Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline rasaNori
8885 příspěvků moje polička 26. února 2020 13:04

Karja ja ji v tranzitu na to upevneni pasu pridelala smyci a na druhy konec uvazala lahev s pitim, protoze tam kdyz ji spadne, tak ji to ze predu fakt nepodam. Ona sice byla schopna si to piti vyruckovat kdyz ji vypadlo ale blby bylo ze jsme se nasledne bali, ze se na tom gumicuku obesi:D Takze jsem stejne pul cesty ova italie sedela vzadu

Offline Zuzuli
3876 příspěvků moje polička 26. února 2020 13:04

dynda Ja budu mit doktorku 400 metru od bytu, prochazkou mezi vilami na Hanspaulce. Na rychly nakup zabehnu s kocarem pesky rychleji, nez se autem nekam dostanu pres Evropskou. Prave nebudu moc casto jezdit, ve meste skoro vubec, spis na navstevu k rodicum jednou za mesic. Nedovedu si představit, ze bych to vajicko pouzivala nejak casto. Zajima me spis, jestli je vajicko bezpecnejsi a vyplati se ho tedy koupit, i kdyz nebude moc vyuzivane, nez ze jde dat na kocar. Na vetsi nakup jednou za cas si spis dovedu predstavit, ze strcim dite z autosedacky do satku a nebudu mit vedle nakupniho kosiku jeste vajicko. 

Online Pinot Noir
30060 příspěvků moje polička 26. února 2020 13:10

Zuzuli V tom případě bych se na vajíčko vyprdla. U prvního jsme měli jen takové fórové od kočárku, tak jsme co nejdřív koupili autosedačku 0 - 18 kg, mladší šel rovnou do ní, vajíčko už jsme neměli vůbec. Po Praze jedeme výjimečně, k rodičům tři hodiny.

Offline Zuzuli
3876 příspěvků moje polička 26. února 2020 13:20

Pinot Noir Diky, tuhle zkusenost jsem asi chtela slyset. Ti, co maji deti v nasem okoli, bydli vetsinou nekde za mestem, si prave nemuzou vajicko na podvozku vynachvalit, protoze jsou v aute kazdy den, tak nikdo nema tu sedacku 0-18. Mne ale prijde pro nas vajicko zbytecne, z vyse uvedenych duvodu, budeme jezdit jen ty delsi cesty na navstevy rodiny, obcas nekam na okraj Prahy nakoupit nebo na vylet. Jakou sedacku mate? 

Online Karja
44944 příspěvků moje polička 26. února 2020 13:21

rasaNori No, ja si taky rikala, ze ji ty hracku a piti povesim, ale nevim, myslim, ze si to jeste nevyruckuje, ale uz si zvladne drzet pytlik s nejakyma chipsama. Ale stejne v prumeru za 30 minut cesty dvakrat zastavuju a jdu dozadu neco podat:-D.

Offline Ava
1120 příspěvků moje polička 26. února 2020 13:23

Já to tu asi raději preventivně přestanu číst (mohla bych s tím jít teda rovnou do stěžovacího nebo nějakýho fňukacího vlákna). Vždycky mě úplně vynervuje, jak je to všechno složitý - milion variant, milion názorů a ještě to stojí strašný prachy zlatý hadry!

Offline Malenge
4866 příspěvků moje polička 26. února 2020 14:00

Ava Klid, nejhorší smrt je z vyděšení  stejně pak zjistíš, že si všechno budeš dělat podle svého citu a potřeb tak, aby ti to vyhovovalo, protože úplně na vše najdeš "odborný" názor. A fakt ty děti nemusí stát majlant, pokud nechceš. Snažím se jít cestou minimalizace, takže hodně měníme/půjčujeme s kamarádkami, což má kromě peněz i velkou úsporu místa (a zdrojů planety). Vlastně jediná větší investice pro kluky byly právě probírané autosedačky, kočáry jsem oba měla z bazoše, vlastně by se dalo říct, že kupuju nové jen boty a plínky. Sem tam něco na sebe. Tak se nenervuj a těš na prcka! A vítej do klubu

Online Pinot Noir
30060 příspěvků moje polička 26. února 2020 14:02

Ava Já zas vždycky blednu, když čtu diskuze o školách, kroužcích, vztazích mezi dětmi. Zlatý autosedačky a kočáry! 

Offline Zuzuli
3876 příspěvků moje polička 26. února 2020 14:05

Pinot Noir diky

Offline Zuzuli
3876 příspěvků moje polička 26. února 2020 14:17

Ava me to taky desilo. Ale nakonec to tak zhave nastesti neni. Dala jsem si jako priority, ktere chci koupit, kocar, autosedacku, satek a postylku s monitorem dechu, s tim, ze u vseho ostatního se uvidi, jestli to potrebuju a pripadne dokoupim nebo si pujcim. Zvlast v tehle dobe, kdy si muzu chybejici vec koupit skoro 24/7. Kocar jsem koupila tak, ze jsem zasla do obchodu, vyjmenovala pozadavky a cenovy limit, nekolik kocaru vyzkousela a s jednim odjela. Veci pro dite jsou nakonec v pohode, vzdycky se da najit nejaky funkcni, esteticky a cenove dobry kompromis. Naopak tehotenske hadry jsou horor, a o kojicich podprsenkach ani nemluve :) 

Offline Malenge
4866 příspěvků moje polička 26. února 2020 14:30

Zuzuli Hezké kojící podprsenky se dají najít v M&S.

Offline žluťásek
8885 příspěvků moje polička 26. února 2020 14:31

Zuzuli a ještě jsou tu regionální skupinky matek, kde se dá cokoliv sehnat prakticky nonstop aspoň na půjčení. Fakt doporučuju. A jestli jsi z Hanspaulky a neznáš, tak rozhodně doporučím Nosíme děti Praha 6 na FB, skupina není jen o nošení. Já teda nechodím na srazy, ale je to fajn komunita na pokec, na půjčení, hromadné objednávky apod, diskuze o místních pediatrech, školkách, kroužcích... je k ní přidružený i lokální bazar, to je hrozně fajn. Něco potřebuješ, hodíš si poptávku a za půl hodiny jedeš procházkou s kočárem vyzvednout :) 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 26. února 2020 14:49

Zuzuli kojacu podprsenku som nemala ani jednu, aj to sa da zvladnut bez toho

Online Pinot Noir
30060 příspěvků moje polička 26. února 2020 14:57

Zuzuli mně přišly nejlepší kojicí tílka.

Offline Ava
1120 příspěvků moje polička 26. února 2020 16:47

Zuzuli Malenge díky za uklidnění! Hodlám to taky řešit kamarádkama a bazarem, je mi to bližší nejenom z ekonomického hlediska. I když co si budem, sambova výplata by nestačila ani na většinu diskutovaných kočárků. Možná kdybysme na to měli, tak chci všechno nový takhle se ale aspoň můžu tvářit,že to dělám pro planetu

Offline rasaNori
8885 příspěvků moje polička 26. února 2020 17:09

Ava my na to sice mame, nicmene pak je zas tezke udrzet tu miru, co je uz moc a co jeste koupit nove. Ja treba nemam problem davat holkam veci z druhe ruky, ale spoustu jsem toho noveho koupila, a co nevyhovovalo, tak i poslala dal. 

Online Gatita
8705 příspěvků moje polička 26. února 2020 17:21

Ava Normálně věci z druhé ruky nekupuji, ale u dětských věcí dělám výjimku a spoustu toho máme po někom. Mám z toho také zelenější pocit:)) A dost jsem i ušetřila. Ale jsou věci, u kterých se to podle mě úplně nevyplácí (např. autosedačka z bezpečnostních důvodů), nebo to není úplně výhodné. Já třeba koupila dost neekonomicky hodně jetý kočár. Sice za půlku ceny nového, jenže budu muset tiše doufat, aby mi ten rok vydržel, a pokud vydrží, tak mi zůstane neprodejný krám. To je fakt lepší koupit nový, užít si ho a pak prodat.

Offline Zuzuli
3876 příspěvků moje polička 26. února 2020 17:24

Ava Ono se toho i hodne sejde od okoli :) kolega ma ted dvoumesicni dceru a uz mi sam od sebe nabizel nejake obleceni, ze uz jim z toho vyrostla, tak jestli neco nechci. U mamky mam taky nejakou krabici veci, kterou se jeste musim probrat. Za kazdou vec, co nemusim kupovat a resit, jsem rada, nijak extra me to nakupovani nebavi. Teda s jednou vyjimkou, vedela jsem, ze chci novy kocar, lehky, ovladatelny, s dobrymi koly, ale mestsky a skladny, tak jsem si ho koupila a pak dostala prednasku od tchyne, ze to jsou ty dnesni matky, vsechno chteji nove, pritom ty kocary dneska za nic nestoji, ani nehoupou, a oni maji prece na pude tu libertu po svych synech a my ji nekdo nechcem, takovy skvely a velky kocar... No uz se vidim, jak tu libertu tahnu do metra :) 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 26. února 2020 17:24

Ava 

Všechno nový je asi fajn, ale mě třeba mnohem víc potěšil pro mě super kup kočáru z druhé ruky, to jsem ušetřila tak 25 - 30 tis. A dost věcí, co bych z nějakého přesvědčení nekoupila, jsem měla taky půjčených, tak má člověk možnost si to vyzkoušet a pak buď pořídit nebo s díky vrátit a víc už to nezabírá místo Ty děti pak spoustu věcí užijou strašně krátce nebo vůbec, hlavně oblečení na zimu, musí se nějak rozumně, no.