MP Meri Smarja panno, tak to mi nastesti nikdo nevykladal, ale jeste jsem dostala x dalsich letaku o nadstandardni peci, abych se treba trochu rentovala:-D. Ale ne, beru jen fotky a ty vlastne protoze mi je doktorka dela a mne je hloupy rict, ze nechci:-D. Ale predtim jsem mela gynekologa a ten mi vykladal kdeco, ale teda mimo tema. Nejlepsi byla hlaska, kdyz mi rekl, takova holka z vesnice s vobycejnejma rodicema, tak vy byste se za komunistu podivala leda tak do prdele. Jesteze tam nechodim ted, prece jen se politicka situace dost vyostrila, ve zdravotnictvi taky vyrazny zmeny, ministr taky smesna postavicka, to by byla preventivka tak na hodinu.
Vše o těhotenství a dětech
MP Meri To mě teda dostalo - nastuduj si těhotenství na internetu
Já postupovala naprosto opačně, na internetu jsem nestudovala téměř nic a doktorka neměla problém odpovídat na moje otázky - ne že by jich teda bylo nějak moc... Prolistovala jsem jednu knížku od pediatra (jakože tradiční, abych vůbec věděla, co se v té porodnici bude dít) a pak jsem měla pár "alternativních" informací od kamarádky a tím to haslo. Pak jsem teda nevěděla, že bych měla jako těhotná se špatným zrakem jít na oční, což je údajně všeoběcně známý fakt, ale to nakonec taky dobře dopadlo.
Mám dotaz - jak dlouho jste převařovaly dětem vodu na pití? Mám na mysli pražskou vodu z kohoutku.
Mohučanka Skoro se to teda bojím přiznat, ale vodu jsem začala dávat až po půlroce a nepřevařovala ji.
MP Meri No tak on má ten doktor v podstatě pravdu...
Informací je spousta a některý trochu protichůdný, že jo, co on by se unavoval ti klavírovat něco, o čem ti nějaká biomatka řekne, že je to blbost....
Kyslina listová je důležitá v prvním trimestru, jinak bych to nehrotila, pestrá strava postačí, jen možná nějaké minerály jako železo a tak...pokud máš něčeho obecně málo, v těhotenství to bude ještě horší. Mně doktor poradil brát nějaké preparáty až po porodu, kvůli kojení, abych nebyla vyčerpaná.
Já to nijak nehrotím, tenhle tak trochu axní přístup je mi sympatičtější, než vyplašenej doktor, kterej dělá zle kvůli každýmu píchnutí. Jen o listovce neřekl ani půl slova, ani o registraci do porodnice atd. a to jsou věci poměrně důležité. Takže si musím dát fakt pozor a hlídat si to.
On má obecně blbý kecy, minule se se mnou třeba loučil se slovy - tak a teď už jenom najít tatínka pro miminko. Jakože wtf? Jsem si ho snad udělala sama? A nikdy jsem ani slovem nezaznačila, že by tatínka snad nemělo
A on že vypadám jako taková ta moderní emancipovaná žena a ty si ty děti dělaj různejma způsobama ![]()
Mohučanka Já nepřevařovala nikdy
Ale nevim teda, jestli jsem zrovna následováníhodná matka, nechávám syna jíst písek, cucat kamení, kousat větvičky, olizovat prolejzačky a tak. Ostatní děti na písku vždycky křičí bléé, fuj, bababa ![]()
žluťásek Jooo, tak to všechno dělá dcera taky
tak co blbnu s vodou vlastně.
Mohučanka Kamarádka říká, že děti jsou tak udělaný, aby tohle všechno přežily. Když přijdeme na pískoviště, syn jako první věc s gustem nabere plnou hrst písku a narve si ji do pusy. Má smysl pak řešit nějakou úzkostnou hygienu?
Eklhaft jsou pro mě jen exkrementy, vajgly a cizí jídla a pití (ve smyslu válející se někde v trávě, ne lahvička dítěte na prolejzačce), jinak ať zkoumá.
Mohučanka Ja si ted nejak rozpomnela na kojenecke vody, kdyz bude to mimino maly a ja mu budu delat caj na nejaky prdeni nebo to treba neukojim, tak sunar, tak to mam delat z te prevarene kojenecke vody? Pamatuji si, ze se tohle u moji sestry doma vyskytovalo, ale nevim, jak moc je to nutny.
MP Meri Koukam, ze pridavas samy lepsi hlasky:-D. Verim, ze si jeste pocteme:-D:-D.
Karja Úplnýmu miminku bych nejspíš převařovala tu kojeneckou vodu. Ale myslím třeba pražská voda z kohoutku splňuje limity i pro kojeneckou vodu, je potřeba najít si aktuální rozbory. Dělají se pravidelně.
Karja Do 4,5 měsíce jsem jen kojila, čaje proti nadýmání jsem tudíž pila já
ve 4,5 měsících jsme začali s příkrmy, a ty jsem vařila z kohoutkové vody. Od půl roku jsem mu začala dávat vodu i pít, a to opět kohoutkovou, nepřevařenou. Takže já kojeneckou nekoupila nikdy. Ale na emiminu jsou matky, které převařují kojeneckou do tří let ![]()
MP Meri
....mně jednou, nevím už jestli jsem byla těhotná nebo čerstvě po porodu, doktor řekl, že mi to na matku hrozně dobře myslí....taky na facku.
Pinot Noir No ono asi záleží na zdroji vody, mě to fakt vůbec nenapadlo, až jsem najednou měla záblesk s vidinou té lahve na kuchyňské lince u sestry:-D :-D. S tím čajem, já se ptala porodní asistentky, jestli když bude to mimino na léto, zda dávat i čaj, když budou ty vedra a ona, že jako spíš ne, ale že záleží, jestli to ukojim. No já nevim, já bych to mimino ve vedrech asi dopovala ještě nějakou tekutinou z toho laického pohledu.
Karja Jo jo, vedra, to je něco jiného. Taky bych asi podávala vodu dřív, nejspíš převařenou kohoutkovou. Ale já rodila v listopadu, takže když přišla vedra, syn už byl velkej klacek ![]()
chcem sa spytat ci ma niektora z vas skusenosti s alergiou na jarny bordel vo vzduchu u malych deti? syn ma rok a to co vyzeralo ako zapal je asi alergia lebo po pobyte vonku ma cervene oci ale nema ziadne ine priznaky ako upchaty nos a tak. minuly rok mu nic nebolo aj ked bol este len novorodenec ![]()
eless Zrovna dnes jsem si uvědomila, že vždycky, když přijdeme z venku, tak má červené oči, jakoby plakal. Jiné příznaky nemá. Taky nevím, čím to je. Myslela jsem, že to je spíš od slunce.
Karja Hele, ale těm malým dětem fakt stačí kojení nezávisle na počasí.
Karja Jo, já si to loni ve vedrech hledala, a plně kojenému dítěti se prý voda přidávat nemusí, mlíko stačí. Já jsem teda kojila vyloženě na požádání, a ve vedru byl ten interval třeba hodinu a půl oproti běžným dvěma. Letos abych se starala, jak do ní tu vodu dostat.
brrr Mohučanka Ano, to mi rikala I ta porodni asistenka. No ja myslim, ze u me to kojeni nebude moc slavny, vzhledem k tomu, jak me skolilo tehotenstvi a jsem vecne nastydla, tak na kojeni asi uz nezbyde vubec zadna sila.Mozna se zeptam Garfie , co dostala za ten preparat na podporu imunity v kojeni. Ja poradne jim a zdrave, hodne odpocivam, ale stejne jsem takova slozena, co mesic to tyden doma nastydla, opruz, opruz.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.