Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Kokoska
35195 příspěvků moje polička 09. prosince 2019 22:16

barbucha kdybys ten seznam nenapsala, prezili by taky, jen by treba jedli k snidani tlacenku s cibuli, co ty vis. 

Mne teda ex dost pomahal, dokud byly deti male. Nejak to ustalo, kdyz poporostly a on asi nabyl dojmu, ze uz by se mohly starat samy o sebe a ja o nej. 

Soucasny manzel je ten typ zazrany do sve prace, tam mi fakt obcas naskoci ten vers "Opustis-li mne, nezahynu. Opustis -li mne, zahynes" (Viktor Dyk, tusim?). Ale jsem presvedcena, ze i on by si poradil, vzdyt taky prezil, kdyz jsem odjela na 3 nedele. 

Offline viktorka_od splavu
49476 příspěvků moje polička 09. prosince 2019 22:19
Reakce na Jos:

MP Marge Muj deda taky nebyl bez babicky schopny najit ani ponozky nebo si uvarit...no a ona netusila, co se jak plati, jak se vymeni pojistky nebo neumela ridit a profesne a vzdelanim byl mezi nimi uz uplny parnik..

​no asi tak. a já teda kolem sebe vidím pořád dost takových párů i v dnešní době, akorát ta dotyčná má ještě dojem, že by měl k tomu ještě dvakrát týdně umýt podlahu

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 09. prosince 2019 22:20

MP Marge no počkej, neblbni, barbucha není přece stoletá!! Moji rodiče jsou osmdesátníci a už v jejich generaci byla naprosto běžná dělba práce!! Navíc má matka (vědecká pracovnice) dodnes v podstatě neumí vařit. Dokonce můj děda (ročník 1904) babičce vydatně pomáhal a snažil se jí zpříjemnit a usnadnit práci v domácnosti. Děda teda tím, ne že by tu práci dělal on, ale zorganizoval to tak, že ji nemusela dělat babička -např. vozil prádlo do prádelny a na mandl, koberce do čistírny, jel třeba koupit jídlo do restaurace, když byla babi nemocná atd.

Offline Karja
44977 příspěvků moje polička 09. prosince 2019 22:20

Pinot Noir Ja si myslim, ze je to zas posunute tim, ze rada zde diskutujicich se podili proste na vsech pracich a povinnostech, vy to mate proste jakoby ,,delene,, takze netreba sikany za mycku, ale pokud my delame vsechno dohromady/spolecne, neni zadna muzska oblast krom nejakych fyzicky narocnych veci, tak jako zas se ocekava nejaka spolecna prace doma. Takhle to ma rada jinych a to je asi proc se furt tocime na miste a neshodneme. A pak je taky tezky srovnavat nejak ty domacnosti, hrozne zalezi, jak jsou ktery deti velky, dospely, nedospely, kolik, proste tady se nejak domluvit asi nejde, lepsi skonci u ho.na;-).

49476 příspěvků moje polička 09. prosince 2019 22:21
Reakce na Kokoska:

viktorka_od splavu s laskou postara? Ja se teda staram a starala jsem se, ale domaci prace proste nenavidim. A vymenny obchod? Ze jako kdyz ja neuvarim, tak on nezavola nekoho na nastaveni TV anteny na strese?

​ježiš tak je nedělej, pořiď si uklízečku, myslím že byste si to mohli dovolit. já dělám jen to, co chci

a pokud on nastavuje anténu stejně rád, jako ty uklízíš, tak to musíte mít doma docela nepříjemnou atmosféru-ale přesně tohle jsem vůbec na mysli neměla, jen jsem už neměla ani chuť ani trpělivost formulovat tu druhou stranu

Offline Karja
44977 příspěvků moje polička 09. prosince 2019 22:22

DrowRanger Zas vseho moc skodi, I zabavy!:-D  my se doma.casto neshodneme i kvuli tomu, ze jeden si dela legraci, kdyz druhej zrovna nemusi....

Offline Karja
44977 příspěvků moje polička 09. prosince 2019 22:24

crazydaisy Muj deda taky vsechno umel a delal, on byl pracovity rodinny typ;-). Jako nevaril, ale.urcite by to umel;-)

49476 příspěvků moje polička 09. prosince 2019 22:26

Karja ironie zabíjí lásku, jsem kdesi četla...

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 09. prosince 2019 22:27

Karja ano, áno, nemiestny vtip býva kameňom úrazu aj u nás doma

Offline continuity
43688 příspěvků moje polička 09. prosince 2019 22:28

To je zajimave, jak se ta dobe meni.

Ja mam historku vpodstate uz legendarni, kterak nejakeho nebozaka manzelka odjela do porodnice a vzhledem k tomu, ze vedela, co ma doma, nakoupila alespon plny mrazak parku. pan s prvnim ditetem byli o suchem chlebu pac mu zapomnela napsat, ze se maji ty parky maji oloupat ( to bylo v dobe temne, kde se parky delali do plastoveho strivka). 

Jak takovy clovek zvladl uvarit caj, radsi nerozmyslim.

Ja teda jsem z takove rodiny s nizkym puvodem, prvni inzenyr az moji rodice na obe strasny, jinak nikdo ani maturitu, ale vsichni chlapi umeli varit. Sice jenom vybrana chlapska jidla, ale deda z matciny strany delal zabijecky po cele vesnici. tak ti urcite bez manzelek hlady nestradali. Uplne nejhur je na tom muj sambo, ale ted se umi docela prekonat, kdyz mu nestojim za zadkem. Tuhle varil pro kamarady gulas ( asi 30 lidi). 

Offline MP Marge
6925 příspěvků moje polička 09. prosince 2019 22:28
Reakce na Jos:

MP Marge Muj deda taky nebyl bez babicky schopny najit ani ponozky nebo si uvarit...no a ona netusila, co se jak plati, jak se vymeni pojistky nebo neumela ridit a profesne a vzdelanim byl mezi nimi uz uplny parnik..Ja tohle osocovani chlapu za neschopnost v domacich pracich fakt nemusim, nektere zeny jsou s tim uklizenim fakt nemocne a fakt na tom zivot nestoji. A kdyz je chlap od nevidim do nevidim v praci, tak po nem rozhodne nebudu chtit, aby myl nadobi...Deti jeste sama nemam, ale v mem povolani kdyz vidim sve kolegy, jak jdou po nonstop sluzbe domu, tak doufam, ze maji doma aspon par hodin hajeni...

​Ja s tebou v podstate souhlasim, ale kdyz to mas tezke - kdyz si predstavim, ze jsem sice na materske, ale nemam to perfektni hodne miminko, se kterym neni zadna prace, nybrz mam miminko uplne normalni (a k tomu treba jeste hyperaktivni batole, predskolaka, atd.), jsem chronicky nevyspala z nocniho kojeni, vycerpana z denniho kojeni, z kolotoce kolem deti a domacnosti cely den - a partner prisel domu z prace  a vyzadoval par hodin "hajeni" - no nevim Kdy mam narok na par hodin hajeni ja!? Ja deti taky nemam, ale pracovala jsem s nimi dostatecne dlouho na to, abych vedela, ze materska dovolena fakt neni dovolena - a predpokladam, ze pro deti se rozhodli oba. Dokud jsou deti male, tak je to proste zahul, to se neda nic delat.  A nepripada mi spravedlive, aby to vsechno bylo jen na me. 

Offline Karja
44977 příspěvků moje polička 09. prosince 2019 22:29

viktorka_od splavu Tak legrace prece neni jen ironicka, ne? Tu mame doma zakazanou, pac deti ji dlouho nechapou prej;-)

Offline Pinot Noir
30086 příspěvků moje polička 09. prosince 2019 22:30

Karja Je to tak. Vycházím z toho, že dělba práce neznamená, že každý dělá všechno, ale že každý dělá to, co umí líp. Blbý je, když si někdo vezme ňoumu, co neumí nic

Offline continuity
43688 příspěvků moje polička 09. prosince 2019 22:30

Karja ironie zabíjí lásku, jsem kdesi četla...

​a doprdele!

Offline Karja
44977 příspěvků moje polička 09. prosince 2019 22:32

Pinot Noir Co neumi, to se da naucit, horsi je, kdyz nechxe delat nic

Offline MP Marge
6925 příspěvků moje polička 09. prosince 2019 22:32
Reakce na crazydaisy:

MP Marge no počkej, neblbni, barbucha není přece stoletá!! Moji rodiče jsou osmdesátníci a už v jejich generaci byla naprosto běžná dělba práce!! Navíc má matka (vědecká pracovnice) dodnes v podstatě neumí vařit. Dokonce můj děda (ročník 1904) babičce vydatně pomáhal a snažil se jí zpříjemnit a usnadnit práci v domácnosti. Děda teda tím, ne že by tu práci dělal on, ale zorganizoval to tak, že ji nemusela dělat babička -např. vozil prádlo do prádelny a na mandl, koberce do čistírny, jel třeba koupit jídlo do restaurace, když byla babi nemocná atd.

​Pisu, ze vyjimky urcite existuji. Ale ja jsem rocnik 77, a kdyz jsem vyrustala, tak jsem kolem sebe videla temer vyhradne to tradicni rozdeleni domacnosti, a podobne to bylo u mych vrstevniku. O tom, ze jsou na svete chlapi, kteri umi prebalit miminko, jsme se od pani ucitelky dozvedeli v osme tride v ramci rodinne vychovy a dodnes si pamatuju, jak jsme se po sobe uzasle divali, protoze nam to pripadalo fakt divne

49476 příspěvků moje polička 09. prosince 2019 22:33

​Ja s tebou v podstate souhlasim, ale kdyz to mas tezke - kdyz si predstavim, ze jsem sice na materske, ale nemam to perfektni hodne miminko, se kterym neni zadna prace, nybrz mam miminko uplne normalni (a k tomu treba jeste hyperaktivni batole, predskolaka, atd.), jsem chronicky nevyspala z nocniho kojeni, vycerpana z denniho kojeni, z kolotoce kolem deti a domacnosti cely den - a partner prisel domu z prace  a vyzadoval par hodin "hajeni" - no nevim Kdy mam narok na par hodin hajeni ja!? Ja deti taky nemam, ale pracovala jsem s nimi dostatecne dlouho na to, abych vedela, ze materska dovolena fakt neni dovolena - a predpokladam, ze pro deti se rozhodli oba. Dokud jsou deti male, tak je to proste zahul, to se neda nic delat.  A nepripada mi spravedlive, aby to vsechno bylo jen na me. 

to máš samozřejmě pravdu, ale těch "pár hodin hájení" bych jim fakt přála, protože oni jsou opravdu víc stavění na jednorázový výkony, než na tu celodenní drobnou práci.. ale neznamená to, že by se neměli vůbec na péči o děti podílet, jen, že si prostě potřebují odpočinout aby zas mohli "nahodit řemen". no ale to už jsou takové individuální nuance domácího uspořádání, že se to zobecňovat moc nedá

49476 příspěvků moje polička 09. prosince 2019 22:33
Reakce na Pinot Noir:

Karja Je to tak. Vycházím z toho, že dělba práce neznamená, že každý dělá všechno, ale že každý dělá to, co umí líp. Blbý je, když si někdo vezme ňoumu, co neumí nic

Offline continuity
43688 příspěvků moje polička 09. prosince 2019 22:35

Karja ja ti nevim, nase deti na ten nas priserny nekorektni domaci humor docela splavne najely. Mladsi umi uz dlouho delat fory, ze rozesmeje i dospele ( a vi ze dela for, ted nemyslim takove to, ze se velci bavi na ucet malych). 

Ja to beru tak, ze dokud se dovedeme navzajem rozesmat, je svet v poradku.

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 09. prosince 2019 22:36

Karja jako chlapi jsou dost šikovní, když se jim dá prostor (mám dva syny). Můj muž je hodně pracovně vytížený, když dělá projekt (6 dní v týdnu min.12-14hod denně), tak chodí domů opravdu akorát spát. Když má volněji, tak třeba spolu rádi vaříme. Nebo děláme společně na chalupě a na zahradě. A v podstatě jsme schopni jeden druhého i zastoupit, když je potřeba (i bez seznamu a návodu).