Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline ziginka
729 příspěvků moje polička 22. listopadu 2019 13:44

rasaNori Prosim te, kdo rika, ze je obezni? Dcera ma miry podobne a prijde mi uplne ok. Je fakt, ze srovnavam hlavne se synem, ktery ma 20 kg v cca 3,5 letech, tak mam mozna zkresleny pohled

Fnukani u nas provozuje hlavne synek, ale obavam se, ze to bude povahou... po tatinkovi samozrejme. Dcerka nas muci obdobim neustale opozice: pojd papat... ne, pojd se oblect... ne, jdeme se koupat... ne, atd. atd.

Offline slniecko admin
19692 příspěvků moje polička 22. listopadu 2019 13:50
Reakce na cassis3:

slniecko dobrý večer, cena sa mi zdá brutálna. Pred cca piatimi rokmi ma dcerin strojček - spodné aj horné zuby stal cca 400 aj s dotahovanim. A to som bola u nás u "drahej " zubarky. Kamoška chodila k inej a neplatila nič. Možno keď chceli farebné gumičky. So synom pôjdem už k tej druhej. Rozdiel nevidím. Ale nemali sme teda žiadne extrakcie. Obe zubarky berú cez poisťovňu.

​Ďakujem veľmi pekne . Môžem sa aj spýtať, že kde, a aký typ strojčeka to bol?

Zisťujem, že ich je viac typov a že o tom viem houby .

viktorka_od splavu no práve ja to nechcem nijako podceniť, máme paradentózu v rodine a viem, ako je blbé to potom čistiť okolo toho, aby sa aj ďasná dali dohromady, len proste nechcem urobiť nejako ukvapené rozhodnutie.

Inak teda, zistila som dnes, že som spanikárila, že verdikt bol nie, že musia hneď 4 zuby von, ale že mu to bude zubár rozširovať a predpokladá, že tie 4 zuby asi budú musieť von, lebo tam má hore aj dole chýbajúcich 2x 8mm, čo sa asi nenatiahne, ale najprv sa o to mieni pokúsiť, takže už som sa trochu ukľudnila (bol tam s ním vtedy manžel a tak nejako mi príliš skrátil report ).

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 22. listopadu 2019 14:11

syn 2.5r mozno o tyzden nastupi do jasli a uz bol za to polutovany ako chudacik od jednej pani mna preco nikto nelutuje ked som nan bola v podstate sama cely cas?

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 22. listopadu 2019 14:52

Mutziputzi 

Rozdíl v kondici zatím nevidím . Spíš probdělá noc ve 20, 30 a 40 se mi snáší jinak.Jedna se ještě dá, ale 2 a víc v kuse, a je to hrozný, motá se mi hlava a jsem dost vegetativní. Ale s jedním dítětem se dá dospat přes den, pokud ti bude spát, a na kondici snad nemůže být nic lepšího než dlouhý vycházky s kočárem. Já byla vyběhaná!

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 22. listopadu 2019 15:03

eless kdyz jsem dala dceru do jeslicek 3x tydne dopoledne, protoze jsem byla tehotna a bylo mi spatne, tak ji moje mamka litovala: tak uz ji to zacalo, uz je v systemu

a ted je mladsimu 5, je v predskolacich (takze ma vlastne povinnou predskolni duchazku) a moje mamka se pokazde pta, zda jde zitra do skolky. Pracuju ted z domova, tak ma pocit, ze si ho muzu nechavat doma a ze ve skolce asi trpi . Pritom on je nastvany, ze chodim brzy, ze si nestihl pohrat a do skolky se tesi.  

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 22. listopadu 2019 15:05

dynda Já si to zatim maluju bez mateřský, no...no budeme vidět

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 22. listopadu 2019 15:09

Mutziputzi jako z porodnice do fachy? 

20970 příspěvků moje polička 22. listopadu 2019 15:14

moora ne úplně no

Offline Gatita
8716 příspěvků moje polička 22. listopadu 2019 15:20

Mutziputzi tak ja myslim, ze jestli jsi fit ted a jestli pak budes mit nejaky moznosti hlidani na docerpani sil, tak muzes byt v klidu. Navic nemas srovnani s predchozim tehotenstvim, tak ti nejspis to stavajici neprijde nijak hrozny;)

Jinak ja se asi pujdu preregistrovat na emimino, jak se to blizi, tak uplne citim ty zmeny na mozku, ktery me nutej sjizdet na netu kocarky misto kabelek...A to radsi pomlcim o tom, co jsem dnes nakoupila v knihkupectvi

20970 příspěvků moje polička 22. listopadu 2019 15:20

moora Samozřejmě rozlišuju mateřskou a rodičovskou, nejsem padlé z višně že...prostě si to maluju tak, že nebudu úplně doma ani ten půlrok

Offline rasaNori
8888 příspěvků moje polička 22. listopadu 2019 15:20

Jako pro ilustraci... 

20970 příspěvků moje polička 22. listopadu 2019 15:22

Gatita mě taky baví kočáry, kabelky nikdy

Offline rasaNori
8888 příspěvků moje polička 22. listopadu 2019 15:26

Gatita knihkupectví by se mely zakazat...nebo mi nekdo moh odebrat kartu:D

Offline Pinot Noir
30088 příspěvků moje polička 22. listopadu 2019 15:26

Vyřizoval teď někdo rodičovský příspěvek? Už tohle fakt platí? Stačí zajít na ÚP?

https://www.statnisprava.cz/rstsp/clanky.nsf/i/vyrizeni_rodicovskeho_prispevku_je_od_cervence_jednodussi_19070312_35054551

Offline Pinot Noir
30088 příspěvků moje polička 22. listopadu 2019 15:28

rasaNori Buď ráda, že nemáš kostitřasa, víš co je to za nervy? ;)

Offline žluťásek
8887 příspěvků moje polička 22. listopadu 2019 15:32

Pinot Noir jo, platí, všechno jednodušší. náš ÚP má možnost i rezervovat si schůzku předem na čas, ale je to tam nějak hrozně šikovně schovaný. mně musela kamarádka poslat odkaz přímo, nenašla jsem to.

Offline notna
9544 příspěvků moje polička 22. listopadu 2019 15:34

Mutziputzi e-mimino neznám, ale chodila jsem si číst a občas se zapojila na  jiném webu zaměřeném na děti a rodiny. Mi to teda přineslo dost dobrých informací. Tím jak se tam soustřeďuje vysoký počet stejně "postižených" stejným problémem a starostmi, tak je tam dost rad, hodnocení určitých výrobků, porodnic, doktorů atd. 

Jsem těhotná byla sama široko daleko ve své sociální bublině. Takové vychytávky jako odsávačka, žlučové mýdlo, odsávačka do nosu, monitor dechu, sterilizátor lahví do mw apod. mi děsně pomohly a šetřily nervy. Normálně bych se o nich asi nedozvěděla. Nebo že dítě může mít růstový sprut a koliku!

Offline Pinot Noir
30088 příspěvků moje polička 22. listopadu 2019 15:35

žluťásek Uf, díky bohu! Jako účetní bych to neměla přiznávat, ale ty formuláře mě tehdy dost děsily

Offline Gatita
8716 příspěvků moje polička 22. listopadu 2019 15:35

rasaNori

Detsky knizky jsou skvely, to bych se unakupovala.Jenze jich mame spoustu z dob meho detstvi, tak se musim krotit. Dnes jsem to ale svedla na vanoce a neco (si) nakoupila. Vrele doporucuju klub pratel hub, skoda, ze jsem na to nenarazila, kdyz byla sezona...Za obrazkove knizky se ale nijak nestydim, prusvih je, ze jsem donesla domu i nejake zdravovedne hamotiny-a to uz fakt vypovida o zmenach na mozku....co bude priste?dalsi level jsou snad uz jen knizky o háčkování...

20970 příspěvků moje polička 22. listopadu 2019 15:39

notna to znam všechno tady vocaď a půlku z toho stejně nechci