Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 26. února 2020 08:31

Mrakoplas My přešli na posmernou cca od roka, po vajicku. Jako je to méně bezpečná varianta, ale takových kompromisu v životě je... Cestování nám to dost vylepsilo, navíc jsme potřebovali lehkou a skladnou a takovou jsme protismernou nenašli.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 26. února 2020 08:34

MP Meri my tiez tak pri prvom ale teraz drobec este nesedi a vajico mu zacina byt male tak hladam riesenia..ta joie vyzera byt fajn kompromis. My jazdime dost a aj dlhe trasy, potrebujem aby tam vydrzal a vsetko je lrpsie ako toto nestabilne vajco, ktore by dnes testami asi nepreslo.

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 26. února 2020 08:42

Ja som mala vajco z trojombinacie na pasy lebo stare auto nemalo isofix. Ked mal syn 10 mesiacov tak dostal i size otocnu britax roemer. Vtedy v zlave za 400. Je sice vhodna od narodenia ale otocny system je super a mam lepsi pristup ako tam krpca usadit. Este sa da aj naklopit cela sedacka dozadu akoby do pololahu. V protismere bol do 15 m lebo uz mal dlhe nohy a skrcene o operadlo sedadla auta. V smere jazdy sa vozi rad a najradsej si tam pospi

Offline Malenge
4866 příspěvků moje polička 26. února 2020 08:48
Reakce na 711990:

Hlavne ne pultikovou!!! 

​proč?

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 26. února 2020 09:04

Máme asi od 14m Maxi cosi Pearl Pro I Size je na isofix od 9 do 18 kg. Byla taky celkem drahá, ale chtěla jsem aby byla po i protisměrná a tato vyšla dobře v těch různých testech a s příšerčinou velikostí v tom bude jezdit tak do 1. třídy minimálně. Zatím v 18m jezdí stále v protisměru a není problém, mám v plánu ji tam nechat tak dlouho, jak to půjde. Sedačka má v obou směrech 2 polohy - sedící a takovou pololežící. Jen mě nemile překvapilo, jak snadno je možné tu sedačku rozepnout že bych u sedačky pro všudehrabající batolata čekala trochu sofistikovnější sytém.

Jinak pokud jste někdo z okolí Brna, tak v březnu bude Pro ditě veletrh a dost značek by tam mělo mít kolem 20% slevu.

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 26. února 2020 09:20

Pinot Noir Mrakoplas jj, do 25kg a keste jsou tam centimetry, ale ty ted z hlavy nevim;) Proto je to bezpecny, jsou tam co nejdyl. S nohama je to tak, ze se je naucej opirat o sedadlo nebo je mit v tureckym sedu. Je to podle lidi co to pouzivaj i pro deti pohodlnejsi, nez kdyz jim nohy visej. Ale my autem temer nejezdime a kdyz uz, tak jen na kratky trasy. Verim, ze nebude problem ho tam nacpat, kdyz nebude znat jinou variantu. 

Malenge pultiky jsou pry nebezpecny, protoze dite zpod nej muze vyklouznout. Samozrejme dikybohu osobni zkusenost nemam. Ale hodne pred nima varujou v posledni dobe.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 26. února 2020 09:31

711990 sranda, ze pred tymi 2-3 rokmi sa pultiky odporucali ako bezpečnejšie. Ale mne sa nikdy nepozdavali, syn sa dost poti a pod tym pultikom by trpel este viac. 

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 26. února 2020 09:33

Mrakoplas no prave, ja jeste zapomnela napsat, ze nejsem expert, jen opakuju co sem zjistila pri kupovani sedacky k rodicum;) kazdej samozrejme at vozi v tom v cem uzna za vhodny!

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 26. února 2020 09:37

711990 na kratke trasy asi v pohode ale neviem si predstaviť, ze by som 6 rocneho niekolko hodin vozila so skrcenymi nohami inak aj v smere jazdy si ich moze dat do tureckeho sedu ale nas nimi rad kope o prednu sedačku, najlepsia zabava

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 26. února 2020 09:38

711990 ved jasne, mne sa to nechce odznova studovat, tak vitam niekoho kto ma aktualne prehľad

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 26. února 2020 09:42

Mrakoplas ja prave nevim, zalezi na konkretnim diteti. Ja se pridala do FB skupiny deti proti smeru, kde lidi takhle vozej i velky deti, normalne tam najdes fotky. Zdalo semi to ok. Je tam ovsem nevyhoda, ze protismerna sedacka bere dost mista a nekdo do auta dve proste nenarve, aby se tam vesli dopredu netrpaslici dospeli.

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 26. února 2020 09:43

711990 FB skupina děti proti směru???? To je prdel

Offline continuity
43658 příspěvků moje polička 26. února 2020 09:47

Já mám mladší dítě s kinetózou, takže má sedačku zacvaklou na sedadle uprostřed, vidí dobre. Ta je ve třetí třídě a aktuálně 22,5kg.

Na našich sedačkách mají povesené takove kapsičky, už se normálně sami obsluhují, čímž jsme pro bezpečnost provozu na dlouhých střekách udělali mnohem víc než jakákoliv sedačka. 

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 26. února 2020 09:58

Mutziputzi njn je to trapny, kazdopadne sem diky tomu nasla autosedacku co mi vyhovuje a nestala deset tisic. Provozuje to nejakej chlap co samozrejme vlastni obchod s autosedackama. 

Offline Malenge
4866 příspěvků moje polička 26. února 2020 10:01

711990 Expert nejsem ani omylem, ale co jsem se tak zběžně dívala, tak pultíky v certifikovaných testech vychází dobře stále, jen před nějakou dobou se na netu objevilo video, kde při testu měla ta figurína při otočení na střechu vypadnout. Chytly se toho matky blogerky a aféra byla na světě. Osobně tomu ale nevěřím, nedalo se dohledat, která laboratoř to dělala, s jakou figurínou, jestli je to důvěryhodné a vůbec, prostě za mě blbost, jsem si to zhodnotila, to video, a víc to nestudovala. Myslím, že pokud je dítě blbě přidělaný, je jedno, v čem sedí, sedačky jsou celkem srovnatelné (nebavíme se o nějakých podsedácích a tesco sedačkách samozřejmě), problém jsou chyby a nepozornost toho, kdo dítě poutá, neb to spousta lidí dělá úplně blbě - pásy na volno, překřížené, dítě v péřové bundě, nedotažený pultík nebo blbě zasunutý, u vajíčka sklopená rukojeť, nedocvaknutý pás atd., těch variant jsou hromady.

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 26. února 2020 10:04

Malenge ja jsem k tem pultikovym dohledala, ze kdyz se testuji na pridelanem aute na kolejnicich, vychazeji skvele, ale pri realnym narazu ze se zvedne zadek auta a pak to dite vyjede. Ze jsou nejaky dva druhy testu nebo co. Ale jak rikam, nerozumim tomu, tyhle argumenty pro me byly dostacujici. 

Offline Pinot Noir
30060 příspěvků moje polička 26. února 2020 10:10
Reakce na 711990:

Co se tyce vyhledu, z protismerne sedack vidi dite totez co z klasicke:))) 

​Každý podle sebe, ale tohle je teda hloupost ;)

Offline Karja
44947 příspěvků moje polička 26. února 2020 10:12

711990 Neprovozuje to takovej ten autosedackovej guru? Takovej typek, co ma vlastni obchod a dela nejak do bezpecnosti tech sedacek. Jsme s nim videla nejaky videa a to je dobrej typek!:-D

Offline Karja
44947 příspěvků moje polička 26. února 2020 10:13

MP Meri To by me zajimalo, jaka je lehka a skladna! No jo kompromisy, presne, kor s tim druhym, ji pomalu ted myju jelenem, starsi musela mit vzdycky vse nej, samy bio super kinder friendly veci, a druha....

Offline tv
4301 příspěvků moje polička 26. února 2020 10:14
Reakce na continuity:

Já mám mladší dítě s kinetózou, takže má sedačku zacvaklou na sedadle uprostřed, vidí dobre. Ta je ve třetí třídě a aktuálně 22,5kg.

Na našich sedačkách mají povesené takove kapsičky, už se normálně sami obsluhují, čímž jsme pro bezpečnost provozu na dlouhých střekách udělali mnohem víc než jakákoliv sedačka. 

​A pomaha to? Mladsi syn v aute zvraci. Jesteze nejezdi casto.