Čas vánoční...

22. prosince 2016 19:51
Online Garfie
27853 příspěvků moje polička 25. prosince 2025 13:47

Zuzuli Karja To je roztomilý! Já si pamatuju neteř, už nevím, kolik jí přesně bylo, ale vzala si mě na Štědrý den bokem a tak jako důvěrně mi pošeptala, jestli vím, že dárky nenosí Ježíšek, ale rodiče. A já že jo, ale že máma to neví, tak jí to neřekneme, abychom jí nezkazily radost. A užila jsem si skvělé Vánoce (a ségra mě posléze málem přizabila), kdy jsme celou večeři byly jako dva spiklenci a kdykoli moje dramatická sestra prohodila něco jako "slyšeli jste to? Co to bylo?" tak neteř na mě vehementně mrkala a říkala "Mami!! To byl určitě Ježíšek!" a já se královsky bavila.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 25. prosince 2025 14:50

Nas bolo vcera jedenast :) takze to je celkom velke mnozstvo darcekov, ktore musi clovek rychlo a nenapadne dat pod stromcek (alebo skor do pol obyvacky haha). Takze ako vzdy ostali niektore zabudnute a starsi mierne sklamany. Nastastie sestra ich potom objavila a nenapadne podstrcila. U nas sa to stava kazdy rok :D Vyhoda je, ze uz ani synovec a neter neveria, tak nam pomahaju ich nenapadne zabavit a su pritom hrozne zlati, ako ich v tom Jezikovani podporuju :)

Karja starsi tiez vravel, ze spoluziaci uz neveria, ale on veri, lebo ako inak by sa tam tie darceky dostali . Ale ma 8 rokov, neviem ci to uz nie je na hrane. Ale priamo sa ma nikdy neopytal, aby som mu mohla prezradit pravdu.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 25. prosince 2025 14:50

Garfie ty si cislo

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 25. prosince 2025 16:15

Mohučanka on právě různě vymýšlel pasti a nechtěl nechat muže se vzdálit 

Zuzuli od vás nic

Karja taky dobrý

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 25. prosince 2025 16:17

Garfie

Mrakoplas u nás se to v těch osmi definitivně zlomilo. Do teď věřil i na Mikuláše, i když mu celou dobu říkám, že to jsou jen převlečení lidé

Offline Karja
43551 příspěvků moje polička 25. prosince 2025 18:19

Evaeva My jsme na večeři u našich a večer se stěhujeme domů i s nimi, takže Ježíšek to nachystá (většinou sambu musí doma něco ještě dodělat). Takže to je jednoduché...ale letos jsme se vraceli z vycházky ještě domů a jako Ježíšek byl pěkně naštvanej, že to bylo jen tak tak:D:D Ale pokyn byl, chystat to, až napíšu, že jsme na místech u našich:D

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 25. prosince 2025 19:37

Karja

Mi to přijde fakt jedno, oni přehlíží očividné stopy, dokud věří. V tom magickém myšlení se to všechno smíchá a vyjde, jak potřebují

Offline Len
2668 příspěvků moje polička 25. prosince 2025 21:26
Reakce na Makara:

​tohle považuju za "pravý" vánoční dárek. Mně se takhle povedlo nestihnout si koupit CD v Paříži. Pod stromečkem mi málem slza ukápla. 

​To je dojemný.

Offline Sedmá z devíti
příspěvků moje polička 26. prosince 2025 00:28

Tak snad to nebyla Joni Mitchell.

Online woman27
468 příspěvků moje polička 26. prosince 2025 12:30

Garfie 

Moje holky mi nechtěly kazit radost, takže až do deseti let "věřily na Ježíška".

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. prosince 2025 12:56

Tak jsem udělala ty kokosky z celých vajec a pro porovnání i klasické ze sněhu nad párou. A teda nechápu, proč jsem se s tím kdy crcala, z celých vajec jsou výrazně lepší. 

Offline DruI
5345 příspěvků moje polička 26. prosince 2025 13:01

Evaeva já jsem kokosky z celých vajec vyhodnotila jako ideální recept na kterém se může sama realizovat dcera a nejenže to zvládla moc pěkně, ale pochválila nám je i babička, co se obvykle crca s těma klasickýma bílkovýma (a vzala si i recept :)

Online Pinot Noir
29242 příspěvků moje polička 26. prosince 2025 13:19

Evaeva no já je tu propagovala několikrát, ale nějak se tento tip nechytnul. Asi u nich platí, že kdo nevyzkouší, neuvěří. S jinými bych se už necrcala. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. prosince 2025 14:06

DruI Pinot Noir já jsem ráda, že se experiment vydařil. Mně sice crcání s cukrovím tolik nevadí (narozdíl třeba od večeře), ale konečně jsem našla recept na TY kokosky, co mi tak chutnají z kaváren a pekáren.

Offline notna
8999 příspěvků moje polička 26. prosince 2025 14:25

Evaeva Pinot Noir Asi mě ten recept minul. Můžete ho sem prosím dát? Kokosky dělám super snadné a rychlé, jen salko a kokos. Ale nedá se regulovat sladkost. Takže snadný, kde bych mohla regulovat cukr by byl fajn.

Online Pinot Noir
29242 příspěvků moje polička 26. prosince 2025 14:28

notna nevím, jaký je ten Cuketkův, mám tento:

Offline notna
8999 příspěvků moje polička 26. prosince 2025 14:31

Pinot Noir Diky! To vypadá výborně.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. prosince 2025 14:54

Pinot Noirpoměry z hlavy nevím, ale tak nějak to bylo

Offline DruI
5345 příspěvků moje polička 26. prosince 2025 17:38

Pinot Noir cuketka tam má ještě špetku soli a teda tvrdí, že se upečou na 160° za 10 minut, což teda u nás trvalo nejmíň dvakrát tak dlouho.

Offline continuity
41404 příspěvků moje polička 26. prosince 2025 17:42

DruIšpetku soli dávám do úplně každého sladkého jídla bez ohledu na to, jestli v receptu psaná je nebo ne. Ono to zvýrazní všechny chutě, paradoxně i sladkost.