Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline viktorka_od splavu
49476 příspěvků moje polička 09. prosince 2019 22:36
Reakce na MP Marge:

​Pisu, ze vyjimky urcite existuji. Ale ja jsem rocnik 77, a kdyz jsem vyrustala, tak jsem kolem sebe videla temer vyhradne to tradicni rozdeleni domacnosti, a podobne to bylo u mych vrstevniku. O tom, ze jsou na svete chlapi, kteri umi prebalit miminko, jsme se od pani ucitelky dozvedeli v osme tride v ramci rodinne vychovy a dodnes si pamatuju, jak jsme se po sobe uzasle divali, protoze nam to pripadalo fakt divne

​že by můj otec přebaloval to si nevybavuju, ale že třeba každou sobotu luxoval (odtahoval pohovku a těžká křesla apod), zatímco maminka prala a vařila, to si pamatuju. stejně jako že dodnes umývá po jídle nádobí (vařit neumí)

maminka zase neřídí, kdežto já třeba vezmu do myčky obě auta zatímco muž žehlí:P

Offline Kokoska
35195 příspěvků moje polička 09. prosince 2019 22:38

viktorka_od splavu ale prosim te, kvuli tomu, ze bych si radsi cetla nez vytrela v kuchyni, si nebudu drzet uklizecku, navic by tu asi musela bejt hospodyne na plny uvazek. Ze nekdo sice luxuje, ale nerad, tak je to spatne, mel by to delat rad? Mimochodem,   kdo dela to, co ty nechces? 

Offline dzizisketa
9042 příspěvků moje polička 09. prosince 2019 22:38

viktorka_od splavu

KK těmto teoriim k čemu má to které pohlaví biologické sklony doporučuji jak studium historie, tak hlavně knihu Od přírody podřadné (což se mi přepisuje na pořádné, haha). 

Offline Pinot Noir
30086 příspěvků moje polička 09. prosince 2019 22:39

viktorka_od splavu Jo, a navíc to hájení si nepředstavuju, že se zavře s PlayStation do komory, ale že třeba bude popojíždět chvíli vláčkem a dělat hů.

Offline Karja
44977 příspěvků moje polička 09. prosince 2019 22:39

Jos Hele ale ono nejde o nemocnost v uklidu, ono jde o nejaky zajisteni provozu. Jako ja treba.vyzaduju, ze proste vecer je uklizena.kuchyn, pokud ji opousti posledni a uklizeno plus minus I v koupelne a obyvaku, protoze ja bych se z toho uz rano nevyhrabala nikam bychom se nevypravili, nebo nic neuvarili. To fakt neni o nejakem rozpisu, ze se obden vytira a tydne myje koupelna. Ale samozrejme zalezi, jak ktery dite je samostatny a jak dlouho necha rodice delat neco jineho nez mu slouzit;-)

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 09. prosince 2019 22:42

MP Marge no vidíš, já jsem proti tobě "stará větev", ale v mém okolí byla naopak ta klasická matka spasitelka naprostá výjimka. Jak v rodině, tak i v mém okolí.

Offline Karja
44977 příspěvků moje polička 09. prosince 2019 22:43

continuity Ja bych nemohla byt s nekym vaznym, to bych fakt umrela. Takze souhlas...crazydaisy Hele jsou sikovni, to fakt neupiram!

49476 příspěvků moje polička 09. prosince 2019 22:44

Kokoska no pozor, že bych si rači četla tak to každopádně, ale tys psala že to nenávidíš.. 

vysává robot, nádobí myje (a suší, utírání nenávidím) myčka, prádlo suší (věšení nenávidím) sušička, žehlí.. aha! no ale kdyby to nenáviděl tak na to prostě někoho zjednám, nebo bych žehlila jen košile a zbytek ignorovala, já bavlněný trika ani rifle mít vyžehlený neže nemusím, ani nechci:-)

nikdy bych třeba nesekala zahradu - protože se mi nechce a protože si myslím, že nemusím dělat všechno

49476 příspěvků moje polička 09. prosince 2019 22:47
Reakce na Pinot Noir:

viktorka_od splavu Jo, a navíc to hájení si nepředstavuju, že se zavře s PlayStation do komory, ale že třeba bude popojíždět chvíli vláčkem a dělat hů.

Offline Pinot Noir
30086 příspěvků moje polička 09. prosince 2019 22:47

Já bavlněný trika ani rifle mít vyžehlený neže nemusím, ani nechci:-)

​Pinot a Zarinya tě vidí

Offline dzizisketa
9042 příspěvků moje polička 09. prosince 2019 22:47

A hele, co zrovna čtu 

49476 příspěvků moje polička 09. prosince 2019 22:48

dzizisketa tak já jsem spíš na tu praxi, než pročítání návodů, tuhle fázi už mám za sebou

49476 příspěvků moje polička 09. prosince 2019 22:49
49476 příspěvků moje polička 09. prosince 2019 22:51
Reakce na continuity:

Karja ja ti nevim, nase deti na ten nas priserny nekorektni domaci humor docela splavne najely. Mladsi umi uz dlouho delat fory, ze rozesmeje i dospele ( a vi ze dela for, ted nemyslim takove to, ze se velci bavi na ucet malych). 

Ja to beru tak, ze dokud se dovedeme navzajem rozesmat, je svet v poradku.

​jako u nás jede fakt hodně i černý humor a já to mám ráda, ale když je člověku ouvej a ještě dostane "ťafku" zaobalenou jakože ve vtipu.. tak to ne.

Offline Kokoska
35195 příspěvků moje polička 09. prosince 2019 22:52

viktorka_od splavu no nenavidim nebo nemam rada nebo otravuje me to, to uz je slovickareni. 

Offline continuity
43688 příspěvků moje polička 09. prosince 2019 22:53

dzizisketa tak k vete, kdo podava zadost o rozvod. uz jsem tyto statistiky a z nich plynouci interpretace totiz cetla a vzdy me to spolehlive nadzvedne:

Rozvadet se chtel muz, podala jsem ji ja, protoze kdybych to neudelala, tak jsme myslim svoji jeste ted. Nevim teda jake silene charakterove vade bych to pricetla ... Jo, on byl strasnej neresic. 

Pravnik mi potvrdil, ze je to celkem bezna situace. 

Offline continuity
43688 příspěvků moje polička 09. prosince 2019 23:03

viktorka_od splavu nevlastni syn me lektorky anglictiny je hodne nemocny. A rikala, ze Skoti pres to vsechno neprestavaji vtipkovat a ty vtipy jsou teda brutalni. Ze tomu vzdy nerozumi, ale  bere to tak, ze je to jejich zpusob jak se s tim vyrovnat. 

Podstatne je, aby si lidi humorem sedli. Nejde vubec o to, jestli je ironicky nebo cerny nebo nevim jaky. 

49476 příspěvků moje polička 09. prosince 2019 23:04

continuity ironie je imho způsob jak říct něco ošklivýho jakoby beztrestně. nemá nic společnýho s humorem (natož černým)

Offline dzizisketa
9042 příspěvků moje polička 09. prosince 2019 23:33

Jo to říkali už romantici, že ironie nemá ve slušné společnosti co dělat. 

Offline continuity
43688 příspěvků moje polička 09. prosince 2019 23:43

Tak me cela tato diskuze prijde uz dost Dada, nektere prispevky ani neberu vazne, treba ty od barbucha jsou podle mne hodne nad veci.

Vubec nechapu diskuzi mezi dvema dospelymi lidmi o deleni domacich praci. U nas doma absolutne nehlidame, kolik kdo ceho dela. Hlidame si jinou vec: aby jsme meli priblizne stejne volneho casu kazdy sam pro sebe. A to i vzajemne. Takze diskuzi nevedeme k tematu: chci abys vysuroval schody, ale stylem: zitra bych chtela do hospody, ale deti maji ve stredu brzo rano zubare, zvladnes to nebo ne? A muz na to: zubare pust z hlavy, ja to zaridim. Ty jsi nikde dlouho nebyla, tak si to uzij. Nebo: Ne, promin, hrozi mi ze skejsnu v Ulanbataru

To je podle mne dospela domluva a ne diskuze o tom kolikrat kdo vyndal minuly mesic mycku.