Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline žluťásek
8887 příspěvků moje polička 03. ledna 2020 12:57

Mohučanka byl úplně nepochopitelně vzorný. Seděl mi na klíně v křesle, já mu pro jistotu držela ruce a zubařka byla blesková. Ani nepípnul, bez umrtvování, za pár minut bylo hotovo. Byla jsem zpocená až víš kde. Hodně asi udělá dobrej doktor, ale on je syn obecně dost vzorňák v takových situacích, tak to máme jednodušší.

Druhej zub pak dělali za týden, to už křičel jak na lesy, ale půl roku poté na prevenci si to už nepamatoval a šel ochotně dovnitř. Nad křeslem mají obrazovku, tak se vždy těší na pohádku :) 

Offline Potrefenáhusa
39075 příspěvků moje polička 03. ledna 2020 13:00

viktorka_od splavu Mě ty rozkřusaný mobily kamarádek (všech) docela překvapily, si nějak nedovedu představit, ze bych byla ochotná obětovat telefon a riskovat, ze mi ho někdo hodí během 2 vteřin na zem, ale jdou po tom skoro všichni jak slepice po chroustovi

Offline DruI
5611 příspěvků moje polička 03. ledna 2020 13:07

MP Meri V roce a půl ji ještě koukání na pohádky nebavilo (a zkoušela jsem to, ne že ne :o) ale myslím, že tak v roce a třičtvrtě se dokázala soustředit na krtka a kdybych jí to nedávkovala, tak by u něj vydržela klidně dvě hodiny.

A přiznávám, že pouštím pohádky, když potřebuju, aby se v klidu najedla, nebo když je mi blbě a nemám nervy si s ní hrát.

Sairon Já mám dojem, že s těma zubama je to dost genetická loterie. Jako jo, čistíme pravidelně, ale občas je to vyloženě, že dcera třikrát přežvejkne kartáček a víc se vyčistit nenechá. Ale u zubařky zatím spolupracuje a pusu otevírá :o)

Offline DruI
5611 příspěvků moje polička 03. ledna 2020 13:10

Potrefenáhusa Tak on občas člověk dospěje do situace, kdy za chvíli klidu obětuje kdeco, i telefon :o) Ale teda dcera měla vždycky povolenej jenom můj a na všechny ostatní, včetně manželova přísný zákaz.

Offline Potrefenáhusa
39075 příspěvků moje polička 03. ledna 2020 13:16

DruI jo, já to chápu, ale furt mám pocit, ze můj bych nedala 

Offline Pinot Noir
30081 příspěvků moje polička 03. ledna 2020 13:16

Potrefenáhusa Syn může na TV koukat skoro dle libosti, ale mobily ho nějak nezajímají. Když ho potřebuju zabavit třeba v čekárně u lékaře, ukazuju mu fotky (na kterých je převážně on :), ale jinak ho to moc nebere. Což jsem samozřejmě velmi ráda ;) Syn mých kamarádů je po tom jak divý a ještě s tím vždycky mrskne o zem. 

Offline DruI
5611 příspěvků moje polička 03. ledna 2020 13:20

Potrefenáhusa Tak když je člověk důslednej a nedá, tak dávat nemusí :o)

Ale mám dojem, že jak to dcera měla dovolené, tak zjistila, že se s tím mobilem nedá dělat nic extra zajímavého, tak ji přestal bavit a už ho nevyžaduje. Kromě prohlížení fotek, což ale smí jen pod dozorem, protože když je u toho sama, tak omylem maže.

Offline žluťásek
8887 příspěvků moje polička 03. ledna 2020 13:22

Já jsem už zas nemocná a dneska je mi mimořádně blbě a celej den sami doma s dítětem. Takže zatímco si tu čtu a píšu o tom, jak pohádky u nás jen výjimečně, jede už třetí krtek

ale přesně na tyhle chvíle si to schovávám, tak ani nemám výčitky. Hlavní je dnes přežít. Dali jsme jednu hru a uvařila jsem oběd, to musí stačit. 

Offline katkas
257 příspěvků moje polička 03. ledna 2020 13:22

MP Meri Občas jsme pohádky v telefonu použili, když něco nešlo a potřebovala jsem malou naučit, že se nic neděje (čištění zubů, stříhání nehtů). Jinak pohádky pouštíme jen v autě a případně  když je opravdu krize (je mi zle, něco se děje a já prostě musím něco v klidu dodělat) tak i doma, ale to je opravdu výjimka. Docela se mi to osvědčilo. Malá prostě chápe, jaké ke pravidlo ( pohádky jen v autě) a i když si doma na ně občas vzpomene a řekne si o ně, tak jí ho připomenu a je s ním v pohodě.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 03. ledna 2020 13:31

Dík za zkušenosti. Syn je zatím ve věku, kdy Harry Potter ho zabavi zhruba na stejnou dobu, jako krabicka od čaje. Takže problém není ani tak v něm, jako spis v tom, ze toho hlídače baví víc ten Harry Potter  Pokud jsme doma, tak já se snažím mít cca od toho půl roku, co to začal vnímat, televizi víceméně vypnutou. Jako nejsem nějak striktní, řekneme, ze z celého dne je zapnuta (a dítě zároveň vzhuru) tak 2 hodiny? Ale expert je na to sambo, jeho moc nebaví to stavení kosticek celej den (koho jo), takže chvíli si hrajou, pak něco dělá a pak se placne k televizi a dítě se okolo nějak poflakuje. Teď přes ty svátky a jak má sambo asi po půl roce volno se to trochu nakumulovalo, tak se rozmejslim, jak k tomu vlastně chci do budoucna přistoupit. V okolí mám dost extrémní případy no display a pak naopak totální závislosti na telefonu. 

Online notna
9544 příspěvků moje polička 03. ledna 2020 13:32

Potrefenáhusa My jsme mobil nikdy nepůjčili. A ještě naše dítě nesleduje v autě pohádky. Jenom poslouchá audia. V tom jsme taky exoty.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 03. ledna 2020 13:33

A na zuby jsem se chtěla zeptat taky, jako jak se diteti vysvětli, ze nemá tu pastu polykat ? Zatím jedeme na sucho, pokus s pastou katastrofa, plivat neumi ... ale už jsem si všimla, ze nu začínají zuby žloutnoucí, tak asi budu muset zabrat ..

Online notna
9544 příspěvků moje polička 03. ledna 2020 13:38

žluťásek Při mojí nemoci byly pohádky vysvobození. 

Offline žluťásek
8887 příspěvků moje polička 03. ledna 2020 13:39

MP Meri nevím jakou mají zkušenost ostatní, ale u nás se to postupně vyřešilo samo. Taky jsem si, dokud byl syn menší, pouštela TV jako kulisu. Čím je starší, vidím, jak ho rozptyluje od hry, je z toho podrážděný, začne se vztekat.

Nejsem s TV nijak striktní, když běží na Déčku něco, co má rád, tak mu to nevypnu v půlce. Ale dvouhodinový film u stavění Lega už spíš nedáme, pak jsme z toho otrávení oba. 

Offline katkas
257 příspěvků moje polička 03. ledna 2020 13:39

MP Meri Zubař mi řekl , ať klidně pastu polyká. Tak jen vybírám pasty pro nejmenší a předpokládám, že jejich složení s tím počítá.

Offline žluťásek
8887 příspěvků moje polička 03. ledna 2020 13:41

MP Meri pasty dávám tak malinko, aby mi nevadilo, že to polyká. Plivat neumí ještě teď. Vím, že to není ideální, ale nevím, jak to vyřešit jinak.

Online notna
9544 příspěvků moje polička 03. ledna 2020 13:46

MP Meri U nás se sledovat TV za přítomnosti dítěte nedalo. Pořád do toho mluvila, nebo se stavěla před obrazovku. Tak jsme za její přítomnosti sledování vzdali. Ji jsme nechali dívat nejdřív na jimjam a krtka. Ale jen po dobu, kdy to sledovala. Jak začala odbihat nebo si začala hrát, tak jsme to vypli.

Online notna
9544 příspěvků moje polička 03. ledna 2020 13:48

katkas Nám zubař i hygienistka řekli, že pasta není nutná. Důležitější je technika čištění. U nás je to teda úplně jedno. Dceři se kazí zuby hodně i přes veškerou péči. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. ledna 2020 13:57

MP Meri Nám zubařka říkala, že pasta není potřeba, máme s ní začít, až bude umět plivat, klidně až ve třech nebo později. To zatím nehrozí, takže teď ve dvou čistíme stále bez pasty.

Offline Pinot Noir
30081 příspěvků moje polička 03. ledna 2020 13:57

Mohučanka Ríša u zubařky v roce pusu otevřel, další návštěva byla horší, ve dvou letech řval hned při vstupu do ordinace a byl dost hysterický, kontrola neproběhla vůbec. Tu další jsem úplně vynechala, nemělo to smysl. Jak se přiblížil třetí rok, začal chápat odměny a začal být úplatný . Takže za spolupráci u zubařky ve třech letech měl slíbenou cestu kloubovým autobusem do Pepca, kde si může vybrat autíčko. Spolupracoval parádně, auto si chytře vybral jedno z nejdražších