Garfie Díky za ryby, už jsem je objednala pro tátu. Budou to teda trochu emoce, táta tu řeku miluje, je to jeho dětství a mládí. A všichni jsem se v ní naučili plavat :-).
Hlásím se do party na svařák.
Garfie Díky za ryby, už jsem je objednala pro tátu. Budou to teda trochu emoce, táta tu řeku miluje, je to jeho dětství a mládí. A všichni jsem se v ní naučili plavat :-).
Hlásím se do party na svařák.
marieu To andílci jsou nádherní. A nevěnec je super.
Cukroví kup. A uklízet, když jsou všichni doma? Zbytečná práce.
marieu Máš to krásný. Bych ti upekla, ale já taky nestíhám a mám objednáno u jedné paní. Dokonce zvažuju v lednu koupi balíčku pro nevěsty, je to za pár stovek mix dortů- vzorečků. Ona se totiž specializuje hlavně na svatby a dorty.
marieu máš to krásné. Na cukroví je milion času, u nás se vždy peklo nejdřív po Mikuláši. Letos děti začly dorážet už na Helloween, ale to, co si zatim upekly, obratem snědly. Takže uz tejden pečeme a výsledek je nula.
Akorát se vypravujeme na vánoční trhy, jedna paní tam prodává hotové perníkové testo, které je úplně skvělé. Výborně se s ním pracuje, je jak plastelína, perníčky hned měkké, nadýchané.
A ten sníh! ![]()
Mám fakt radost.
marieu Já budu péct u rodičů, tak krabičku na vánoční stůl máš u mě :-).
continuity za ten sníh jsem taky ráda- kvůli dětem. Do přiznání by patřilo, že je jezdíme každý den izolovat na hoďku odpoledne do lesa, nebo zapálit svíčku na hřbitov. Krom jedné plískanice v týdnu je krásný počasí a děti jsou nadšený. Peču vždycky až 14 dní před. Myslím, že to mentálně nedám- nepéct, takže to vidím na těsta v týdnu po večerech a příští víkend masakrálně u trouby. Ale už nepeču pro celou rodinu- pryč jsou časy, kdy jsem s jedním děckem a břichem/miminem pekla 5 druhů, každý ze 3/4 kg mouky ![]()
999
.
Já jsem udivená, kolik mých známých už teď peče, FB plný cukroví, mně to přijde hrozně brzy. Začínám vždy perníčky, ale i ty peču až po 10.12. Takže příští víkend. Zadělám si vždy všechny těsta najednou při jednom bordelu a pak podle času a chuti postupně peču. Max 7 druhů, našich nejoblíbenějších. Teď jsem zadělala na vánočku, tréninkovou ![]()
continuity kde maj to perníkové těsto, někde u vás? Já strašně nesnáším zadelavani těsta ![]()
vanilka vid, mě to taky překvapuje. Víkend po Mikuláši je až až, často jsem pekla i jen pár dnů před.
continuity Prosím, prozraď, kam na úžasné perníkové těsto.
vanilka přesně, já peču tak týden před. Perníčky možná dnes, ale ty pečeme tak jednou měsíčně, ty u nás ani s Vánocemi nesouvisejí.
moora 999 No tak teď už MUSÍM přijet, to je nátlak!
U nás je to s Bečvou stejně, to je srdcová záležitost. Moje maminka tam málem pohřbila ve dvaceti kariéru, když jí zůstalo pod splavem svěřené dítě (naštěstí ve vzduchové kapse), s babičkou jsem tam chodila máchat prádlo, naučila jsem se tam plavat (jako celá moje rodina) a strejda tam chytal ryby do trička! A moje první rande bylo taky u Bečvy...
To jsou prostě miliony vzpomínek. Myslím, že tu první vydanou řadu jsem vykoupila sama! ![]()
vanilka
Taky peču až těsně před Vánocema. A vanilkové rohlíčky už tři roky po sobě 19.12. (jak mi vždycky prozradí FB), ale je to náhoda.
Jo a těsto na perníčky kupuju v Ikea (teda pokud nemám robot v Japonsku
, tak vyrábím).
Peču jen perníčky, na ty se chystám dneska. A pak před vánocemi pusinky, kokosky a nějaky druh nepečeného. Mamka peče kolikrát ještě 23., jako děti nás většinou zachraňovala babička, když jsme potřebovaly na vánočni besídku do školy.
A už roky smutním za ztraceným receptem na "kokosový salámek" mojí babičky. Recepty na netu nejsou ty pravé ![]()
brrr Takhle smutnim po slanem syrovem pecivu, co delala mama pred Silvestrem. Taky uz zadne neni to ono
A kokosovy salamek delala taky.
Vcerejsi linecke se sni jeste pred Stedrym dnem. Cast jsem spalila, to uz padne dnes![]()
Pinot Noir jo a hlavně ty perníčky i cukroví pak před nima uhlídat! Ale perníčků dělám hodně, asi z kila, ty si děcka berou místo sladkostí furt. Zdobím jich jenom pár, jsou hezké pro oko na tácku, ale na jídlo mají radši nezdobené
Chaloupka vytuněná kočičím stelivem, diky za tip Garfie
mne se tohle tak libi,ze jsem musela jit koupit ,,ingredience,,
A ted to musim vlikat do prace.![]()
Uz se tesim na vecer co vytvorim.![]()
Koupila jsem tedy dekorativni neco,kockolit tahat nebudu.![]()
Nestacim dociitat ![]()
Urcite mi toho plno uniklo.![]()
marieu Ti andílci jsou nádherní!
Mám trochu podobný svícen a už dosluhuje, začínám koukat po novém....
U nás se teda začíná péct dřív. Perníčky pečeme už před Mikulášem, my děláme ty, co musí změknout. Ostatní postupně po Mikuláši, nějaké velké pekařské víkendy u nás nepřipadají v úvahu, na to nemá nikdo nervy ani čas. Nepečené děláme pár dní před.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.