Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Karja
44702 příspěvků moje polička 03. ledna 2022 22:39

žluťásek Hahahaha, babičky se bojej samba:-D:-D. Moje máma si teď dokonce přelila šťávu na lince do flašky co vypadá jako olej. Jako to je dobrej nápad, to by mě vlastně ani nenapadlo. Samozřejmě občas vystarnou nějakou dědovu Poděbradku, koupi jim obcas třeba jogurty s těma cokokrupinkama nebo čokoládový tvaroh. Spíš teda se snaží na to ovoce, což je v případě našich holek vyjde poměrně draho! Právě dneska mi máma ani nechtěla věřit, že má tu kindercokoladu ze školky a zlobila se, že ji to určitě dáváme my a je perujeme. 

Online žluťásek
8863 příspěvků moje polička 03. ledna 2022 22:40

Karja uf, tak to je teda hustý, denně velký kus čokolády. To fakt nechápu, proč to dělají a kde na to berou peníze ale nezdráhala bych se napsat vedení nebo se domluvit i s ostatními rodiči. To určitě není v pořádku a rozhodně nebudeš jediná, komu to vadí. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. ledna 2022 22:41

Karja Nějak mi to zlobí. Chtěla jsem napsat, že školka by je měla učit jak je to správně. U nás se zeleninou a ovocem zlobí hlavně mladší, starší sní denně dva kusy ovoce a třeba okurky by snědl klidně dvě

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 03. ledna 2022 22:42

Evaeva Karja žluťásek 

Naše školka jídlo nebere, děti mohou na oslavu přinést jedině jednotlivě balené sladkosti. Tak se to zvrhává v pytlík jednotlivě balených sladkostí

Jinak proti jídelníčku ve školce vůbec nic nemám, je to v okolí vyhlášená školka tím, jak dobře se tam vaří. Ten týdenné jídelníček je možná zdravější než naše jídlo doma. Odpolední svačiny jsou vždycky pečivo s něčím a k tomu bývá buď zelenina rovnou na plátky uvnitř housky nebo chleba nebo kus ovoce. Syn si buď svačinu doma sní nebo, když zbyde, si ji často bere manžel na cestu do práce. Pečivo je často cereální. Dopolední svačinky bych taky brala. Když je bezmasý oběd, mívají třeba míchaná vajíčka Když jsme měli oběd ze školky doma, vždycky to vypadalo, vonělo i chutnalo jako dobré jídlo. V minulé školce se vařila taková ta jídelnová klasika, to se mi vrátilo mé dětství a chtělo se mi brečet, že to to dítě musí jíst. Že by dostali k jídlu sušenku nebo třeba brumíka, to vůbec nepamatuju ( a jsem ráda).

Offline Karja
44702 příspěvků moje polička 03. ledna 2022 22:44

žluťásek Jojo, ze satnicky jsem tak nějak vyposlechla, že nejsem jediná. Ale samozřejmě nechce se mi dělat žádné dusno, ty učitelky jsou vyborne, všechno ostatní je úplně nadstandardní, skutečně. Jen bych to prostě radši řešila se všemi najednou. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. ledna 2022 22:46

dynda oni tu sušenku dostanou domů, děti, co jedí tam mají chleba s pomazánkou:) Já jim třeba ke svačině pečivo nedávám, mají buď jogurt nebo ovoce. Ale celkově si na jídelníček nestěžuju, synovi tam chutná, vaří celkem dobrá jídla, akorát zeleninu občas zastává zelný salát a podobně.

Offline Karja
44702 příspěvků moje polička 03. ledna 2022 22:46

dynda No tak to bych ty narozeninové věci moc neřešila, půlku schovala do kapsy a hotovo:-D:-D

Online žluťásek
8863 příspěvků moje polička 03. ledna 2022 22:49

Evaeva ale jako já to taky babičce z ruky nevytrhnu, ani ji za to nějak nekárám. Moje mamka je zlatá, donese mu trs banánů, salatovou okurku, krabičku malin... A k tomu ten kinder řez jen když je toho už moc, mám trochu řeči. Vadí mi ty blbosti jako mléčné řezy a brumiky a nesmysly jako bonbony a lízátka, to mi přijde jako kravina a úplná zbytečnost. Naopak nemám problém s koláčem ke svačině, to považuju za jídlo, byť sladký

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. ledna 2022 22:52

žluťásek no mě nevadí ani jedno, Brumík je taky trochu jídlo (řekněme ve srovnání s tím koláčem to není o tolik horší) a bonbóny fakt donesou třeba jednou za měsíc. A třeba Lipánek nebo ochucený jogurt mi už přijde fakt srovnatelný (a bílý už bídáci nechtějí)

Offline Pinot Noir
29887 příspěvků moje polička 03. ledna 2022 23:00

žluťásek ty jo, tak u nás, pokud dítě ve školce nespí, dostane taky s sebou něco jiného, ale ve třech z pěti případů je to jablko, občas mandarinka nebo jiné ovoce, minipytlík biosaurů, balíček knuspi chlebíčků, malý Lipánek, a jen tak dvakrát do měsíce vyložená sladkost (jako ty trubičky plněné čímsi jako nugeta). 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 03. ledna 2022 23:10

Karja 

Jenže já půlku těch narozeninových věcí vyhodím, protože to tu nikdo nesní. Ledovou čokoládu nemáme vůbec rádi, nad jedním kouskem bych nemrkla, ale celé balení poletí do koše. Pak máme několik kusů sladkostí, co dětem vůbec nedávám, takové to něco mezi žvýkačkou a karamelkou, různé divné barvy a chutě, lízátka. Synovi je to fakt celkem ukradený, ale vidí to ta malá a všechno to chce. No, jsem ráda, že je to nenechávají jíst v té školce, aspoň to mám trochu pod kontrolou. Ale už vidím za rok, jak to budu rvát z rukou malé siréně. Ty lidi prostě nemaj rozum. 

žluťásek 

Čerstvý koláč z normálních surovin jednou za čas taky beru. Koneckonců sami doma pečeme a jíme to, ale brumíci a spol s trvanlivostí půl roku, to taky nemám ráda. Děti ochutnaly a ani o to nestojí. Akorát je mi pak blbý to vyhazovat, ale co s tím, sama to jíst nehodlám.

Offline 711990
18318 příspěvků moje polička 03. ledna 2022 23:10

dynda tyjo kam ze to chodite do skolky?:D

Online žluťásek
8863 příspěvků moje polička 03. ledna 2022 23:14

Pinot Noir tyjo, závidím moc moc moc. Ovozel je u nás ve školce fakt úplně tristní. V jídelníčku psané jablko ke svačině je jedna osmina, zeleninová obloha u chleba s pomazánkou je půl platku salátové okurky a jedno cherry rajče nebo kolečko papriky

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 03. ledna 2022 23:16

Evaeva 

Aha, tak my dostáváme v sáčku odpolední svačinu stejnou, jako se dává ve školce, takže můžeme i ochutnat

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 03. ledna 2022 23:18

711990 

Teď přemýšlím, jak to říct slušně, že je to vesnice už poměrně daleko od Prahy

Offline 711990
18318 příspěvků moje polička 03. ledna 2022 23:19
Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 03. ledna 2022 23:24

711990 

Jako hrozně moc si přeju, aby kuchařka nešla třeba na mateřskou ještě ty 3 toky, co tam budu mít děti. Podle mě je to jenom její zásluha. Vždycky ji chválím, když ji vidím. Třeba tam skoro vůbec nemívají uzeniny, které v té druhé školce byly na jídelníčku v nějaké podobě denně, což mě dost štvalo. 

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 03. ledna 2022 23:25

Zlatá naše školka, beru dceru každé pondělí před svačinou a vždycky mi s sebou dají v jednom pytlíčku namazaný kus pečiva/sucharu a ve druhém pytlíčku nakrájenou zeleninu. Jídelníček tam mají v 90% případech fakt pěkný, akorát občasnou páteční ňaminku pro mlsounka bych vynechala. My doma sladké obědy vůbec neděláme, já to nerada, dcera to taky moc nemusí a pak je příšerně hladová i po svačině. Na narozeniny se smí jenom profesionální dort.

Offline 711990
18318 příspěvků moje polička 03. ledna 2022 23:26

dynda to je skvely!!!

Offline Pinot Noir
29887 příspěvků moje polička 03. ledna 2022 23:37

žluťásek no to ovoce a zelenina přímo k jídlu u nás taky nebudou moc velké porce, nějaké vysvětlení v tom smyslu i školka vydala, že aby mohli s sebou dávat převážně ovoce místo těch balených potravin, musí ho "ušetřit" jinde. Ale to mi nevadí, ovoce sní dost doma, a ty balené věci moc nejí, vždycky se to vyhodí. Takže jsem loni byla ráda za jablka domů a že mají k obědu jedno kolečko okurky mi tolik nevadí. Letos chodí chudák domů až před pátou, nic už domů nedostane.