Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline continuity
43132 příspěvků moje polička 25. dubna 2018 18:19

Renusatko kvůli tomu se dává kojenecka. Limit pro kojence je 15mg/l dnes byl v metru rozbor pražské vody a ta má 20. Já bych radši vydržela půl roku kojeneckou kupovat.

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 25. dubna 2018 19:11

Karja mne najviac ide mäta, mám nejakú zmes pre tehotné (je hnusná!) a dáku s echinaceou. Inak ovocné ak ma nepáli záha alebo zeelný/biely čaj (1čajová lyžička na 6dcl vody, čiže slabý odvar). Čierny mi tak enjak po 1. trimestri prestal chutit, nepila som ho ani nepamätám, tak asi telo vie prečo, ale ja som si aj tak dávala len pohár denne.

Online Sweet Potato
40387 příspěvků moje polička 25. dubna 2018 19:31

DrowRanger S mátou budeš mít za pár měsíců utrum, tak si ji užij, dokuď to jde.

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 25. dubna 2018 20:04

Sweet Potato prečo? Už si musím kúpiť nejakú tú knihu a prečítať si, čo vlastne všetko nemôžem 

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 25. dubna 2018 20:04

Zdvojený príspevok.

Online Sweet Potato
40387 příspěvků moje polička 25. dubna 2018 20:26

DrowRanger Máta zastavuje laktaci. 

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 25. dubna 2018 20:42

Sweet Potato vážne potrebujem nejakú tú knihu...

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 26. dubna 2018 07:28

DrowRanger Až vybereš jakou, dej vědět :)

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 26. dubna 2018 07:38

Sairon k tomuto sa asi nerozkývem, ja zatiaľ nie soms chopná vybrať ani postieľku a matrac 

Nemá niekto odporúčanie, akú knihu si zabezpečiť? Práve už vo vzťahu k obdobiu po pôrode, kde buú dáke tie základné rady čo jesť/nejesť/piť/nepiť, základné rady ohľadom bábätka a pod.? Či odkiaľ ste čerpali informácie?

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 26. dubna 2018 07:39

continuity ona ta kojenecka voda v plastove flasce stojici nekde ve skladu tyden na slunci take neni nic moc. Dusicnany se varem neztrati - prevareni je kvuli mikrobiologicke kontaminaci a odstarneni chloru.

Offline Pinot Noir
29889 příspěvků moje polička 26. dubna 2018 07:43

DrowRanger Myslím, že jedna kniha všechno stejně neobsáhne. Podle mě je lepší najít si různé názory na určitý problém, a to teprve, až nastane. A pak se zařídit podle sebe 

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 26. dubna 2018 08:07

Pinot Noir ja ani netuším, na čo sa mám po pôrode zamerať a čo ma čaká, takže asi nejaká kniha by mi pomohla na zorientovanie sa, skôr niečo také ako čo môžem ja, čo dieťa, ako sa má vyvíjať, čo by malo robiť...Stačí nejaký základ nech približne viem, čo mám očakávať.

Offline tenzie
300 příspěvků moje polička 26. dubna 2018 08:22

DrowRanger já jsem matkou 4 měsíce a zvládám to i bez knih. Taky jsem nevěděla do čeho jdu, ale zatím ziju já i dítě. Na všechno je dneska spousta názorů, a to i protichůdných, takže jen jedna knížka by nestačila. Když pominu internetový diskuze, tak je spousta webů pro maminky a ty mi prozatím vždycky stačily. Plus teda dobrý pediatr. Stejně si to člověk dělá po svým, jak to vyhovuje jemu a miminu. 

Offline Pinot Noir
29889 příspěvků moje polička 26. dubna 2018 08:35

DrowRanger Myslím, že je zbytečné se stresovat dopředu. Taky jsem nevěděla nic, dětem jsem se vyhýbala, jak to jen šlo, mimina mě nikdy nezajímala, porod a kojení mi připadaly hnusné, ... Ale ono to všechno přijde tak nějak samo, manipulovat s děckem tě naučí v porodnici a všechno ostatní se vyvrbí 

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 26. dubna 2018 08:40

Já dostala od kamarádky jakousi 3dílnou knihu těhotenství-porod-dítě, prolistovala jsem těhotenství, ta mi přišla dost dogmatická, tak možná prolistuji i ty další, zase mě naštvou a dál se budu modlit abych tak nějak věděla, co dělat.

DrowRanger o vybírání čehokoliv mi ani nemluv, tak strašně moc se mi nechce nic vybírat a vlastně ani nic nemám. Ještě jsem si ani neujasnila v jaké porodnici chci rodit a jestli si chci brát sebou svou "porodní asistentku" a to si myslím, že už je nejvyšší čas to řešit. Děsí mě, co všechno budu muset ještě vybrat a řešit a nejhorší na tom je, že to porodem neskončí, ale jen začíná a budu to muset dělat ještě několik následujících let

A to jsem normálně člověk, který miluje vybírání, organizování, řešení.... je hrozný co to těhotenství se mnou dělá  

Offline rasaNori
8845 příspěvků moje polička 26. dubna 2018 08:40

tenzie pod to se podepisuju. Je pravda ze jsem az do porodu mela spoustu nacteneho, ovsem nejak jsem pominula ze mi v porodnici strcej dite a starej se... takze jsrm nacitala postupne jak se problemy vrbily.

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 26. dubna 2018 08:44

A teď mě ještě vyděsila debata ve stěžovacím vlákně, že se mimina po porodu odnáší..to jako opravdu? To bylo to jediné, co jsem měla ujasněné, že chci, aby prcek byl od porodu se mnou a brali ho pryč jen z nějakých konkrétních důvodů.

Offline viktorka_od splavu
49355 příspěvků moje polička 26. dubna 2018 08:48

Sairon tak mas aspon kriterium na vyber porodnice ev. te asistentky:-) dukladne se informuj, protoze samozrejme ti vsude reknou ze dite bude s tebou - a to je pravda. jen uz nezmini ze prvnich par hodin po porodu (napr pres noc kdyz porodis vecer) ti ho nenechaji. to je i potiz s temi ambulantnimi porody - tebe by pustili i domu, dite ne.

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 26. dubna 2018 08:51

viktorka_od splavu děkuji za upozornění, by mě opravdu nenapadlo, jsem předpokládala, že je to dneska už automatický.

Offline Garfie
28561 příspěvků moje polička 26. dubna 2018 08:54

Sairon Nevím jestli je to až tak...mně dali v porodnici vybrat na první noc-jestli ho chci u sebe nebo ne a pak už bylo pořád u mě. Pochopitelně dokud nedostalo žloutenku . U druhého to bylo horší, to jsem dopadla jak píše viktorka_od splavu, mě pustili, dítě ne :-(