Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Pinot Noir
30083 příspěvků moje polička 18. prosince 2019 09:33

Mohučanka Náš je zvyklý ke snídani na sklenici jablečného moštu, neředěného. Kdyby vypil dvě, měl by už spíš průjem, jedna je po dlouhodobém pozorování ideální dávka ;) Tak můžeš zkusit to (kupujeme z Moštárny Louny). Asi teda ve vašem případě radši až po návratu ze školky. Má navíc tak výraznou chuť, že do toho s úspěchem schovám všechny ty imunoglukany, sinuprety a další občasné dryjáky ;)

Offline Mohučanka
7373 příspěvků moje polička 18. prosince 2019 09:40

Pinot Noir mňam, to zkusím, dík, kdyžtak ho vypiju sama. Ta nase příšera pije akorát vodu ona vlastně ani na to sladký moc není, akorát tu čokoládu z kalendáře a gumový medvídky...

Včera chtěla šťávu jako my, jednou si cucla a prý "chceš vodu radši".

Offline 711990
18331 příspěvků moje polička 18. prosince 2019 09:50

Mohučanka aha:( no tak to mate boj!! 

Offline katkas
257 příspěvků moje polička 18. prosince 2019 10:02
Reakce na Mohučanka:
Mohučanka Nám na stejný problém fungují sušené švestky. Proste jí obden jednu někam propašuji, nebo ji dostane do ruky.

Offline Emi
1118 příspěvků moje polička 18. prosince 2019 10:19

Mohučanka Pomáhají švestky, třeba švestková dětská výživa, švestkový džus, možná i se dal zkusit i kompot. Dceři jsme kromě toho jednu dobu kvůli zácpám přidávali vlákninu do pití, to pomáhalo skvěle. 

Offline Mohučanka
7373 příspěvků moje polička 18. prosince 2019 10:27

Díky všem, zkusím sušený švestky a kompot. Dcera bohužel nejí ani ovocné dětské výživy, ani ovocné kapsičky, ani domácí pyré. Teď přestala jíst i mandarinky, akorát jí baví je loupat. Ale zas jí jakoukoli zeleninu, třeba vařená brokolice zmizí z talíře vždycky první.

711990 jo, je to boj, ale mohlo by to být i horší normální teplá jídla jí bez problémů a snad i ráda...

Online žluťásek
8887 příspěvků moje polička 18. prosince 2019 11:13

Mohučanka To je dítě snů! :) Můj syn by se nejraději živil výhradně lipánky, termixy, kinderčokoládou, bílými rohlíky a koláčky a miskou ovoce kdykoliv mezi tím. To je pořád křiku, že na to nechceme přistoupit.

Offline Karja
44977 příspěvků moje polička 18. prosince 2019 11:19

Mohučanka No jak mi lekarka doporucovala ty probiotika, tak jsem se ji ptala na jogurty a ona, ze moc tech zivych kultur nemaji, jak je to ,,sterilizovane,,. Nicmene na kadeni by to treba stacilo, na ten nas problem pry lepsi pouzivat probiotika. Co nejake jogurtove napoje pit, taky ne?

DruI Pinot Noir Asi mate pravdu, protoze kdyz jsme s doktorkou spekulovali nad ruznymi moznostmi, tak nic dalsiho alergiim nebo jinym nemocem nenahravalo. 

Offline Mohučanka
7373 příspěvků moje polička 18. prosince 2019 11:40

žluťásek jo, k dítěti snů jí schází už jenom to kakání

Karja jogurtový nápoj jsem ještě nenabízela, zkusím. 

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 18. prosince 2019 11:49

Karja hele a testy na alergie ji doktorka delat nechala? protoze to může mít příznaky i "takhle malé". U nás teda průjem byl nakonec alergie na mléko. A mohlo by to být klidně i něco jiného. Nechala bych udělat testy nebo "jen" vysadila na nějakou dobu mléčné výrobky a vidělo by se.

Online continuity
43687 příspěvků moje polička 18. prosince 2019 11:59

Mohučanka moje starší měla taky příšernou zácpu, byli jsme ssni i na proktologii, ona i malo pila, ale zápcha se právě upravila poté, co jsme nahradili po lipanky ke snídani něčím jinym.

Jinak jsme ji dlouhobe po domluvě s doktorkou dávali lactulozu, akorát je to potřeba měřit odmerkou, když jsme měřili na lžíce, tak toho bylo strašne málo.

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 18. prosince 2019 11:59

Karja Dcera trplí dlouhodobými bolestmi břicha, teď jí byla diagnostikována laktózová intolerance. Na úpravu střev jí bylo doporučeno konzumovat kvašenou zeleninu, je to údajně lepší než kupovaná probiotika. Prý stačí jedna lžíce denně.

Online continuity
43687 příspěvků moje polička 18. prosince 2019 12:01

Karja taky bych trvala na dalších vyšetřeních, nejlépe na pracovišti, kde to řeší. alergie se klidně může projevit s odstupem. že něco jí už rok a nedělalo to předtím problém, nic neznamena.

Offline Pinot Noir
30083 příspěvků moje polička 18. prosince 2019 12:05
Reakce na Mohučanka:

žluťásek jo, k dítěti snů jí schází už jenom to kakání

Karja jogurtový nápoj jsem ještě nenabízela, zkusím. 

​Ríša má rád Jogurt na pití. Ale musí být v kelímku s Mimoněm, jinak to samozřejmě chutná úúúplně jinak

Offline Karja
44977 příspěvků moje polička 18. prosince 2019 12:39

nonemy  

No nejsem si prave jista, zda ji to brisko boli, mne prijde, ze je protivna spis z nejakych psychickych pricin nez fyzickych, fakt to nepoznam, musim to nejak vic sledovat

continuity Jo urcite, tohle je prvni pokus ta probiotika, pak se to bude kdyztak resit dal. Nase doktorka je skvela, u ni nemusim na nicem trvat, normalne se domluvime.

MaeGandal Na zadnych testech nebyla, jak mela ty velke alergicke reakce kozni v lete, tak nas od toho na alergii odrazovali, at jeste chvili pockame, ze by to byly na male deti dost velke nabery. A vyresilo se to. Takze taky ted chceme jit postupne. Sledovat jidelnicek ale budu, minule jsem si drbala hlavu, ze jsem to nedelala.

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 18. prosince 2019 12:52

Online dzizisketa
9042 příspěvků moje polička 18. prosince 2019 13:06

To moje miminečko má zase ucpané nosní dutiny. Nic z něj nevysaju, z nosu mu neteče, teplotu nemá, je normálně veselý, ale slyším to, jak v něm bublá a chrčí, hlavně při kojení. Pak, že kojená miminka nejsou nemocná, tak houby. 

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 18. prosince 2019 13:26

Mohučanka taky jsem zacpu taky dcerou resila, chce to hlidat piti a rano jsem ji davala polevkovou lzici kvalitnch svestkovych povidel (bez niceho, zapit treba cajem). Uzivala i laklulozu, ale pak jsem nechala jen ty povidla. Idealni je taky ovesna kase, jestli by ji jedla, treba s podusenymi jablicky (se slupkou). 

Online RoSa
10240 příspěvků moje polička 18. prosince 2019 13:34

nejlepší je ty sušený švestky večer namočit do vody a nechat je přes noc "nacucat" - to funguje proti zácpě uplně ze všeho nejlíp!

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 18. prosince 2019 13:37

Mohučanka tie susene slivky pomahaju, ja som ich cele tehotenstvo kvoli tomu jedla. Syn ich ma hrozne rad ale musim ho krotit inak by ho prehanalo. Co vidim v okolí tak deti ich maju radi, tak snad sa aj tvoje chyti :)

Inak syn mlieko nechce pit tak davam jahodove acidko, to miluje, su rozne ochutene acidofilne mlieka a kefiry, mozno skusit aj to.