Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Prosperina
714 příspěvků moje polička 02. ledna 2020 00:44

Gatita Taky moc gratuluju a přeju oběma zdraví a štěstí! A mladý pán je od začátku gentleman, že ušetřil mamince další stresování.

Offline Gatita
8713 příspěvků moje polička 02. ledna 2020 08:16

Prosperina jsme opravdu radi. Cely posledni mesic byl ve znameni nekonecnych kontrol, kdy akorat doktori krcili oboci a resili, jestli by pro dite nebylo lepsi vytahnout ho driv. Tak nez rozsekli termin, chlapecek se rozhodl sam. Ta priroda proste neni uplne blba. 

Offline Jimik
příspěvků moje polička 02. ledna 2020 08:25

Gatita Gratuluji k malému Silvestrovi. 

Offline Aranel
6708 příspěvků moje polička 02. ledna 2020 10:06

Gatita Jupííí tak na zdraví oběma! Jak vypadá Silvestr v porodnici?

Offline rasaNori
8885 příspěvků moje polička 02. ledna 2020 15:23

Jsem sebou deckam sbalila malo obleceni, s tim ze ru bude pracka a prasek k dispozici. Nejak nevyslo vcerejsi spani tak jsem malou ulozila v bodycku ve kterem byla cely den, uz vypranem tady a rano kdyz jsem ji prevlikala tak byla v podpazi opruzena do ruda. Asi kvalitni praci prasek

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 03. ledna 2020 11:04

Jak to máte s cca rok a půl starejma dětma a televizí/tabletem/etc? A neříkejte, že všichni jedete no display do 2 let, to jsme teda fakt nedali ... 

Offline Candance
5637 příspěvků moje polička 03. ledna 2020 11:09

MP Meri obcas jsem dceri pustila Duck TV a JimJam, zvlast kdyz jsem nestihala s varenim, nekam jsme sly a potrebovala jsem se pripravit. Kdyz mela 2 a musela ji brat na neformalnejsi porady (vedeli predem, ze bych jinak neprisla), sledovala detske serialy a filmy.

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 03. ledna 2020 11:12

MP Meri příšerka bude mít za chvilku rok a půl a cíleně že by jsme jí něco pustili, to nepouštíme, muž měl před nějakou dobou takový tendence, že jí pustí nějaký večerníček, ale po důrazném monologu z mé strany,tak toho nechal. Televizi nemáme, takže na to s námi taky nedívá, občas se nám vydrápe na klín, když na něco koukáme na noťasu, ale to se spíš sápe po myši a klávesnici,než že by čučela na obrazovku. Je fascinována mým mobilem, takže ho tak jednou denně zabaví a snaží se ho odemknout, nebo s ním "telefonuje".

Offline Pinot Noir
30081 příspěvků moje polička 03. ledna 2020 11:38

MP Meri Pouštěla jsem cíleně tak od roka a půl Tipa a Tapa, jinak bych ho neudržela u jídla. Jediný okamžik, kdy vydržel pět minut sedět. Dnes už tu jedou videa z YouTube, když si o ně řekne. Nijak moc to neomezuju, snažím se mu povídat o tom, co vidí, mluvíme o tom i třeba před spaním, co jsme ten den viděli... 

Offline žluťásek
8887 příspěvků moje polička 03. ledna 2020 11:42

MP Meri my jsme někdy touhle dobou začali půjčovat mobil na písničky, nezvládli jsme jinak pořádně vyčistit zuby. Zpětně z toho moc nadšená nejsem, ale už s tím nic nenadělám.

Nevadí mi moc televize nebo nějaký pasivní sledování pohádky, oni toho stejně ještě moc nenakoukaji. Až teď skoro ve třech letech je syn schopnej vydržet třeba celý díl krtka, možná sotva půl roku kouká občas na nějakou pohádku.

Ale kdybych se mohla rozhodovat znovu, už bych nepůjčovala mobil nebo tablet do ruky, aby si to mohl ovládat sám. 

A rozhodně, jestli kouká i sám, bych stáhla YouTube Kids. Když tam nastavíš skutečně datum narození, nabídne jen videa adekvátní věku. Je to filtrované hodně, žádné debility s rozprskávajícími barvami, vybuchujici autíčka, rozbalování kindervajec a podobné blbosti. Syn tam kouká prakticky jen na krtka, Binga a prasátko peppu, nic jinyho ještě nenašel. 

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 03. ledna 2020 11:50

MP Meri když vybereš něco přiměřeně věku, tak v pohodě. Kromě Krtka jsme ještě pouštěli různé písničky z dětských pořadů, tenkrát děti koukaly i na anglické. Je to hezky barevné, ne moc střihů, to děti nedávají.

Offline tenzie
302 příspěvků moje polička 03. ledna 2020 11:52

MP Meri u naseho dvouletyho stale zadny mobil ani tablet. Vim, ze na to jednou prijde a nevyhneme se tomu, ale snazime se to oddalit. Youtube me hrozne irituje, neteř na to furt kouka a me to přijde hrozne stupidni. Ale jestli se to da regulovat nastavenim, tak super. Krtka jsme mu poprve pustili asi dva měsíce pred druhyma narozeninama. Do ty doby jsme nejak nemeli potrebu. Stale je z toho tak nadsenej, ze nechce jinou pohadku a nekolik těch kratkych dilu vydrzi. Pouštíme mu to pred spanim, aby se trochu uklidnil a lip usinal. 

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 03. ledna 2020 12:27

A když to tady žluťásek nakousla, jak moc u tady těch prťat řešíte čištění zubů? Já to zatím beru pořád jako takový nácvik té rutiny bez větších čistících ambicí, ale říkám si že už bych asi měla začít čistit je opravdu pořádně. A jak je motivujete (mimo zmíněného mobilu) aby vydrželi?

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 03. ledna 2020 12:36

MP Merina mobile púšťam pesničky keď potrebujem ostrihať nechty na rukách/nohách alebo s ním robím niečo, čo by mi inak nedovolil. Inak mobil mi berie pravidelne,dávam mu ho na zábavu keď je nepokojý pri prebaľovaní (ale vtedy mu nič nepúšťam). Inak doma ešte cielene rozprávky nepúšťame, ale má rád ľudové pesničky na Senzi TV . A TV máva muž pustenú normálne, syn ju nevníma a nepozerá - má rád len niektoré znelky zo seriálov alebo reklám, vtedy na ne "tancuje".

Offline viktorka_od splavu
49476 příspěvků moje polička 03. ledna 2020 12:36

žluťásek ja mam srovnani dvou podobne starych pribuznych deticek (1+) a je to obrovsky rozdil, jedno si mobilu nevsima, druhy jakmile zmerci tak mi ho rve z ruky byl dost prekvapenej ze nehrozi

Offline Mohučanka
7373 příspěvků moje polička 03. ledna 2020 12:38

MP Meriz tv jsem pouštěla krtka tak od těch dvou let, tedy možná od roka a půl, ale to mi tehdy žádný volný čas nezískalo Od dvou a půl pejska a kočičku. Mobil ji nedávám vůbec, tablet nemáme. Ted ve dvou a 3/4 v pohodě vydrží Krtka ve městě (28 minut), většinou to využívám, když vařím večeři, tj. jako večerníček. Ve školce mají angličtinu, tak jsem pouštěla i anglické písničky, které tam zpívají, a to jí bavilo hodně. Babička ji naučila koukat na basket a volat hurá, když padne koš, a na biatlon a volat hurá, když spadne terč

Offline žluťásek
8887 příspěvků moje polička 03. ledna 2020 12:47

Sairon my čistíme od prvního zubů fakt pravidelně a pečlive a stejně to bylo houby platný, syn má už dva zuby vrtany. Nevěřila bych, že se tak rychle může zub zkazit, stoličky mu vylezly někdy loni o prázdninách a na podzim už v nich měl kazy. Čistili jsme zub po zubu, kartáček curakid plus na dočištění jednosvazkovy a stejně během dvou měsíců díry v zubech. Tehdy jsem to fakt obrečela.

Pak jsme zavedli ten mobil a písničky, aby celou tu proceduru vydržel 2x denně a nezhnusil si to. Teď už mi připomíná, když dopoledne zapomenu, že máme vyčistit zuby. Nedělám si iluze, je to jen kvůli tomu krtkovi

Offline Mohučanka
7373 příspěvků moje polička 03. ledna 2020 12:48

Sairon

Čištění zubů beru vážně, u mně se na to kašlalo a dopadlo to špatně. Čistíme bez výjimky každé ráno a večer. Začátky byly někdy krušné, ale já v některých, ne mnoha věcech nepřipouštím diskuzi. Myslím, že to je že přes přechod se chodí za ruku, zuby se čistí a hlavní jídla se jedí u stolu příborem. Napřed jsme čistily zuby na gauči, vleže, a u toho jsem vykládala co největší blbiny, chválila nové zoubky, vysvětlovala, proč to děláme, a tak. Pak jsem nechávala vybrat "kde chceš vyčistit zoubky?" a čistilo se...kdekoli, vsedě vleže jak to přišlo. Někdy se to bez pláče neobešlo, ale teď v těch 2 a 3/4 je to součást ranní a večerní rutiny. 

Offline Pinot Noir
30081 příspěvků moje polička 03. ledna 2020 12:51

Sairon I ve třech letech ty zuby jen tak pošmrdláme, a to jen večer. S nějakým velkým násilím na to jít nechci, nechci, aby se toho bál. Takže chvíli čistí sám, potom se snažím ty zuby trochu dočistit, ale nějaké iluze o velkém efektu si teda nedělám.

Offline Mohučanka
7373 příspěvků moje polička 03. ledna 2020 12:51

žluťásek Tyjo, to mě mrzí. Jak se vrtaj zuby takovému prckovi? Dcera u zubařky zatím pusu neotevřela