brrr já jsem tuhle koukala se synem na nějaké dopolední vysílání a pár českých pořadů bylo úplně jak balzám na duši oproti těm zahraničním, strašně barevným, hlučným.
Já to asi neumím moc popsat, ale třeba na tom Déčku běží dva pořady o nějakém tvoření pro děti. Jeden je zahraniční, účinkují tam jen děti, mají k dispozici milion materiálu, třpytky, papíry, všelijaká udělátka, do toho pořád nějaké předělové znělky, děti hrozně řvou, když ty svoje výrobky předvádějí.
Druhý je český, uvádí ho dvojice dospělých moderátorů, kteří s dětmi sedí normálně u stolu, řeknou jim co by mohli společně dneska dělat, během toho vyrábění si u toho povídají, třeba něco o ročním období, svátcích, celé je to příjemně poklidné.
Je mi jasný, že jsem dospělá a trochu zaujatá, vadí mi ty hodně hektický věci, přijde mi, že se v tom ti malí vůbec nemůžou zorientovat, soustředit se. Ale jsem ráda, že večerníček pořád zůstává český, s naší klidnou animací, většinou jsou ty příběhy hezké, ne tak podbízivé jako Sofie a Máša a spol.