Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Lamicka
14171 příspěvků moje polička 23. listopadu 2023 16:54

Evaeva zatím dobrý, jsem fakt ráda. 

Offline letfenixa
10862 příspěvků moje polička 23. listopadu 2023 17:19

Mohučanka pre mňa je ten koncept úplne mimo, a to som na obyčajnej ZŠ. 

Evaeva u nás musí byť na každé opustenie areálu školy informovaný súhlas,  takže sú len na školskom pozemku. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 23. listopadu 2023 17:27

Karja 7.30-15.30 ani nepokryje moji pracovni dobu! 

Offline letfenixa
10862 příspěvků moje polička 23. listopadu 2023 17:30

Akože, nemôžeš vybrať dieťa počas 1,5 h, nemôže sa najesť (!?!?), lebo chodia von, ale v skutočnosti sedia prilepeni v triede po tom, ako tam sedeli 4 až 5 hodín? Tak toto by som na rodičovskom združení určite otvorila, túto otázku. 

Online continuity
42997 příspěvků moje polička 23. listopadu 2023 17:35

letfenixa u nás se vyzvedavalo taky mimo to venkovní okno, ale oni fakt chodily ven, bez velkých ohledů na počasí. 

Představa, že ty děti sedí další hodinu a půl v lavicích je šílená. 

Offline Karja
44624 příspěvků moje polička 23. listopadu 2023 18:31

Jos To nepokryje ničí pracovní dobu. Jako školka má taky třeba do čtvrt na 5, ale realita je taková, že o půl 4 jsou tam moje děti mezi posledními pěti, šestmi dětmi ze 75. 

Offline Karja
44624 příspěvků moje polička 23. listopadu 2023 18:35

letfenixa Ty družiny ve třídě mi přijdou peklo, já jsem myslela, že automaticky každá škola má svůj prostor družiny, ale nemá. Naše škola má celou půdu, pak má dílnu a kuchyňi děti jsou tam kde je zábava, ven chodí většinou jen na hřiště před školu, myslím, že je to právě kvůli tomu, že se tam rodiče couraji od tech 2 do půl 4 jak to komu vyjde. 

Offline letfenixa
10862 příspěvků moje polička 23. listopadu 2023 18:47

Karja naši sú tiež v triedach, veď takmer celý 1.stupeň je v druzine. Ale teda vyberaju sa hocijako. 

Offline Malenge
4837 příspěvků moje polička 23. listopadu 2023 18:58

To je fakt zajímavé, jak je to různě řešené škola od školy. Musím říct, že párkrát už by se mi bylo bývalo hodilo syna vyzvednout v rámci toho okna, kdy to nejde, ale jinak jsem ráda, že to tak mají. Mají každý den jiný a pestrý, můžou být na školním hřišti, ale většinou běhají někde mimo, buď různá hřiště v okolí, památky - chodí do školy v centru Prahy, byli na střídání stráží na Hradě a na spoustě dalších míst. Že by museli sedět v lavici a nemohli se ani najíst, tak s tím bych teda měla velký problém, přijde mi to úplně pošahané  ale dnes u oběda jsem si od kolegyně vyslechla pár šílených historek ze škol jejich dětí, takže bych se asi divit neměla. O to víc si budu vážit paní učitelky, syn měl fakt štěstí, snad se to povede i u mladšího.

Online Potrefenáhusa
38815 příspěvků moje polička 23. listopadu 2023 19:12

Karja ja vůbec nevím, jak to ty lidi delaj, u nás zustava po obede tak málo děti, ze ty tridy slucujou dohromady, když ta skolka otevřela v září o tyden pozdejc, nabídli krizový hlídání jen na dopoledne a nevyužil to vůbec nikdo 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 23. listopadu 2023 19:15

Jos Já si mladého vozila sama a školku měl od 7 do 16 a první stupeň taky tak+ dny, kdy měl zušku, nebo nauku v jiné budově, to jsme jezdili domů až po páté hodině. Fotbal si řešil tatínek, měl na krku přípravku. Do družiny chodil ráno i odpoledne, když mrčel, tak jsem mu řekla, že jen hodné děti jsou ve škole první a odchází stejně jako pan školník. A hlavně má ráno družinářku jen pro sebe, tu teda nekriticky miloval a ona jeho.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 23. listopadu 2023 19:18
Reakce na Karja:

Jos To nepokryje ničí pracovní dobu. Jako školka má taky třeba do čtvrt na 5, ale realita je taková, že o půl 4 jsou tam moje děti mezi posledními pěti, šestmi dětmi ze 75. 

​To skoro i tady v Praze. Vyzvedáváme teda až od 15, takže v 15:30 je to ještě dobrý, ale ve čtyři už je jich ve třídě pár. Dokonce se nám teď stalo, že syn tam spal jako jediný ze třídy, v úplně normální den.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 23. listopadu 2023 19:20

Potrefenáhusa u nás všech šest tříd jede jen mezi 8 a 12:30, dvě končí hned po obědě, po 16:30 a před tou osmou funguje jedná nebo dvě scházecí a rozcházecí třídy.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 23. listopadu 2023 19:21

Kan ranní družina je pro mě naprosté scifi, my budeme rádi, když stihneme tu osmou, ale neteř tam chodí a ráda.

Offline slniecko admin
19551 příspěvků moje polička 23. listopadu 2023 19:50
Reakce na Tabea:

Evaeva Ty jo, o razítkách z výletů jsem nikdy neslyšela, pokud nepočítám Alpy. Kde po jich mám koukat?

​Keď som bola malá, tak väčšinou na vrcholoch významnejších kopcov u nás bol kríž (alebo aspoň nejaké vyznačenie vrcholu) a na ňom viselo na retiazke razítko...a asi aj tá vec, do ktorej sa namáča, hm, to si už nepamätám...ktovie, či to ešte funguje...

Offline letfenixa
10862 příspěvků moje polička 23. listopadu 2023 19:53

Kan nás pán školník konci 14,30.

Offline Zuzuli
3760 příspěvků moje polička 23. listopadu 2023 19:59

Tak v nasi skolce s provozem od sedmi do peti po te ctvrte, kdy malou vyzvedavame, je vzdycky jeste nekolik deti. Dneska pro ni muz byl ve trictvrte na pet, tak tam byla predposledni. 

Offline Karja
44624 příspěvků moje polička 23. listopadu 2023 20:14

letfenixa My nemáme školníka. Ale jedno děvče dojíždí autobusem, tak ta je prostě sama ve třídě a ve škole je paní uklízečka. Ale to je naprostá výjimka. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 23. listopadu 2023 20:21

Karja No ja si nemam na co stezovat, synova skolka zacina v 7, ale maji i ranni tridu od 5.30 a pak v 15.00 slucuji zbyle deti take do jedne tridy, ktera je do 19.30. Jako my to taky nejak pokryvame s muzem, nekdy jsem doma, nekdy on konci driv, nekdy je syn s babickou...takze jde domu po poobedovem spanku...Ale tak dvakrat trikrat do tydne je tam do ctyr cca max. Jenze kdyz mas jistotu, ze tam muze zustat i dele, lepe se mi funguje. Nemusim letet s jazykem na veste kazdy den sprintem. 

Offline letfenixa
10862 příspěvků moje polička 23. listopadu 2023 20:33

Karja ranná družina je od 6.