vanilka No vždyť! Ty tahy
, ale jak je mít takhle pěkný?
Čas vánoční...
Hada nedělám, délku jednotlivých kousků beru podle dvou článků prstu. Slepuji je pak po dvou rybízovou marmeládou a konec/konce máčím v čokoládě. Říkáme tomu " banánky"
Kdo sem dal toto?
Celkem se mi to líbilo, ještě mě napadlo, že to vylepším a do každého zabalím malou kuličku marcipánu, který mi tady zbyl. Jako chuť úžasná, marcipán se v tom osvědčil, ale mám z toho plech koláčů ke kávě![]()
![]()
.

U našich se rohlíčky taky dělaly strojkem, měla jsem už na to grif, že jsem si každý kousek nechala v dlani rovnou zatočit, jak vylézal, a jen ho položila na plech. S mužem jsem se přeučila na ruční válení, i když mlýnek i nástavec máme. Akorát on dělá vysloveně rohlíky, jen lehce zaoblené (a strašně mrňavé, jeho maminka je mistr drobného cukroví), kdežto já jsem zůstala u tvaru podkovy.
Další mistr drobného cukroví byla moje paní bytná na vysoké, pokaždé jsme vyfasovaly tácek s kouskem od každého - z asi patnácti druhů - a to byla pastva pro oči, tohle prostě neumím. Marokánky velikosti pětikoruny se třemi úlomky mandle a třemi malinkými rozinkami dokonale rozmístěnými, ani kapka čokolády vedle, neuvěřitelné.
Renusatko ja, pardon
. Akoze sa ti to roztieklo? Alebo boli moc veľké? My sme ich robili včera a som si povedala, že nabudúce tam asi nedám ten prdopeč.
Mrakoplas Jsou moc velké, i když tu velikost před pečením jsem neměla nijak moc. Taky jsem si říkala, že tam vůbec prdopeč být nemusel. No tak je to cukroví předvánoční. Zase dobré to je, tak nic strašného se nestalo, jen se manžel ptal, proč k cukroví peču ještě koláče.![]()
![]()
Renusatko aha, ja som to robila odoka, zväčšili sa tak na 4cm čo je tiež dosť. Ale deti to ocenili, čím väčšie tým lepšie :)) Aspoň ti nebude ľúto keď sa to zje pred Vianocami ![]()
A dobrý nápad s marcipanom, vyskúšam ![]()
Janulik03 vy mate snehu!
Renusatko Aha, tak velikost nepoznám, vypadají stejně. Takže ty je v tom jenom vytvaruješ a pak je vyklopíš ještě syrové? To je zajímavé!
Ještě jednou děkuju všem, já jsem ale hroznej flink, když vidím, ty Pinot Noir , strojově přesné, toho nejsem schopna. (Ono to k nám oběma sedí, viď)
Třeba ani vanilkové rohlíčky v životě nebudu mít dva stejné. Letos jsem si koupila v Tchibu formu, stejně jsou hnusné. Ale dobré, to zase jo.
Garfie Je to taková mala formička tu vždycky projedeš moukou, namáčkneš malinko váleček a vyklopíš na plech.Ono to vypadá, že je to spousta práce, ale jako u všeho je to cvik a pak to jede rychle. Já určitě nejsem schopná mít všechny stejné, kdybych je dělala v ruce a asi z toho mám i takový pocit, že jsou potom moc hutné.
Renusatko tu formicku mam, vyzkousim. vanilkovy rohlicky jsou krome perniku, ktery se teda neji, alebrz vesi na stromek, jediny cukrovi, co jsem ochotna delat.
Sweet Potato Nejraději bych tě objala, sestro! ![]()
Po letech snahy je třeba si otevřeně přiznat, že vánoční cukroví opravdu není má silná stránka.
Sweet Potato Ja kazdej rok z estetiky slevuju, kde to skonci?
Dobry na chut, to je rozhodujici. Nedelam vanilkovy, ale orechovy. Bez formy, a kdyz pomahaj holky, tak co rohlicek, to original.
mirajo Jako že obaluješ v ořechách?
Sweet Potato Testo je orechovy a konce do cokolady a vyvalim v orechach. Nebo taky ne, kdyz dojdou:)
mirajo Z ořechového těsta jsou každé rohlíčky, ne? Případně mandlového. Ale vyválené v nich by mi asi chutnaly!
Sweet Potato Tohle je testo samej orech...recept z Prakticke zeny, rocnik uz nedohledam, titulni strana chybi![]()

Renusatko to s tym tvoritklm na rohlicky musim vyskusat. Mas ich take krasne
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY