Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Online Karja
44954 příspěvků moje polička 11. února 2020 19:52

žluťásek Mne se to taky zda priserny, ale jsem nejak rada za kazdej pribeh, co vidim nebo jak to rict. Ted je to u nas proste blbakov, se to nejak seslo, ale cekame lepsi zitrky!

rasaNori Tak to pis optimisticteji, protoze tve prispevky nezneji, ze je to v pohode.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. února 2020 20:08

Saironjá mám děti od sebe 23 měsíců a je to dobrý. Samozřejmě některé dny jsou horší, ale celkově se mi to zdá tak akorát. Nejvíc mě stejně vytěžuje ten starší, mimino se jenom veze. 

Offline rasaNori
8885 příspěvků moje polička 11. února 2020 20:10

Karja hele ted se to fakt seslo, podle me si doma lezem na nervy, do toho ty nemoce a tak, jak se bude moct byt venku, tak to taky bude leps.

Offline žluťásek
8886 příspěvků moje polička 11. února 2020 20:23

continuity neviděla. Jdu si to najít. Takhle se to jmenuje?

Uhh, to jsou nějaký super hrdinové pro děti? Koukám jen na fotky a myslím mi to stačí :-))

Syn zná jen to, co dávají na Déčku dopoledne, většinou jednoduchoučký příběhy s celkem snesitelnou animací. Tlapkovou patrolu neviděl a jsem ráda, že ji doma ještě mít nemusíme. Tady stále vládne krtek

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 11. února 2020 20:32

Karja jako jo, minulý měsíc byla tak strašně samostatná a bezúdržbová, že jsem si říkala že kdybych to věděla, že bude taková, tak že jsme si to mohli střihnout i dřív. Teď se to zas nějak rozbíjí, nevím co se stalo, ale odmítá být s mužem a to jak v mé přítomnosti i v mé nepřítomnosti, takže i obyčejná večerní hygiena je se šílenýma scénama, i když ji večer chystá do postele výhradně muž už minimálně rok Takže on si člověk nevybere.

Ona má hrozně ráda mimina, panenka je její nejoblíbenější hračka, venku se vrhá do každého kočáru a když jsme u někoho s miminem, tak potřebuje asistovat i u kojení a přebalování, takže uplně vidím jak bude chtít se vším pomáhat a budou hysterický scény, když ji něco nenechám dělat a já s tikem v oku nebudu moct ani opustit místnost abych se nebála že mu v dobré víře něco udělá. Pořád nemůžu vymyslet kde to mimino přes den bude, aby se k němu nedostala a ono tak mělo šanci se dožít i nějakého nerozbitného věku.

tenzie Nás čekají ty první společné měsíce přes léto, tak doufám že půjde být co nejvíc venku a něco pokryjí i dovolený babiček. A od září chci příšerku strčit na dva dny do školky, tak snad to půjde přežít.  

Online Karja
44954 příspěvků moje polička 11. února 2020 20:33

rasaNori Tak to my az budem chodit ven, tak se z toho teprvu zcvoknu, to uz doma nestihnu vubec nic. Ted aspon po tech chvilkach volnych varim a neco pouklizim;-).

Online Karja
44954 příspěvků moje polička 11. února 2020 20:35

Sairon No nase vsechno dela s panenkou. Jdu kojit, tak ona koji panenku, hodi si ji na odrihnuti. Malou mam jen po postylkach, jinak by to neslo, ma odlisenou denni a na spani. Jako taky se po ni sape, ale moc toho nezmuze;-).

Offline rasaNori
8885 příspěvků moje polička 11. února 2020 20:43

Sairon to mame ted, vsechno musi maminka

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 11. února 2020 20:52

Karja mě přišlo, že přes ty šprušle postýlky je dost možností, aby tam dosáhla, tak jsem ráda, že to funguje. Já počítám s tím, že z porodnice kromě "mého" mimina dovezeme i mimino pro ni, ale nevím jestli ji tak snadno obelstím.

rasaNori u nás to není ani musí maminka, ale nesmí tatínek. Když ji nechám u sousedky, babičky, švagrové, tak nemá zájem mi ani jít zamávat a sotva se ode mě otočí, okamžitě upadnu do zapomnění. Když ji nechávám s tatínkem, tak je to jak kdyby jí ubližoval.

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 11. února 2020 20:54
Reakce na continuity:

žluťásek že ty si ještě neviděla kouzelnou Berusku?

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 11. února 2020 20:56

žluťásek Sofii I. opakuji kazdy rok. Dcera ji videla poprve tak ve 3 letech. Takze ted jedeme cca 6.kolo

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 11. února 2020 21:02
Reakce na dzizisketa:

Já se dneska dočetla, že se v ČR plně kojí tříměsíční miminko jen 13 % žen! A s dokrmem v půl roce 39 %. To je strašně málo. 

​No vzhledem k tomu, že všem mým známým které měly problémy s kojením pomohla akorát placená laktační poradkyně, tak se nedivím. kdyby se spolehly jen na porodnici/dětského lékaře, tak nejspíše taky moc dlouho kojit nevydržely. Takže se nedivím.

Online Gatita
8707 příspěvků moje polička 11. února 2020 21:03
Reakce na Karja:

...Ale jasne, ze nekdy pusobime idylicky! Hlavne pred tema bezdetnejma! ...

​jak kdo. kdyz jsem mela tesne po sestinedeli s prvnim ditetem, byla  si u nas omrknout situaci svagrova se svym exotickym pritelem. Byla jsem tehdy uplne v pytli a nebala se to priznat. Dodnes mam vycitky, ze jsem se pred nimi nejak nevzpruzila. Dodnes nemaji deti.

Ted se zas chteji stavit, tak to zas pro ne bude jak Discovery Channel. Musim to tentokrat nejak lip naaranzovat, jinak moje deti nebudou mit nikdy bratrance nebo sestrenici

Offline viktorka_od splavu
49476 příspěvků moje polička 11. února 2020 21:05

A666 tyo těch 13 % se mi nějak nezdá, dzizisketa co to bylo za průzkum?

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 11. února 2020 21:10
Reakce na 711990:

A666 tak riziko je i kdyz beru paralen, takze pro me je mnohem lepsi plosna aplikace, aby prave nedochazelo k pochybenim doktoru. Proste kolonka do prukazky a hotovo. A poporodni injekce hezky jeste na porodnim sale, taky dle tehotensky prukazky:) 

​Věř mi, že na neinformovanost lékařů co se nedovzdělávají je rozhodně lepší opatření informovaný pacient, než nějaká pitomá razítka do průkazky. To bys tam musela mít razítka na všechno (třeba na to, že před tím, než ženské frkli Anti-D, udělali ještě protilátky, aby odchytly ty, u kterých k jejich tvorbě došlo, protože jakmile frknou Anti-D, už nerozliší, co je co...).

navíc podle zkušenosti Sweet Potato i mojí mamky prostě budou individuální selhání, to razítka do průkazky fakt nezachrání.

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 11. února 2020 21:13

viktorka_od splavu ja si rikam, jestli ziju v nejake bubline. Kolem me nekojily jen 2 zeny, jedna brala leky a druha nechtela. Jinak vsechny minimalne tech 6 mesicu. To spis vic. Vetsina tak 10-12 mesicu. 

Online Gatita
8707 příspěvků moje polička 11. února 2020 21:13

A666 s tim kojenim je to zajimave. Mne naopak prijde, ze v mem okoli koji vsichni, a to celkem dlouho. Pripadam si prave s UM uplne blbe. Rodila jsem 2x, pokazde v Motole. Poprve podpora nulova, spocivajici ve stipnuti do bradavky a lakonickeho konstatovani, ze kde nic neni, ani kure nebere. A to bylo primo na oddeleni sestinedeli. Podruhe jsem po cisari lezela na uplne jinem oddeleni, kde se paradoxne sestry zajimaly trochu vic, trochu me namotivovaly a pujcily mi odsavacku, takze jsem to aspon trosinku rozebehla (ale stejne to neklaplo). Ale dost jsem je s tim otravovala, chtelo by to tam primo nejakou laktacni sestru...

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 11. února 2020 21:14

A666 Tak s dokrmem v pul roce uz je cajk, kdyz se s prikrmy zacina kolem 5 mesicu, ne?

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 11. února 2020 21:16
Reakce na Solathis:

A666 Tak s dokrmem v pul roce uz je cajk, kdyz se s prikrmy zacina kolem 5 mesicu, ne?

​Já si nejsem jsitá, jestli dokrm znamená příkrm anebo jen dokrm umnělým mlékem Jinak u plně kojených dětís e příkrmy doporučují snad od šestého. Ale vlastní zkušenost fakt nemám, vycházím z dětných kamarádek a rodiny...

Offline viktorka_od splavu
49476 příspěvků moje polička 11. února 2020 21:16

A666 já jsem taky všema deseti pro tu informovanost, ale to máš těžký.. teda je to těžký. kdo tomu nerozumí tak se prostě nezorientuje a kdo jo, tak schytá obvykle těžkou utíračku "vy jste zdravotník? ne? no tak vidíte!" po deseti minutách rozpíchaného předloktí pani nakonec nasraně sáhne po tom mnou navrhovaném hřbetu ruky, beze slova to zašpuntuje a zavelí Další!