Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Karja
44977 příspěvků moje polička 09. prosince 2019 21:14

MP Marge To je dobre! To je znamka, ze mu slouzi zdravi...;-)

Offline MP Marge
6925 příspěvků moje polička 09. prosince 2019 21:16

Karja Doufejme, ze mu bude slouzit i nadale, protoze ja sklep nemam

Offline Karja
44977 příspěvků moje polička 09. prosince 2019 21:16

DruI Ona bude kalit vodu, takze ja to musim jet potvrdit, aby nas tady neopijela rohlikem, ale az tak v roce, az se to rozleze a trebas I nejakou scenku zvladne! 

Offline Karja
44977 příspěvků moje polička 09. prosince 2019 21:17
Offline barbucha blogger
36178 příspěvků moje polička 09. prosince 2019 21:18

barbucha ty ho tu líčíš jako úplnýho dementa neschopnýho samostatné existence, to seš s ním ze soucitu nebo co?

​Hele mně tak připadaj všichni chlapi, já za to nemůžu Jako neschopný praktickýho života teda... neberu jim třeba profesionální kvality

A nemyslím, že bych to nějak přeháněla nebo se pletla - je přece známo, že třeba většina vdovců je najednou úplně ztracená (a musej se starat děti apod.), přičemž vdovy jsou v (relativní samozřejmě) pohodě a soběstačný... a ženatí chlapi se dožívají mnohem vyššího věku než svobodný nebo vdovci. Proč jako?

Offline viktorka_od splavu
49476 příspěvků moje polička 09. prosince 2019 21:20

barbucha já to takhle nevidím.. blbci se najdou u obou pohlaví a to že je případná vdova schopná obsluhovat pračku a myčku, protože to dělala celý život,kdežto s přepisem elektřiny si neporadí tak to jsem viděla x-krát... stačí když přijedeme ke tchyni co vše má na seznamu že jí muž má vyřešit

Offline Gatita
8714 příspěvků moje polička 09. prosince 2019 21:20

Karja nejsi blba, jsi ted proste jen chodici bricho...

ja byla vcera na nakupu, odemknu auto, vlezu do nej, chci nastartovat...a nemam cim. Klicky jsem tam na parkovisti hledala asi pul hodiny, abych je nasla v kapse. Pulku veci jsem samozrejme zapomnela koupit a tu druhou jsem nechala v kufru, protoze prece se s tim nebudu tahat do lednice, kdyz mam doma manzela (viz diskuze vyse). Jenze to bych nesmela zapomenout mu to rict. Tak asi nemusim ani rikat, ze tam byly i mrazene veci do zasoby...

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 09. prosince 2019 21:22

Ono ne ze by to neslo v jednom zvládnout, to ono to jde. Pointa je spis v tom, ze nasere, když jeden pak večer/o víkendu lítá jak hadr na holi a druhej jenom kouká na televizi/čte si/... Je mi v podstatě jedno, jestli bude chlap lestit dlazdicky, nebo stavět plot. Ale ať je tam nejakej podíl na společným zázemí proste. Velikost podílu pak samozřejmě záleží na konkrétní situaci. A pochopitelne maj oba i právo na relax, i ten, kdo “je cely dny doma”. 

A zjistila jsem, ze je tohle další výhoda, když má člověk samba věcně v práci. Dřív jsme se kvůli úklidu obcas nepohodli, ale teď proste dělám všecko sama a ani mě to nesere. Protože vím, ze zatímco já tady vypoustim duši, tak on maka v práci. A ne ze já udržuju domácnost a on mezitím hraje desátou hru na PC. 

A jo, všechny ty věci zaberou tak těch 10 minut, ale s tím deckem se nějak víc opakujou nebo co, nebo já fakt nevím, jak je možný, ze mi to zabere celej den.

Karja Sorry, ale

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 09. prosince 2019 21:22

Karja 

Do lednice, mně to teda takhle řekli u doktorky. Přemrznout bych to nedávala.

Offline Pinot Noir
30086 příspěvků moje polička 09. prosince 2019 21:23
Reakce na MP Marge:

Ja jsem z tehle diskuse momentalne tak zmatena, ze vubec nevim, na ci jsem strane

​Myslím, že hlavní problém diskuze je, že se z chlapa, který doma nelítá se savem a vysavačem, hned udělal hajzl, který nepodpoří ženu. Jakoby vyklízet myčku byla jediná forma pomoci a podpory. A k tomu snaha Mutziputzi vnutit myšlenku, že bez chlapa, co uklízí a věší spoďáry, to dítě nevypiplá ;)

49476 příspěvků moje polička 09. prosince 2019 21:26
Reakce na Pinot Noir:

​Myslím, že hlavní problém diskuze je, že se z chlapa, který doma nelítá se savem a vysavačem, hned udělal hajzl, který nepodpoří ženu. Jakoby vyklízet myčku byla jediná forma pomoci a podpory. A k tomu snaha Mutziputzi vnutit myšlenku, že bez chlapa, co uklízí a věší spoďáry, to dítě nevypiplá ;)

​spíš to bude o tom, že každá diskutující to pochopila po svém

já reagovala na prohlášení

Nejlepší je to mít nastavený tak, že vám nikdo s ničim nepomůže a jste happy...jako jáňák mě nenapadá v čem, opravdu vážně, nejsem zvyklá kooperovat a nežádám spoluúčast; 

atd, a imho nešlo ani o věšení spoďárů ani o šůrování, spíš o tu "spoluúčast" čímž já myslím prostě účast na společném životě... to že tvůj muž neuklízí ale stará se o vše ostatní a obstará samostatně děti je super a nemyslím si že by měl k tomu ještě luxovat

Offline Ounz
20540 příspěvků moje polička 09. prosince 2019 21:26
Reakce na Potrefenáhusa:

Karja Sklep nemate? 

​a mohla bych ho vidět?

Offline Potrefenáhusa
39079 příspěvků moje polička 09. prosince 2019 21:27
Offline ziginka
729 příspěvků moje polička 09. prosince 2019 21:30

Karja Hovno jsem nikdy neuskladnovala, ale moc jo a doktorka mi doporucovala nechat ji v lednici, tak hovno asi taky? Je to trochu nechutny, ale mate to urcite v nejake uzavrene nadobe?

EDIT: Nez jsem to nadatlovala, tak vyreseno...

Offline Karja
44977 příspěvků moje polička 09. prosince 2019 21:34

ziginka Jo, nakonec to po rodinne porade vyhrala lednice. Ta nadobka je sama o sobe hygienicka dost, plus sacky. Plus nevim na co si.tu hraju, s ditetem je to vnimani vykalu prece jen posunuty, takze je to jedno.

S tou moci.jsem to nevedela, to se hodi vedet.

Offline barbucha blogger
36178 příspěvků moje polička 09. prosince 2019 21:34

viktorka_od splavu 

To neni jen ve schopnosti obsluhovat domácí spotřebiče nebo zařídit nějakou administrativu. 

https://socialnipolitika.eu/2018/02/zente-se-zeny-prodluzuji-zivot-muzum-naopak-uz-tolik-neplati/

Offline MP Marge
6925 příspěvků moje polička 09. prosince 2019 21:40
Reakce na Pinot Noir:

​Myslím, že hlavní problém diskuze je, že se z chlapa, který doma nelítá se savem a vysavačem, hned udělal hajzl, který nepodpoří ženu. Jakoby vyklízet myčku byla jediná forma pomoci a podpory. 

​No, to je blbost

Oficialne jsem se tedy rozhodla, ze jsem na tve strane! Taky bych radsi uvarila, uklidila a vyprala nez pracovala na zahrade nebo resila remeslniky. 

Fuj, to se mi ulevilo

Offline MP Marge
6925 příspěvků moje polička 09. prosince 2019 21:43
Reakce na barbucha:

viktorka_od splavu 

To neni jen ve schopnosti obsluhovat domácí spotřebiče nebo zařídit nějakou administrativu. 

https://socialnipolitika.eu/2018/02/zente-se-zeny-prodluzuji-zivot-muzum-naopak-uz-tolik-neplati/

​To je sice pravda, ale myslim, ze neprakticnost chlapu je naucena, ne vrozena. 

49476 příspěvků moje polička 09. prosince 2019 21:43

MP Marge jenže tímto směrem to posunula právě Pinot a asi i další, ovšem já teda za "dělám si všechno sama a nikoho nepotřebuju" počítám i obstarání auta, zahrady a celýho baráku.. plus nevím za jak výchovný bys ty sama považovala, kdyby děti (dle věku) nemusely vůbec nic dělat a vše za ně uklízela matka? nebo kde nastává ta chvíle, kdy se z chlapečka stane pán domu a už po sobě uklízet nemusí?

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 09. prosince 2019 21:45
Reakce na barbucha:

​Hele mně tak připadaj všichni chlapi, já za to nemůžu Jako neschopný praktickýho života teda... neberu jim třeba profesionální kvality

A nemyslím, že bych to nějak přeháněla nebo se pletla - je přece známo, že třeba většina vdovců je najednou úplně ztracená (a musej se starat děti apod.), přičemž vdovy jsou v (relativní samozřejmě) pohodě a soběstačný... a ženatí chlapi se dožívají mnohem vyššího věku než svobodný nebo vdovci. Proč jako?

​to je velmi omezene, lituju, lituju, cely zivot v tomto presvedceni, ikdyz je mi jasne, ze se dockam odpovedi hodne prave tetiny, ktera bude zahrnovat spoustu moudrych mrkanku. Peklo, redukovat muze na tohle, ale vlastne kazdemu, co si zaslouzi. K tetine strejc stejneho testa jako delanej. Predpokladam, ze mladej pan na tom nebude jinak. Chudak ta svetice.