Čas vánoční...

22. prosince 2016 19:51
Offline marieu
5156 příspěvků moje polička 04. prosince 2021 15:07

dynda ne tak výrazně, jako vanilka.

Renusatko jako já si ho nakonec nějaký najdu, jen se mi ted zalíbilo všechno zvolna a piánko s dětma...

a stejně jako Garfie , půjdu do toho velmi zlehka. U nás se nikdy, nikdy nedělalo víc druhů, než 5. Spíš jen trli (rohlíčky, pracny, linecký) a perníčky. Bez dětí jsem dělala andělský trubičky z apetitu (mascarpone s grand marnier, konce máčený do bílý čokolády), florentinky a ořechový košíčky. To letos rozhodně neklapne. Ale ty těi druhy po pár kouskách na vůni a atmosféru snad uloupnu. Peču ovšem vánočky i pro rodiče..

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 04. prosince 2021 15:11

zrovna jdu s dcerkou na pečení perníčků, jinak všechno peču až těsně před Vánocemi, klidně tak 20.-22.12. Letos se už ale tolik na pečení ptala, že musíme udělat perníčky už teď, bude je mít na mlsání na advent K pečení si tradičně jako podmaz pouštím Haberu a jeho Svet lásku má (celé CD, nejen tu jednu píseň) a poslední roky koledy od Katky Koščovej, má nádherný hlas a krásně zpracované tradiční slovenské koledy, které znám z dětství

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 04. prosince 2021 15:12

Ja delavam jeste vajecnak s makem. Klasickej vajecnak + chvili "povarit" s makem. Pak to i hezky vypada :)

Offline marieu
5156 příspěvků moje polička 04. prosince 2021 15:16

Lama_z_Lana tý brďo! To jsem asi nechtěla slyšet, ještě budu mít roupy to zkoušet... kdysi jsme si přivezli vaječňák z Vídně- ale ne z trhu, z nějakých lahůdek, byl plný zrníček z vanilky, ale opravdu moc- to mi připomněla ta představa toho máku..

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 04. prosince 2021 15:17

Lama_z_Lana To zní taky zajímavě. Nějaký vaječňák určitě vyrobím, ale potřebovala bych, aby den měl tak 30 hodin, pořád mi nějaký čas chybí.

Já si říkala, že letos si koupím asi dvě lahve ze Sorry, pečeme jinak. Zaujal mě tam likér Pekelník a Linecké. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 04. prosince 2021 15:24

Garfie Ja se par let trochu snazila, ale nikdo to nechtel. Pernicky jsem jedla sama apod. Tak na to uz letos kaslu a pecu jen slane "cukrovi". Prvni varka uz neni. No a sama mam rada vlastne jen ty pernicky, kosicky (a vlastne cokoliv) s parkzskou slehackou. Jenze opet se zjistilo, ze kdyz uz tak si ostatni i ja daji jen tu slehacku. Linecke mi treba vubec nechutna...

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 04. prosince 2021 15:32

Jos Chtěla bych, aby mi nechutnalo cukroví.

Online dorota
1236 příspěvků moje polička 04. prosince 2021 15:33

My robíme doma všetky cestá ručne, na linecké, na chlieb i na kysnuté cestá, robot nemáme. Ale medovníčky v posledných rokoch nerobievame, u nás sa veľmi nejedia a väčšinou ich máme tvrdé, vyskúšali sme x receptov, ale nikdy nám dobre nezmäkli.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. prosince 2021 15:35

Mrakoplas tam by bylo moc těstaAle něco podobného bychom mohli zkusit. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. prosince 2021 15:37

Jos já vůbec nechápu tohle jedení dopředu, u nás se cukroví vždycky vytahovalo až na Štědrý den. A do tří králů je pryč.

Offline letfenixa
10931 příspěvků moje polička 04. prosince 2021 15:40

Keďže je u nás ten logdan, tak človek poriadne nevie, čo je a nie je otvorené  ( dnes sme čakali v rade pred dm), boli sme úspešní v Kysaku, kúpili sme tie maličké svetielka a ideme ich dať do vázy.  Ďakujem za inšpiráciu. 

Offline marieu
5156 příspěvků moje polička 04. prosince 2021 15:43
Offline Jos
příspěvků moje polička 04. prosince 2021 15:43

Renusatko Mne chutna, ale musi v tom byt krem

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 04. prosince 2021 15:46

Kdyz dva delaji totez.....koupila jsem blby svetylka

Ten dum pres ne neni ani videt,takze znovu v pondeli.

Offline Garfie
28613 příspěvků moje polička 04. prosince 2021 16:05

Zarinya  Promiň...tak je zkus dát dospodu, jakoby částečně zahrabat do toho písku (ehm teda vlastně sněhu), nešlo by to? 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 04. prosince 2021 16:47

dorota U nás se tvrdé jí, ani si nemyslím, že sami změknou. Když bych chtěla, aby to tak bylo, tak k nim na noc přidám rozkrojené jablko nebo chleba. Jen u nás to potom naopak nikdo nechce. 

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 04. prosince 2021 16:50

Garfie jen se smej.Ja si sla zdrimnout,ted neco pojim a zkusim se v tom jeste pohrabat.Samozrejme zkusim tvoji radu,kdyz blby tak v pondeli koupim novy a to jsem zatajila v prvnim prispevku,ze jsem dotahla dvoje svetylka,sice krasny,ale taky nehodici se na tohle.

Offline Vlm
897 příspěvků moje polička 04. prosince 2021 16:55

Zarinya světýlka se budou hodit jinam, těch není nikdy dost 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. prosince 2021 16:57

Renusatko nám změknou sami, stačí je dát v papírové krabici na balkón.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 04. prosince 2021 16:58

dorota my sme už dlhé roky medovníky nerobili, tiež to nikomu nechutilo ale odkedy sú deti, tak musíme aj cez rok. Ale ako deti sme ich tiež mali radšej ako všelijaké kremove. Inak linecké som ja ocenila až posledné roky. Skúšala som piecť všelijaké pečivo a nakoniec sa vrátila k nim, že je to aj tak najlepšie :)

Ešte mám teda hrozne rada grilažky ale na tie som našťastie lenivá