Sairon Jak kde. Nevím, nakolik dnes funguje systém “baby friendly hospital”, ale už před 15 lety se tím dalo při výběru dost řídit. Dítě jsem měla od začátku. Samozřejmě, ne vždy to zdravotní stav umožňuje.
Vše o těhotenství a dětech
Pinot Noir no to neviem, či mám na toto nervy, rada som aspoň trochu informovaná ALE momentálne ako tehotnej sa mi nechce nič hľadať, mám pocit, že sa len flákam keď nepracujem (a teda tam sa tiež musím premáhať, aby som nešla na pol plynu), ale možno ten týždeň dva pred pôrodom chytím hysák a načítam čo to pôjde, preto by som teraz ocenila niečo, kde je stručne napísané napr.: nepite počas tehotenstva mätový čaj, lebo zastavuje laktáciu a čierny tiež nie, lebo...
Moja pohodlnosť.
Sairon dokelu, načo mi je pôrodná asistentka?
mám ju začať zháňať, je to povinné??? Ja som myslela, že stačí doktor, sestra na sále a prípadne muž/mama/kamarátka ako sprievod :D
DrowRanger kľuuuuud. Ja nemám žiadne knihy, nič kúpené, čo nám kto podaruje, to beriem :-) Kočár nemám vybratý, pôrodnicu nemám vybratú, dokonca ani zatiaľ neviem, v ktorom meste budem rodiť, kúpili sme byt, a idem namiesto kočára riešiť gauč a kávovar
a nejako fakt neriešim, že musím všetko dopredu ovládať. Na začiatku som si zbežne prečítala, čo nemôžem jesť, každý týždeň si na najmama prečítam o konkrétnom týždni tehotenstva, a to je tak všetko. Dieťa prospieva, ja tiež, a ostatné beriem postupne. Dúfam, že sa mi podarí presťahovať primerane pred pôrodom, aby som mohla v nemocnici navštevovať predpôrodný kurz (ten by som chcela absolvovať), a všetko ostatné príde buď samé, inštinktívne, alebo mi vysvetlia v nemocnici, alebo budem načítavať postupne podľa problému. Hovorím si, že dieťa je tiež len človek a nie stroj, a návod na použitie mi nikto nedá :-)
Sairon dokelu, načo mi je pôrodná asistentka?
mám ju začať zháňať, je to povinné??? Ja som myslela, že stačí doktor, sestra na sále a prípadne muž/mama/kamarátka ako sprievod :D
![]()
promin, nechtěla jsem šířit paniku. Povinné to rozhodně není, já sama o tom původně ani neuvažovala, ale s kýmkoliv ve svém okolí mluvím, kdo teď nedávno rodil, tak mi ji všichni doporučují, že to byla ta nejlepší investice.....
Funguje to na principu, že si sebou jako doprovod kromě muže zaplatíš paní, která je vystudovaná PA, ale není zaměstnaná v nemocnici, spíš vede nějaký předporodní kurzy a podobně. A ona je tam s tebou celou dobu jak na předporodním, kde ti radí jak si ulevit, co dělat, anižbys musela čekat až se za tebou staví PA z nemocnice. A pak i při porodu, kde ji vnímám jako takového prostředníka mezi personálem a tebou, kdy ti například poradí, jestli přijmout medikaci co ti nabízí, nebo jestli jí to v tvým případě přijde zbytečné a podobně...
Záleží na tom, jakou máš důvěru v personál té dané nemocnice, a jestli máš nějakou představu co bys o porodu chtěla/nechtěla a jak moc chceš, aby ti to někdo "pohlídal".
Sairon Dula? I když ty zdaleka nw všechny jsou vystudované PA
Sweet Potato jo, v podstatě dula. Jen jak píšeš, dula může být i nevystudovaná a to už mi pak zavání moc ezo a alternativně :)
Se priznam, ze bych hlavne zjistovala jak je to s doprovodem pri porodu. Zjistila jsem, ze v Praze snad jen v Podoli je bezne, aby doprovod byl s rodickou celou dobu, zatimco jinde spi prijit az na 2.dobu porodni! Takze prkaticky tu nejdelsi dobu, kdy by tam opravdu byl treba, musi sedet na chodbe![]()
711990 V Krči se mnou byl muž celou dobu, u Apolináře jsem většinu času strávila ve sprchách, tam pochopitelně nemohl. Chtěla jsem do vany (před porodem, ne při!), tam u mne byl, to byla samostatná místnost, jenže z trysek vyplaval nějaký humáč, ble, tak bylo po koupání.
711990 to si delas srandu??:-O
DrowRanger o mate slysim prvne a deti prezily
neni potreba s nicim plasit, obecne proste pokud chces neco nestandardniho - byliny, leky atp, tak si az u te konkretni veci zjistit zda je vhodna. preventivne se informovat “ o vsem” stejne nejde, by te mrsklo:-)
Sairon ok, tak toto nepotrebujem, skončilo by to zrejme hádkou medzi mnou a PA, tak aspoň toto môžem vylúčiť
Moja mama je bývalá sestrička, čo robila na novorodeneckom, nezniesla by som pri sebe pri pôrode ani tú
@@karja ja už aj tie tehot. týždne čítam len tak spätne, nejak na to zabúdam, ale tehotenstvo mi momentálne napriek problémom rpíde ako tá jednoduchšia časť, budem asi cez víkend hľadať dáke tipy a triky čo mať so sebou v pôrodnici a na čo sa pripraviť po pôrode...
Sweet Potato viktorka_od splavu jsem to ted zjistovala, protoze Bulovku mam za barakem a vsude inzerujou, ze na prvni dobu porodni ani nahodou. Coz mi prijde ukrutny...
711990 Máme gratulovat další do klubu ...
?
Já jsem moderní matka, takže jsem si pořídila těhotenskou aplikaci do mobilu, vlastně dvě, a ty mi tak nějak říkaj, co a jak v následujích týdnech čekat. Je mi dost netěhotně, takže kdyby mi každý týden neskočila upomínka, tak bych možná občas i zapomněla, že jsem v tom
. Knížky jsem dvě dostala, tak občas v nich zalistuju, ale to spíš ze začátku, jak jsem byla vyplašená. Jinak mě vcelku baví si tak jako zjišťovat po netu, obecně ráda bezcílně surfuju kyberprostorem, takže teď mám alespoň úplně nový vesmír, který můžu objevovat.
Porodnice se v Pze musí vybrat 14+0, takže tam už jsem musela fakt brzo začít hodně přemýšlet nad tím, jak bych to chtěla, to byla asi nejtěžší část. Nakonec jsem (jako riziková pacientka) stejně registrovaná tam, kde ovšem rodit nechci. Plán B ještě nemám ... Jedině snad to pole s bramborama ...
EDIT
Jo a guilty pleasure - dala jsem si do sledování na emiminu diskusi podle termínu porodu. Někdy je to mučení srovnatelné se sledováním pořadu Štiky, ale mezi tím balastem se občas najde zajímavá informace, jakože už je třeba čas se objednat na screening, nebo nebudou termíny ![]()
MP Meri jeste bych gratulace radsi neprijinala, je to nejaky nejisty;) a kam te registrovali?
711990 jeeeee :D
venuju jednoho vrestana obecneho, nechcete? :D
711990 O nejistých začátcích něco vím, gratulace si teda nechám na později ![]()
Registrovaná jsem u Apolináře, ale strašně moc tam nechci.
MP Meri Jo, duskuzi na emiminu podle data porodu jsem sledovala, hlavně teda po porodu, ani jsem se neregistrovala, a našla jsem tam spoustu řešení našich problémů. Fajn je, že tam všichni řeší to stejné období, tj. tytéž problémy. Zvlášť otázky kojení, režimu, uspávání a tak mi ta diskuze celkem pomohla vyřešit.
MP Meri mne ten Apolinar tak desnej neprijde ne? Resp. je to prave sepcializovany centrum...ale ja proste miluju bezpeci nemocnic, lekaru a vysetreni:D tak mozna to nekdo muze vnmat jinak:)
711990 To se tady zase šíří nějaká nákaza nebo co?
Hele, tak gratulaci si nechám, ale kdyby náhodou, tak jakoby se stalo, jo? ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.