Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Ava
1118 příspěvků moje polička 12. května 2020 11:02

A ještě se teda zeptám - můžou všechny ty plíny a kalhotky a další věci do sušičky? To bude jedna z našich největších investic, v 1+1 bez balkonu to myslím opravdu oceníme. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. května 2020 11:04

rasaNori přesně, já jsem epidurál vyloženě nechtěla. Radši rodit než k zubaři.

Offline žluťásek
8858 příspěvků moje polička 12. května 2020 11:07

Ava ty čtverce jsou na začátek podle mě nejlepší, protože je jich strašně velká spotřeba a rychle schnou. Nemají nějak velkou kapacitu, ale mini miminko je potřeba prebalovat často, tak to vůbec nevadí. Naopak nemá tak velký balík mezi nohama. A jsou nejlevnější, často jich člověk dost zdědí, dostane, půjčí... Má je kdekdo, je snadné to s nimi zkusit. 

Navíc nemusíš řešit nějak skladování a speciální péči, hodíš večer do pračky, za hodinu povesis klidně jen za jeden roh a za chvíli jsou suché. 

Ty kalhotkové pleny jsou skvělé pro větší děti, že už víc poberou (ne že bys v tom to dítě nechávala dlouho, ale že starší čůrá vetsi dávku najednou, malý ucurava po troskach furt). Ale déle schnou, už je potřeba myslet trochu na pověšení správně, aby se nezničily gumičky, neměly by se sušit na topení a tak.

Já měla pro syna do začátku čtverce a dvě kalhotkové. Ty jsem si nechávala na ven, když jsem chtela aby vydržel chvíli bez přebalování. Jak povyrostl, už mě čtverce začaly štvát a nakoupila jsem kalhotkové. Z bazaru jsem postupně vystřídala všechny české značky, spoustu zahraničních, zkoušela různé typy, střihy... Vyhnula bych se jen čínským plenám (což jsou i některé české šité v Číně, myslím batolini, bobanek, ttomi, sketch), s těmi jsem neměla moc dobrou zkušenost. 

Offline katkas
257 příspěvků moje polička 12. května 2020 11:08

Ava Plenky do sušičky mohou. Je ale fajn je občas dát i na sluníčko, trochu to pomáhá na nevypratelné fleky. Kalhotky co jsem měla ( bamboolik) do susicky nesměly, ale sušily se rychle.

Offline Ava
1118 příspěvků moje polička 12. května 2020 11:10

rasaNori Takova rychlost by se mi líbila! Někdo to prostě umí, kamarádka takhle porodila dvě děti, to druhé dokonce na chodbě v porodnici,ani sal nestihli.

Len hele,já auto mám - mini coopera. Typický rodinný vůz A to je třeba jedna z věcí, jejichž řešení odkládám zcela. Tak trochu teda doufám, že by se o to mohl postarat sambo, ale jak ho znám, tak to nakonec stejně budu muset vyřešit já. Nebo prostě budeme ještě dlouho jezdit v Mini. 

Offline žluťásek
8858 příspěvků moje polička 12. května 2020 11:10

Ava do sušičky cokoliv krom svrchních. Ty ale schnou velmi rychle, není třeba je tam dávat.

(respektive by tam neměly ty s pul vrstvou, tzn i AIO a kapsovky. Neoddelas je tím po jednom sušení omylem, ale pravidelně by ti odešla rychle ta nepromokavá vrstva) 

Offline Len
2673 příspěvků moje polička 12. května 2020 11:14

Ava 

Já na tom autě nevidím nic špatnýho.:) Jasně, pro velkou rodinu to není, ale pro dva dospělý a jedno malý dítě přece zatím stačí na dlouho, ne? Kdyžtak prosím o nějaký osvětlení problematiky, já nejsem schopná vybrat ani ten kočár, natož nějaký větší vůz.:D

Offline Pinot Noir
29854 příspěvků moje polička 12. května 2020 11:28

Ava jo, napiš SZ. Všechno mám v pěkném stavu, sušené na slunci, vždycky vyžehlené. 

Offline Ava
1118 příspěvků moje polička 12. května 2020 11:31

Len tak s výběrem auta ti fakt radit nebudu, já nikdy jiný než mini neměla použitelný je, já v něm příležitostně vozila dva bratry už ve velkých sedačkach. To malý vajíčko se navíc dá dát dopředu. Ale jinak nemá isofix (detail), je to jen 3-dverak, takže dozadu lezes, případně instalujes sedačku, přes sklopeny přední sedadla, no a nedáš tam kočár (předpokládám, nezkoušela jsem, kočár ještě nemáme doma). 

Ale auto je to samozřejmě nejlepší

Offline Pinot Noir
29854 příspěvků moje polička 12. května 2020 11:36

Ava když auto miluješ, nedá se jinak . Kolega má Mustanga, říká, že jako rodinné auto to má své mouchy, ale nad tím se prý dá přimhouřit oko

Offline Ava
1118 příspěvků moje polička 12. května 2020 11:37

Pinot Noir já to chápu!

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 12. května 2020 11:38

žluťásek Oooo dakujem. O tom som nevedela. Idem googlit

Offline Len
2673 příspěvků moje polička 12. května 2020 11:41

Ava 

Tak už chápu. Co je isofix tuším jen matně z týhle diskuze. To, že se nevejde kočár a sedačka se cpe zpředu by mě ani nenapadlo a hlavně by mě asi děsně vytáčelo. Fuj, úplně jsem dostala chuť si něco koupit, pro sebe a jen tak. Ale kašlu na to, odpoledne mám kadeřnici!

Offline Ava
1118 příspěvků moje polička 12. května 2020 11:48

žluťásek Takže když to shrnu úplně nejjednodušeji, tak základ je: jedna separační vrstva na stolici (to se spláchne do záchodu?), potom složená klasická plínka a na tom jsou "igelitový" gaťky. Ty neperu pokaždé, ale jednou za pár dnů nebo když jsou znečištěný a ty nedávat do sušky. Chápu to dobře? to nezní tak složitě... pro začátek. 

Offline Ava
1118 příspěvků moje polička 12. května 2020 11:51

Len vysvětlení a la hloupá žena - isofix je prostě takovej kovovej "hák" schovanej v tý díře mezi sedící a opírací částí sedadla, do kterýho se zacvakne druhej kovovej hák od sedačky. Když ho auto nemá, tak se sedačka k sedadlu přidělává bezpečnostním pásem. 

Jestli je tu nějaká fanynka do aut, tak doufám, že teď neomdlela

Offline Pinot Noir
29854 příspěvků moje polička 12. května 2020 11:56

Ava jo, je to jak píšeš, až na to házení do záchodu. Některé se můžou, ale neriskovala bych to. Jen počůrané separačky jsem s plenkami prala a použila opakovaně. Vydržely i vyvářku, a to několikrát, jen se trochu zmenšily, takže do záchodu

Offline žluťásek
8858 příspěvků moje polička 12. května 2020 11:56

Ava přesně. Separační nesplachovat, hodit do koše nebo počůraný vyprat.

Separačních je hodně druhů, brala bych jednorázové celulozove, ty jsou fajn i na tu kasovitou stolici mimina.

Pak čtverec ve skladu, zajistit snappi sponou. Stačí i jedna, lepší mít aspoň dvě.

Navrch nepropustne kalhotky. Těch je taky několik druhů, ale pro začátečníka bych zvolila určitě PUL (nepromokavý zátěr), jsou spolehlivě nepromokavé a snadno se udržují. Nemusí se vyprat po každém použití, když nejsou špinavé, stačí dát vyvetrat a vyprat třeba jednou za dva tři dny. Někdo píše i týden, ale to asi když jich mas na střídání víc než 2

Offline Len
2673 příspěvků moje polička 12. května 2020 11:57

Ava 

Myslím, že Pinot Noir by nás mohla poučit.:) Hlavně mám pocit, že hned jak jedna otěhotní, měla by řešit porodnici (tuším, kam chci, ale nejspíš se nedostanu, a nedělám žádný rešerše ani porodní plány), výbavu a co hůř - pediatra, z hoto mám teprve hrůzu. Toho už jsem hledala, ale obávám se, že bydlím v nejpřeplněnější části Prahy (povinná docházku do institucí included, ale těžko říct, kde tou dobou budu bydlet).

Offline Sweet Potato
40239 příspěvků moje polička 12. května 2020 12:02

Ava My měli před prvním dítětem twingo.

Nové auto jsme vybrali mnohem rychleji než kočárek.

Offline continuity
42976 příspěvků moje polička 12. května 2020 12:05

Len ti spadovi, nebo poblíž, většinou novorozence berou, i když jsou přeplnění. Alespoň tak nás přesvědčovali, když jsme sháněli pediatra pro odrostlé děti.