Zarinya
Tak příště!!
Čas vánoční...
Já si jich půlku zacákala černým čajem, tak to potřebuji zamaskovat
KKoupila jsem na to dekorační fixy, pár jich ukořistím jako pf pro příbuzné a zbytek nechám malému.
dzizisketa No úplně na nich vidím třpytky! Tak příští rok:-D
Kokoska ja jsem přemýšlela, co s tou drtí, dik za tip ![]()
Mulen neni zac! Akorat to nebylo uplne pro deti, ty brusinky byly samej rum. Jo a trochu jsem je posekala, aby se ta hmota lip tvarovala.
Svíčky na sváteční stůl mám letos vysoké a tenoučké, máčené z včelího vosku. Na adventní věnec nějak nedošlo (jinak jsem tým rejpal - u velkých svíček ve skle mě hrozně baví po rozpuštění souvislé vrstvy špikovací jehlou propichovat bubliny).
Šťastně jsem si dnes vzpomněla, že jsem v létě pořídila vzorky esenciálních olejů - pravá myrrha, kadidlo, kávovník a podobně (plus lahvičky divokého a červeného pomeranče), takže čistím aromalampu a o vůni vánoc bude postaráno.
A udělala jsem včera jen tak do plechovky malou dávku lineckého těsta s nasekanou hořkou čokoládou a asi je to chuťový vítěz veškerého pečení.
JankaM ve mně se to hrozně mele
to rejpání mám hrozně ráda, ale nesnáším, jak ta svíčka potom vypadá. Takže se většinou udržím, teď teda i kvůli dětem. Kdyby se v nich rejpal ještě někdo, to bych nesnesla![]()

Nepřijde vám, že letos to nějak rychle uteklo? Vždyť jsem nedávno zapalovala první svíčku! A do statistiky, napeceny mam perníčky, zdobení sem nedám, to je hodně abstraktní![]()
A do přiznání - nikdy jsem nepekla rohlíčky a pracny( vozí je maminka).
Kokoska ještě lze udělat pracnove testo a uplacat ho jako placky na plech. I kdyz to teda považuji za nouzovku, dávat do testa, kde už kostka másla je, další máslo.
Takto jsem jednou delala vosí úly z lineckého. Bylo to strašné dobré, ale vše má hranice.
Ja jsem delavala vosi hnizda z lineckeho, nebo z dogestives susenek z MS a stavela je aspon na linecke kolecko, mnoho let, kdyz jsem nesmela vejce. No a vloni, kdyz jsem vejce konecne opet mohla, jsem je udelala z piskotu... a ony mi tak strasne nechutnaly, pritom me to s miminem stalo dost usili, takze jsem byla zklamana dvojnasobne. Letos je teda nedelam, na ty z lineckeho nemam cas a piskotove uz zkouset nebudu.
Vilemina Vždycky to rychle uteče. Nejhorší je, když 4. neděle vyjde až na Štědrý den nebo těsně před.
Sweet Potato to máš pravdu, ještě je čas na doladění všeho vánočního.
Nemáš prosím recept nebo odkaz? Já je zkoušela minulý rok a hrozně se ta hmota sypala, vůbec mi to nešlo.
dynda mně se zase loni hrozně lámaly. Hmota se povedla hezky, pracovalo se s ní dobře, ale všechno se pak rozbilo.
Evaeva tak to jsem vymyslela tak, že hezký svíčky ve svícnu nechám a na rejpání mám nějakou obyč ![]()
Tak jsem našla recept na vanilkový rohlíčky a po vzoru Zarinya to vykrajela a šlo to dobře, to obalování je vopruz, ale zlomila jsem jen jeden růžek. Příští rok udělám větší dávku, netušila jsem, že mi toho půlku sežerou hned. 
Já pro změnu zkusila rohlíčky z formičky dle Renusatko a šlo to fajn. Mlýnek je pro mě rychlejší, ale tohle jsem zase mohla dělat, když dítě spalo, což s naším masomlejnem nehrozí.

A ještě Ríša nazdobil dva květináče, myslela jsem, že se na venek letos vyprdnu, ale našel pytlík těchto třpytivostí a hrozně je chtěl uplatnit, tak než je mít v obýváku, radši jsem rychle vymyslela květináče.
.Ale nakonec se mi to i líbí.

rozarka
pekny je mas a ta pernikova chaloupka.![]()
Pinot Noir super kvetinace ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY