Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Ava
1120 příspěvků moje polička 26. února 2020 17:40

Zuzuli hele,moje mamka mi taky posílá fotky takových těch jakože retro kočárů, jak jsou krásný. Ta libertu brala hned!

Velká část mých kamaradek už děti má a vzájemně si věci mezi sebou posílají. Věřím,že to nějak půjde. Aspon prave budu usetrena toho složitého výběru Takže vlastně jen ten kočár a sedačku. A k sedačce asi auto, takovej detail

Offline Malenge
4866 příspěvků moje polička 26. února 2020 17:47

dynda To je přesně ono, takhle nějak to mám nastavené taky. Prostě ty peníze mnohem radši užiju jinak, než nakupovat a nakupovat a nakupovat. Děti fakt strašně moc věcí užijí chvilinku a potřebují větší/na jiné roční období apod. A ta možnost mít různé věci půjčené a pak je vrátit a doma nic nezaclání, k nezaplacení ???? plus, co je mé, jsem hromadně předala dobré kamarádce, ta užila pro své dítě, co přežilo, vrátila, já užila pro mladšího a teď pošlu zase dál. Vyhovuje mi to velmi a z každé takové věci mám fajn pocit, protože ač se snažím o minimalismus, stejně těch věcí je hafo, takže mě potěší, když nejsou vyloženě spotřební zboží. Třeba máme fakt velkou hrací deku asi 2x1,7m, to je celkem unikát, a ta jede už šesté dítě

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 26. února 2020 17:52

dynda Co to bylo za Rolls-Royce?

Offline Zuzuli
3876 příspěvků moje polička 26. února 2020 17:53

Ava tak jedna liberta je k mani u me tchyne ;) modra, kupovana pro meho svagra v roce 1987 :)

My jsme jedni z prvnich, kteri maji v nasi bubline deti, a ti, co deti maji, tak maximalne dvoulete a druhe na ceste, takze asi spis pak budeme posilat dal my. Proto kdyz kupujeme veci nove, tak vetsinou se snazime vybrat nejakou kvalitni variantu, aby prezila i pripadne druhe dite. A snazim se fakt nekupovat nic moc dopredu, co ja vim, jake to dite bude. Vedet predem, jak velke se narodi, jak rychle poroste, jake bude v dalsich par mesicu pocasi, jestli bude spat v kocaru a nebo postylce, jestli bude mit rado satek... Tak usetrim jeste vic :) ale takhle se aspon snazim mit jen to nejnutnejsi. 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 26. února 2020 17:59

Mutziputzi 

Ne, ale bylo to se vším - dvojkombinace, taška, zimní fusak, pláštěnka, adaptéry na vajíčko... když jsem sčítala u dodavatele, byla jsem rázem na 40 a platila jsem 8, jako předpokládám, že při komplet nákupu by asi dali nějakou slevu, ale zase asi ne moc. Značka Teutonia, byl po jednom dítěti v perfektním stavu. Ono je teda těžký ho nějak opotřebovat, je to držák.

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 26. února 2020 18:05

dynda To bych brala, hezky sakumprdum

Ja bych vubec rada klido z druhy ruky, akorat se bojim ze to nebude v zaruce.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 26. února 2020 18:12

Mutziputzi 

No právě, já byla nejdřív u paní, ta mi udělala předváděčku, a pak v prodejně kočárků, kde mě už ničím jiným nepřesvědčili. Takže jsem jí volala hned cestou domů, že beru, ta představa, že ke kočáru už nemusím shánět ani Ň byla hodně příjemná. Teutonia má servis myslím v Liberci, což je pro mě celkem dobrý, ale nikdy jsme ho nepotřebovali a asi ani nebudem.

Online Karja
44944 příspěvků moje polička 26. února 2020 21:30

Mne se nektery ty haranti veci tak libej, ze si je schovavam na treti dite, ktery sambo nechce:-D. Nekupovala jsem draze, ale kdyz uz jsem neco vybirala, tak jsem chtela aby to bylo hezky, mne se proste ty roztomily cajky libej no! 

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 26. února 2020 22:52

Mutziputzi v tom je teda ten Vandastore a jejich servis Bugaboo dokonalej. Napsala sem mail ze mi drhne kolecko, tak hned volali at se stavim a spravili to na pockani jeste ten den. Resp stacilo to promazat, ale nikdo ani nemrknul ze sem si to mela udelat doma. Naopak rikali ze od toho tam sou a ze lepsi prijit hned. Navic v zaruce mas nejaky servisni prohlidky pravidelny v cene. Ale treba ten Bee mam z druhy ruky, normalne s fakturou a v zaruce jeste je. Takze zalezi jak to poridis no.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 27. února 2020 00:01

Karja tak rychlo sup sup s nech je to chlapec! Potrebujem sa zbavit chlapcenskych veci a zacinam ulietavat na lindexe (ta cena ale su sak krasne a kvalita super)

Online Gatita
8705 příspěvků moje polička 27. února 2020 06:40

Ava ale ty librety v jistych kruzich frci! V centru obcas potkavam milovniky retra;) 

Offline Aranel
6700 příspěvků moje polička 27. února 2020 09:03

Zuzuli S Libertou do metra? Jakože do MHD?!

Mimochodem jsem ročník Tvýho švagra a jezdila jsem taky v modrý (metro u nás bohdá nebude a do Ikarusu s tím maminka nelezla, to až později s golfkama občas)

Offline rasaNori
8885 příspěvků moje polička 27. února 2020 09:30

Tak fyzio malou zkoukl, a udelal hm. A to hm bylo takove mnohovyznamne. Uz je to dva tydny co se dite prestalo otacet, tak tam s ni chvili vergloval, prohlasil ze ma slabsi brisko a trosku diastazu, a ze ji dava 2 tydny aby se zacla otacet, a mame ji podporovat aby zvedala nohy do vzduchu. Vcera vecer si zacala osahavat nohy (jako chodidla) coz doted nedelala. A rozloucenou dodal, ze okolo pul roku se mohou zacit projevovat nektera geneticka onemocneni, coz se ale vetsinou poji se ztratou socialnich schopnosti (smich, pohled z oci do oci atd). Coz me ve vysledku moc neuklidnilo. Pristi tyden jdem na 6 mesicni, tak uvidim co mudr na to. Ja ji snad nenaockuju ani prvni hexu

Offline Zuzuli
3876 příspěvků moje polička 27. února 2020 09:49

Aranel rikala jsem si, ze s tou libertou bych aspon neprekazela "normalnim" lidem v MHD ani v kavarne. Jezdila bych jen okruhy okolo domu a na kojeni byla vcas doma

Online Garfie
28644 příspěvků moje polička 27. února 2020 10:22

rasaNori No ten je milej teda, to ti řekl prakticky mezi dveřma?  Hele, ale on ten vývoj občas stagnuje, nerostou jí zuby třeba? A počítej s tím, že očkování to taky může zkomplikovat. Když jsem přišla na fyzio s malým já, bylo očkování první věcí, na co se mě ptali. 

Offline Pinot Noir
30060 příspěvků moje polička 27. února 2020 10:28

rasaNori My jsme očkovali první hexu až v sedmi měsících. Fyzioterapeutka doporučila odložit, MUDr. to respektovala, ale pro delší odložení chtěla vyjádření z neurologie. Na tu jsme čekali dva měsíce, mezitím jsme tu jeho nerovnoměrnost rozcvičili, takže neuroložka neviděla důvod, proč neočkovat. Ale táhlo se to teda děsně. Třeba byste mohli tu neurologii taky zkusit.

Offline rasaNori
8885 příspěvků moje polička 27. února 2020 10:46

Pinot Noir jo tu si chci vyptat na te kontrole, kdyz do te doby nezacne. 

Offline rasaNori
8885 příspěvků moje polička 27. února 2020 10:49

Garfie netusim, jako zuby nevykoukas, takze nevis, nic se ji nestalo, nespadla odnikud, ockovani nema zadne, takze neni duvod pro stagnaci (ona ho ocividne ma). Takze jsem tam kde jsem byla. Doporucil doma zatopit, decko svliknout a bez plinky ji zkusit motivovat... 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 27. února 2020 11:16

rasaNori 

To svlečení dělá fakt hodně. Malá nám svlečená chodí po 4, oblečená jen leze... Všechna cvičení se dělají s vysvlečeným dítětem. U nás se kýžený pokrok vždycky dostavil do 2 týdnů, ale cvičili jsme 5x denně, hrozná šichta. Na to přetáčení je taky dobrý s dítětem manipulovat přes to přetočení, všechno zvedání a pokládání točit a střídat strany. Držím palce a věřím, že to bude dobrý. 

Offline rasaNori
8885 příspěvků moje polička 27. února 2020 11:24

dynda ver mi ze bych klidne cvicila, ale kdyz nevim jak a co tak se bojim na ni hrabat abych ji jeste neublizila nejak