Čas vánoční...

22. prosince 2016 19:51
Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 04. prosince 2021 12:10

eMskvelej je! Ja uz jsem ho dloouho nedelala, naposledy jeste ve stary praci. Ja se ted snazim rozklicovat, co je co! 

Online Kokoska
35138 příspěvků moje polička 04. prosince 2021 12:19

Ty laboratorni stromky jsou vtipny

Do statistiky - vzdycky zacinam pect az po Mikulasi, jako prvni linecky, kdysi jsem nekde cetla, ze to prinasi stesti. A testa nechavam odlezet klidne 2 dny v lednici. Takze az se vratim, snad ve ctvrtek zadelam testo a v sobotu budu pect. A musi k tomu byt sklenka (no, mozna i vic) cerveneho vina!

Offline vanilka
2192 příspěvků moje polička 04. prosince 2021 12:24

Evaeva pekařský víkendy taky nevedu, proč si kazit víkend . Moje kamarádka dělá cca 25 druhů a dělá to v jeden den od rána do večera. Bych u tý trouby padla! Pečení není moje hobby, takže si to dávkuju po troškách. Ale upéct vlastní musím. Jen jednou jsem ho zkusila koupit od kamarádky a byť bylo moc dobré, není to ono. Musí být naše a musím ho prostě upéct já. A hezky to pak doma voní

Offline marieu
5156 příspěvků moje polička 04. prosince 2021 12:33

Garfie budou k dětem do pokoje- dostali od našich neskutečnou hrůzu se sněhulákem, stromkem čtyřma svíčkama a bůhví čím ještě na kulaté podložce z kmene břízy, zasypaný třpytkama a umělým sněhem a všechno dohromady slepený tavnou pistolí. Vypaluje mi to zrak, kdykoliv vejdu do dětskýho pokoje. Navíc jsou tam reálný svíčky, který zapalujem jen před koupáním a počas večerního čtení, páč malá se začíná jevit jako pyromanka. (Takový to dítě, který všechno pokreslí, rozpatlá, olizuje bordel a díky jehož existenci existujou piktogramy jako "nenasazujte si igelitový pytlík přes hlavu"). Takže šmytec. Vyzvednu andělíčky a začnou se učit scandi design.

Vilemina & Garfie chaloupka ve flašce je kouzelná! 

Offline marieu
5156 příspěvků moje polička 04. prosince 2021 12:33

Lama_z_Lana  krásnej!

Offline Sweet Potato
40624 příspěvků moje polička 04. prosince 2021 12:38

marieu Andílky už jsem tam nenašla, ale mají kouzelné Lucie

https://www.nordicnest.com/brands/star-trading/luciatag-candle-arch/?variantId=30037-01

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. prosince 2021 12:45

vanilka mě taky chutná hlavně naše, třeba linecké děláme hodně tenké. Přiznám se, že většinu práce odvede mamka s malým otrokem (teda ségrou), já pomůžu jen občas, co máme dvě děti. Peču a barvím perníčky, dělám včelí úly. My naštěstí nepotřebujeme žádná kvanta druhů ani množství, do tří králů bývá většina snědená.

Offline tina
6330 příspěvků moje polička 04. prosince 2021 12:46

eM laboratorní stromek jako zástupce industriálu je vůbec nejlepší

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 04. prosince 2021 13:02

Ja si dneska zacla delat vyzdobu, koupila jsem si hezky vetve a tesila se, ze tam lonsky masle, ktery jsem si vyrabela a moc se mi libej. Ale vysledek se mi nejak nelibi a budu to muset udelat asi jinak

Offline marieu
5156 příspěvků moje polička 04. prosince 2021 13:13

Sweet Potato no jo, po blackfriday mají ten sortiment hrozně probranej, zkus si vygůglit produkty od toho výrobce, jsou moc krásný... a když ti nebude vadit rok si počkat, tak na blackfriday je měli se 40% slevou.

Offline Sweet Potato
40624 příspěvků moje polička 04. prosince 2021 13:26

marieu Tak mi to napřesrok připomeň, děkuji předem

Offline Karja
44890 příspěvků moje polička 04. prosince 2021 13:28

Ja moc nepecu, mně cukroví chutná hlavně čerstvé, pak ho jim, jen tak že ho jim. Ale nechápu to, proč si někdy to linecké nepromazane neupeceme jen tak ke kafi. Je to mnohem lepsi! Ale vždycky na to přes rok zapomenu. Sambo tu absenci cukroví asi obreci, ale celý rok nás tu buzeruje kvůli stravě, tak si vybere důsledky svého jednání:-D. 

Offline marieu
5156 příspěvků moje polička 04. prosince 2021 13:35

Sweet Potato jéj, na to nejsem ta pravá osoba!

Karja pravdu máš! Nicméně u nás jsem sama nejvíc mlsná huba, navíc peču babiččiny recepty, to je pak taky vzpomínka na ní. Na starej hlaďoučkej vál na stole a vykrajovátka, který už teď mají 100 let, vanilku a koření tlučený v krásným mosazným hmoždíři po pravábách a Rybovku z kazety v radiu, co si pouštěla už při pečení o adventu...

Online Kokoska
35138 příspěvků moje polička 04. prosince 2021 13:40

Karja kdyz jsme jeste jezdili do Rakouska na hory , bydleli jsme v soukromi a pani nam vzdycky nechala v pokoji "welcomecake". Nejaky pry linecky kolac, mrizkovy s marmeladou, v teste byly orechy a bylo to strasne moc dobry. A recept mi nedala, potvora!

Offline Karja
44890 příspěvků moje polička 04. prosince 2021 13:43

marieu Jj, ta nálada je jednou z hlavních součástí pečení. To že se musí, to pak nemá cenu! 

Offline Karja
44890 příspěvků moje polička 04. prosince 2021 13:43

Kokoska Mňam! 

Offline marieu
5156 příspěvků moje polička 04. prosince 2021 13:44

Karja a vaječňák s tonkou si udělám!

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 04. prosince 2021 13:49

Karja mama pečie linecké dopredu a džemom zlepuje postupne, aby to neplesnelo. Ja som sa tento rok rozhodla, že si to zjednoduším a budem robiť linecké "očká", je to ešte rýchlejšie a netreba spájať. Pred dvomi týždňami sme ich s deťmi skúšali, zjedli sa za jeden deň a syna bavilo ďubat prstom do cesta a robiť dierky :)) Ešte ich možno spravím aj makové pre malého makomila.

Medovníky sme robili tento týždeň, zo 700 g múky, jeden plech mi zjedli skôr, než som stihla dopiecť ďalšie . Ale nemám dobrý recept, nepáči sa mi. Nepodelite sa niekto o váš? 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 04. prosince 2021 13:51

marieu 

To zní voňavě a dobře. Podělila by ses o recept?

Offline Karja
44890 příspěvků moje polička 04. prosince 2021 13:55

Mrakoplas My perníčky pečeme tak každý tyden a moc se nám nedaří. Dřív byly dobre, ty od cuketky, ale možná nemerime správně suroviny, necháme to dlouho v lednici....protože výsledek je hroznej, ale holky to jedí. 

Mimochodem, jak tak max. dlouho může zůstat těsto v lednici, když je tam z těch kazivych věci jen máslo a vejce?