé dětství. Tu pohádku miluju, baletky , šedý kožíšek... i Kazisvěta všechno. Ten kontrast taky hodně vnímám. 

Offline euridike blogger
3911 příspěvků moje polička 21. prosince 2024 19:57

Luna Lamicka 

Vidím, že jsme stejného druhu  - protože přesně - ty noční šaty a princezna Florindela v podání Květy Fialové a její "nevím nic o vašem zámku, nedívám se na zemi, okouzlena jsem však zcela vašemi stájemi". /A navíc se mi líbí i hudba Bohuslava Sedláčka./

Offline Fleur blogger
6865 příspěvků moje polička 21. prosince 2024 20:17
Reakce na Emerald:

euridike euridike Ja miluju ilustrace k Alence v risi divu a pak k pohadkam.

​Nikdo Alenku v říši divů neilustroval lépe (i když slabost mám i pro Dušana Kállaye, protože tam Alenka vypadá trochu jako já v dětství). Milovala jsem i její knížky pro nakladatelství Artia a pro ilustrace k přednášce o této nakladatelské produkci si vždycky vybírám Louskáčka a Čarovnou rybí kostičku.

Offline luciole
1234 příspěvků moje polička 21. prosince 2024 20:18

Princezna se zlatou hvězdou se mi líbila vždycky, ale čím jsem starší, tím víc ji dokážu ocenit - ten vtip, barevnost, kostýmy, hudba a jak je ve verších... ❤️