Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline MP Marge
6925 příspěvků moje polička 09. prosince 2019 21:48

MP Marge jenže tímto směrem to posunula právě Pinot a asi i další, ovšem já teda za "dělám si všechno sama a nikoho nepotřebuju" počítám i obstarání auta, zahrady a celýho baráku.. plus nevím za jak výchovný bys ty sama považovala, kdyby děti (dle věku) nemusely vůbec nic dělat a vše za ně uklízela matka? 

​No nepovazovala, to je jasny. Ja verim na to, ze vsichni clenove domacnosti by meli mit povinnosti. Z chlapecku, kteri se doma nenaucili nic delat, se prave pak stavaji ti panove, kteri jsou trnem oku barbucha

Ale to myslim Pinot netvrdila, ze by deti nemely pomahat? 

Offline dzizisketa
9042 příspěvků moje polička 09. prosince 2019 21:49

A pak je konstelace, kdy mytí nádobí a podlahy nebaví oba stejně, a jednoho (mě) sere, že to poslední dobou nějak záhadně pořád zůstává na něm Fakt už si někdy připadám jak matka, když to musím po muži slovně vyžadovat.

Ale viděla jsem teď Manželské etudy, kde žena měla poporodní depresi a zánět s hemeroidy najednou, a ten její na ni prý řval, aby se sebrala. Tomu říkám debil. 

Offline Kokoska
35195 příspěvků moje polička 09. prosince 2019 21:52

Ja mam teda opacnou zkusenost, vetsina tech "neschopnych praktickeho zivota" se dokaze postarat, kdyz musi.

barbucha co dela milostivy pan, kdyz jedes za zritelnici? Bidne hyne, stravuje se po hospodach, spinavy nadobi hazi do vany, zadek si utira do novin, protoze netusi, kde mate doma toaletak?

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 09. prosince 2019 21:52

dzizisketa no, ja si presne spomínam, čo to stálo mňa - zarobila som si na prádnu nespavosť a pomaly neurózu, zbavovala som sa toho neskutočne dlho...

Offline viktorka_od splavu
49476 příspěvků moje polička 09. prosince 2019 21:53

MP Marge barbucha muži nejsou nepraktičtí, to vůbec. záleží jim na jiných věcech a myslím že už je snad dostatečně prokázaný že mají i jiné tělesné reakce a jiné vnímání, než ženy. trpělivost s drobnými opakujícími se úkony, sociální interakce, záliba ve vztazích s lidmi i zvířaty, zájem o zkrášlování a vylepšování svého okolí... je obecně typičtější pro ženské pohlaví a to prosím zajisté neznamená "pro každou ženu". proto se taky "typickým" mužům, kteří nemají moc zájmu ani vykonávat ani věnovat větší úsilí výše popsanému daří lépe ve společnosti vhodné partnerky, která se s láskou postará o tuto část pro spokojený život imho velmi důležitou, výměnou (obrazně řečeno, nejde mi o (z)měřitelné vyměňování předepsaných benefitů) za.. a zde bych poprosila o pokračování nějakou kolegyni, která tomu rozumí líp:P

49476 příspěvků moje polička 09. prosince 2019 21:54
Reakce na MP Marge:

Ale to myslim Pinot netvrdila, ze by deti nemely pomahat? 

​ne, mutzi psala, že nechce nic ani po partnerovi, ani po dítěti až bude větší

a ještě bych snad dodala, že obvykle muži jsou naopak dle mých pozorování mnohem praktičtější, než většina žen

Offline Pinot Noir
30086 příspěvků moje polička 09. prosince 2019 21:54

MP Marge jenže tímto směrem to posunula právě Pinot a asi i další, ovšem já teda za "dělám si všechno sama a nikoho nepotřebuju" počítám i obstarání auta, zahrady a celýho baráku.. 

​Neposunula. Na začátku byla stížnost na muže, který do té doby rovným dílem fungoval v domácnosti, že tyhle práce s přechodem ženy na mateřskou vypustil. "Dělám všechno sama..." se podle mě týkalo taky domácích prací.

49476 příspěvků moje polička 09. prosince 2019 21:56

Pinot Noir no to jsi ale reagovala na dzizisketu, kdežto já na mutzi:D 

a že "taky" domácích prací to jasně, ovšem je trochu jiný když řekneš "dělám sama běžné práce v domácnosti a nechci aby to dělal někdo další" a nebo "jsem zvyklá dělat všechno sama a neočekávám že se to změní". teda nemyslím si, že by se partner mutzi staral o zařizování jejího bytu nebo auta...

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 09. prosince 2019 21:57

Karja ty ma dnes neskutone bavíš, ja by som zas kľudne šla navštíviť teba, myslím, že by si ma vedela rozosmiať :)

Offline MP Marge
6925 příspěvků moje polička 09. prosince 2019 21:58
Reakce na jinx:

​to je velmi omezene, lituju, lituju, cely zivot v tomto presvedceni, ikdyz je mi jasne, ze se dockam odpovedi hodne prave tetiny, ktera bude zahrnovat spoustu moudrych mrkanku. Peklo, redukovat muze na tohle, ale vlastne kazdemu, co si zaslouzi. K tetine strejc stejneho testa jako delanej. Predpokladam, ze mladej pan na tom nebude jinak. Chudak ta svetice. 

​Ja naprosto souhlasim, ze hodit takhle vsechny chlapy do jednoho pytle je blby, ale musim se zastat Barbuchy v tom, ze patri ke generaci, kde bylo bezne, ze chlap proste v domacnosti a okolo deti fakt nic nedelal, a kdyz pak treba manzelka musela do nemocnice, tak byl uplne v prdeli. Cest vyjimkam, zajiste se nejake nasly. Ale treba kdyz si vzpomenu na dedecka, dej mu pambu vecnou slavu, inteligentni, sectely a zcestovaly, zamestnanim pravnik, ale kdyz jsem ho jednou navstivila v dobe, kdy nevlastni babicka byla u doktora, a on se mi pokusil uvarit kafe... No, radsi nevzpominat! On fakt nebyl schopnej ani nalit vodu do konvice

Takze Barbusin prispevek castecne omlouvam, i kdyz je to blbost - domacnost, vcetne pradla, dokaze obstarat i muj sambo, a to je schizofrenik! 

Offline barbucha blogger
36178 příspěvků moje polička 09. prosince 2019 22:00

Kokoska 

Dobrá otázka, skoro lstivá! No to víš že nehyne. Obstaral domácnost i se školákem i dřív, ještě když jsem jezdila pryč služebně... Ale víš co to dalo práce? Zkraje jsem bez vyvěšenýho seznamu a připomínek vůbec neodjížděla!

No ale ať se každej zařídí podle svýho, vo to nic. Já jen tvrdím, a statistiky mi dávaj za pravdu, že k (plnohodnotnýmu) samostatnýmu životu jsme uzpůsobený spíš my

Offline MP Marge
6925 příspěvků moje polička 09. prosince 2019 22:00

​ne, mutzi psala, že nechce nic ani po partnerovi, ani po dítěti až bude větší

​No jo, no, tak kdyz reagujes na tohle 

Offline Pinot Noir
30086 příspěvků moje polička 09. prosince 2019 22:00

viktorka_od splavu Ale já myslím, že Mutzi jen řekla, že chlap domácí práce nedělá a tudíž to od něj neočekává ani po narození dítěte. Nic jiného jsem z toho příspěvku nevyčetla. 

Offline MP Marge
6925 příspěvků moje polička 09. prosince 2019 22:01

Pinot Noir no to jsi ale reagovala na dzizisketu, kdežto já na mutzi:D

​A pak se v tom ma clovek vyznat

Offline barbucha blogger
36178 příspěvků moje polička 09. prosince 2019 22:03

MP Marge 

Ale oni to dokážou, když je donutíš. Právě proto, a tím začala tahle debata vlastně, mi přijde zbytečná škoda se toho předem vzdávat, to jest že by měli doma něco dělat.

S těma staršíma generacema a dědečkama máš samozřejmě pravdu.

Offline Kokoska
35195 příspěvků moje polička 09. prosince 2019 22:03

viktorka_od splavu s laskou postara? Ja se teda staram a starala jsem se, ale domaci prace proste nenavidim. A vymenny obchod? Ze jako kdyz ja neuvarim, tak on nezavola nekoho na nastaveni TV anteny na strese?

Offline Pinot Noir
30086 příspěvků moje polička 09. prosince 2019 22:08

Karja Potvrzuje se stará pravda, že každá diskuze nakonec skončí u hovna

Offline MP Marge
6925 příspěvků moje polička 09. prosince 2019 22:11
Reakce na barbucha:

MP Marge 

Ale oni to dokážou, když je donutíš. Právě proto, a tím začala tahle debata vlastně, mi přijde zbytečná škoda se toho předem vzdávat, to jest že by měli doma něco dělat.

S těma staršíma generacema a dědečkama máš samozřejmě pravdu.

​No a ty mas zase svatou pravdu v tom, ze neco by rozhodne delat meli

Treba kdyz to nekdo ma jako Pinot, ze nedelaji ty vylozene domaci prace, ale vynahrazuji to jinde, tak na tom fakt nevidim nic spatneho. Ja bych fakt radsi tu domacnost nez se dohadovat s remeslniky o vecech, o kterych vim tak akorat kulovy - a praci na zahrade nesnasim, nebavi me. 

Ale mas takove, kteri zadnou zahradu nemaji, a auto maji spis jako konicek, ale stejne doma na nic nesahnou a ani tech decek si moc nevsimaji (kamaradka v CR to takhle, bohuzel, ma) - to teda za me ani nahodou!!!

Offline Jos
příspěvků moje polička 09. prosince 2019 22:14

MP Marge Muj deda taky nebyl bez babicky schopny najit ani ponozky nebo si uvarit...no a ona netusila, co se jak plati, jak se vymeni pojistky nebo neumela ridit a profesne a vzdelanim byl mezi nimi uz uplny parnik..Ja tohle osocovani chlapu za neschopnost v domacich pracich fakt nemusim, nektere zeny jsou s tim uklizenim fakt nemocne a fakt na tom zivot nestoji. A kdyz je chlap od nevidim do nevidim v praci, tak po nem rozhodne nebudu chtit, aby myl nadobi...Deti jeste sama nemam, ale v mem povolani kdyz vidim sve kolegy, jak jdou po nonstop sluzbe domu, tak doufam, ze maji doma aspon par hodin hajeni...

49476 příspěvků moje polička 09. prosince 2019 22:15
Reakce na Pinot Noir:

Karja Potvrzuje se stará pravda, že každá diskuze nakonec skončí u hovna