Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 24. dubna 2018 20:17

Mne zas mama vravela, že kedysi sa dávala voda/čaje bežne aj popri kojení, aj známa (zdravotná sestra), v lete popri kojení dávala aj slabý odvar čaju alebo vodu.

Prečo sa v dnešnej dobe tekutiny pri plne kojenom dieťati neajú dávať? Či sa má za to, že to nie je potrebné?

Offline viktorka_od splavu
49353 příspěvků moje polička 24. dubna 2018 20:24

Karja no když ty si furt nedáš říct a lezeš mezi lidi

DrowRanger dřív se kojilo přesně podle rozpisu, ne když si dítě řekne. takže když mělo žízeň mimo stanovenou dobu kojení, dostalo čaj. pokud kojíš dle potřeby, tak se holt dítě napije jak potřebuje:-) předpoklad je samozřejmě že to vše funguje jak má. při rozjetém kojení vůbec žádný problém. s novorozencem asi dle situace. potíž může nastat, když se dítě prostě jen nalívá vodou/čajem a vlastně mu nezbude síla ani prostor aby se i najedlo mlíka.

Offline Pinot Noir
29888 příspěvků moje polička 24. dubna 2018 20:26

DrowRanger Pokud se kojí na požádání (ne podle hodin, ale opravdu podke potřeb dítěte), tak to prý není třeba. Navíc ty různé lahvičky můžou mít za následek odmítání prsu (teče to z nich bezpracně) nebo můžou pokazit techniku přisávání (osobně si myslím, že pokud dítě nemá se sáním potíže, žádná lahvička ani dudlík ho nerozhodí, horší to může být u dětí, které třeba s kojením zpočátku bojovaly). Tekutiny jsem opravdu nepřidávala, v zimě to opravdu nebylo třeba.

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 24. dubna 2018 20:38

Pinot Noir viktorka_od splavu ďakujem za rýchle odpovede, vidím, že mám čo študovať. Termín mám na prelome júla/augusta, takže tie najväčšie horúčavy nás neminú, uvidím ako budeme fungovať :)

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 24. dubna 2018 20:46

DrowRanger Přidávám se k Viktorce a Pinot. Já jsem teda nic moc nestudovala, dcera v létě neměla problém s kojením, tak jsem kojila, když si fňukla. Myslím, že jsou nějaké výzkumy, že když je teplo, tak je mlíko řidší, ale osobně jsem nic nečetla. Občasná flaška jí kojení nerozhodila, až si v půlroce řekla, že kojit už nechce, tak jsem ji prostě nenutila a dávala příkrmy a nutrilon. Pak byla zima a nějaký ten dětský čaj jsem dávala jen tak, aby si zvykla na chuť, a pak ji začalo bavit pít z kelímku...no a dneska večer už se bravurně trefovala vidličkou do pusy, ach jo, je možný, že to tak letí???

49353 příspěvků moje polička 24. dubna 2018 20:47

Mohučanka jojo, ani se nenaděješ a budeš řešit přihlášku na střední

Offline Pinot Noir
29888 příspěvků moje polička 24. dubna 2018 20:49

Mohučanka viktorka_od splavu Ještě štěstí, že stárnou jen ty děti, ale my zůstáváme mladé a krásné 

49353 příspěvků moje polička 24. dubna 2018 21:06

Pinot Noir tak určitě

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 24. dubna 2018 21:13
Offline tv
4200 příspěvků moje polička 24. dubna 2018 21:17

Mohučanka Predcasne odstaveni v pul roce klidne flaska mohla zpusobit. Je to hrozne brzy na odstav.

Offline Garfie
28561 příspěvků moje polička 24. dubna 2018 21:30

Karja Už přesně nevím, je to dávno :-( Ani si už nejsem jistá, jestli mi doporučil něco konkrétního, možná mamavit? 

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 24. dubna 2018 21:40

tv No já to nebrala jako předčasné, podle mě je to věc názoru, a z flašky jsem naučila dceru pít už jako hodně malou, kdy jsem trpěla utkvělou myšlenkou, že mě třeba přejede tramvaj a ona nebude umět pít z lahve. Já jsem neměla žádný plán, jak to bude s kojením, ani jsem neměla problém s tím, kdyby to nějak nešlo, dávat jí sušené mléko. Šlo to půl roku, tak bezva, a život pokračuje dál. 

Offline Karja
44703 příspěvků moje polička 25. dubna 2018 08:35

viktorka_od splavu Jo mezi lidi, ze mě se stal už opravdovej asociál:-D. Jsem furt doma a nic nedělám, možná to mám z toho, jak by řekla máma, to je z toho bordelu, jakej kolem sebe máš!

Garfie Jo, děkuji, já se optám pak i u doktorky;-).

DrowRanger Pak že je ta péče všechna intuitivní, člověk by to intuitivně prolejval i čajem, aby se mimino nedehydratovalo!!

Offline Tabea
8114 příspěvků moje polička 25. dubna 2018 10:42

Karja Neklesej na mysli! V druhem tehotenstvi jsem byla na moje pomery taky dost na hromade, dite vylezlo a imunita se vratila do normalu. Tesne pred terminem jsem byla hodne nachlazena, doktorka i porodni baba mi nezavazne na sobe rekly, ze dite si pocka, az ho budu schopna vyrodit . A fakt, ze jo. 

Offline Karja
44703 příspěvků moje polička 25. dubna 2018 10:57

Tabea No jasny, tak hlavne nemam zadny gynekologicky potize, mimino by taky nemelo mit zadny potize, tak to je hlavni. Jen nevim, jal mu jednou obstaram sourozence, asi to dostane do kompetenci pritel a zaridi nejaky nevlastni, ale s nejakou bohatou pani, aby to zvladl uzivit! 

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 25. dubna 2018 11:27

Karja cha, mojej intuicii neverím a vlastne keď čítam články, tak ani tým asi netreba veriť, sa to rozchádza tieto rôzne rady (ako keď som skúmala, ktoré byliny môžem v tehotenstve, no vlastne asi žiadne :D ), tak hádam nejak moju starostlivosť/nestarostlivosť dieťa prežije...

Offline Karja
44703 příspěvků moje polička 25. dubna 2018 12:10

DrowRanger Ja piju bylinne caje a jako stridam to. Nedavam si salvej hlavne a jeste kontrihel, to je zenska bylina a to mi prijde takovy nevyzpytatelny:-D. Jinak pokud je to s mirou tak asi ok. Piju nejakou koupenou tehotenskou smes, obcas hermanek, jitrocel, sipek. Ale malo, ovocne caje mi moc nechutnaji a s cernym to nechci ted prehanet.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 25. dubna 2018 16:08

Mohučanka Ta voda se převařuje kvůli tomu, že děti asi do půl roku jsou zvýšeně citlivé na množství dusičnanů v pitné vodě. Můžou mít problémy a trpět methemoglobinémií. Takže do půl roku určitě a potom bych se dívala, jak velké množství má voda ve vašem řádu. Třeba v Brně je to totálně na hranci, tak jsem dávala kojeneckou a tu jsem nepřevařovala. 

49353 příspěvků moje polička 25. dubna 2018 16:15

Renusatko ja myslela ze prevareni nema na dusicnany vliv?

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 25. dubna 2018 16:19

viktorka_od splavu No chemie není můj obor , ale jednou jsem to zkoušela kvůli vodě do akvária a množství se snížilo, ne teda o moc.