Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline žluťásek
8867 příspěvků moje polička 17. zaří 2020 15:37

Candance zlutasek prevlika postele, pere prehozy a deky a na pyzama ted neni misto v pracce. Dalsi zlej pribeh, to by se vam tak hodilo

Offline 711990
18320 příspěvků moje polička 17. zaří 2020 15:39

žluťásek strevni chripka nebo jste si privezli nejaka bajecna zviratka? Hlavne i ty deky vyper v sanytolu!

Offline žluťásek
8867 příspěvků moje polička 17. zaří 2020 15:45

711990 nee, normální úklid doma Jak je hezky, mám potřebu prát ty velký věci a věšet to pořád ven, hezky to pak voní.

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 17. zaří 2020 16:08

žluťásek jen tak? Ja uz cekala nejakou virozu, jak nekdo moc pere povleceni, deky i periny, cekam nejhorsi

Offline Karja
44734 příspěvků moje polička 17. zaří 2020 16:11

Evaeva Nebyvame vic, my zas chodime ven, kdyz mala spi doma nebo v kocarku, takze ona zase tolik venku neni.

Online Sweet Potato
40449 příspěvků moje polička 17. zaří 2020 16:13

Candance Ty zlá!

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 17. zaří 2020 16:14

Sweet Potato nene, ja se spis lekla, ze se zase tady nakazim

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 17. zaří 2020 16:16

Ale dneska jsem davala jednomu znamemu polystyrenove kulicky do polstare a kdyz to chcela dcera otevrit, durazne jsem ji napomenula (majic na mysli ten znamy pribeh mrk mrk nebudu citovat)

Online Sweet Potato
40449 příspěvků moje polička 17. zaří 2020 16:45

Candance Mně se to totiž jednou stalo. Místo (omylem obarvené) halenky v umyvadle blátivé (neodbarvené) cáry a knoflik.

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 17. zaří 2020 16:49

Sweet Potato ale to me asi samozrejme taky. 

Jeste na VS jedna bila draha mikina. Mela neviditelnou tecku od rajcete. No po pul hodine odstranovace skvrn na tecce byla tecka stejna a okolo obr zluty flek.

Offline 711990
18320 příspěvků moje polička 17. zaří 2020 16:57

žluťásek jezis tak dobry, ja se fakt lekla ze nejaka pohroma!:) 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. zaří 2020 17:46

Karja tak to jí bude stačit ten softshell podle mě a něco na nohy. Až bude moc mokrá, tak holt půjde domů.

Offline Myrtila
5348 příspěvků moje polička 17. zaří 2020 18:10

Chtela bych se zeptat, kdo nosite dite v satku uz od malicka, mate pevny nebo elasticky satek? A kterou z techto dvou variant byste doporucily? Zatim si to predstavuju tak, ze budu dite nosit i vozit v kocarku - podle potreby. Takze nevim, jestli mam investovat do pruzneho a pak kdyztak do pevneho, nebo si koupit jenom pevny. 
Vim, ze satky jsou dost obsahle tema, ale nemam, koho bych se zeptala, kolem me nikdo dite nenosil, a popravde se mi nechce uplne zabrednout do satkovych diskuzi jinde na netu. 

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 17. zaří 2020 18:13

Myrtila pokud muzu doporucit, tak bud mei tai (satkove nositko, ja mela love carry, neni moc drahe a tak do 3 4 mesicu akorat) a pak pevny satek. Na zimu bavlnu, leto s primesi. 

Offline Myrtila
5348 příspěvků moje polička 17. zaří 2020 18:19

rasaNori No, nositko jsem zdedila (klasicke - Manducu). Kdybych ho nemela doma, asi bych sla cestou satkoveho nositka a pak pripadne satku, ale takhle mi to prijde, ze bych vlastne mela doma dve stejne veci? Proto bych spis poridila ten satek a v Manduce nechala nosit spis tatinka, az teda dite trosku povyroste. Zvazovala jsem i takovy satek, aby v nem mohl nosit i tatinek, ale je mezi nama veliky rozdil ve vysce, on by potreboval satek minimalne o 2 velikosti vetsi nez ja, takze tuhle myslenku jsem vzdala. 

Offline Zuzuli
3795 příspěvků moje polička 17. zaří 2020 18:26

Myrtila manduca je az na vetsi dite, na novorozene je moc velka. Ja zacala s elastickym, dcera mela dve kila, v tom jsem ji nosila asi do tri, pak pevny bavlneny a ten ted v jejich skoro peti mesicich stridam s satkovym polovazacim nositkem didyklick, v nem nosi i tatinek. Za me byl elasticky zbytecny, spis bych doporucila tenci pevny, treba s bambusem, ten pak trochu pruzi. 

Offline Myrtila
5348 příspěvků moje polička 17. zaří 2020 19:02

Zuzuli K podobnemu nazoru jsem dospela, kdyz jsem si o tech satcich neco nacitala - ze nejuniverzalnejsi bude asi nejaky tenci bavlneny. Asi takhle jeste - pokud se ukaze, ze dite budu hlavne nosit, klidne jich poridim vic, pro ruzna rocni obdobi, vahu ditete a tak, ale dopredu predpokladam, ze ho budu nosit, pokud bude plactivy, nebo kdyz budu potrebovat mit volne ruce, takze uplne porad asi ne, tak bych radsi zacala s necim univerzalnim s tim, ze mozna mi bude stacit jenom ten jeden. 
edit: Jeste teda k tomu slozeni materialu, to je dalsi orisek, ale tam se asi budu rozhodovat i podle toho, aby se to dobre udrzovalo. Nekde jsem nasla i prevazne hedvabne satky, tak ten si teda neporidim :-D Dost me prekvapilo, kdyz jsem se tu docetla, ze se propaguje ty satky neprat, tak ja naopak budu vybirat takovy, co se da bez obav nacpat do pracky :-D

Offline 711990
18320 příspěvků moje polička 17. zaří 2020 19:28

Myrtila za me muzes rovnou pevny univerzalni satek, treba MOM od Omnifery. Nebo proste jiny bavlneny:) nebo zapujcit nejake nositko na novorozence. Elastik je vyhodny pro mini miminka, pohodlny je tak do 5kg. Nositko jsem pouzivala Tula Free to grow uz od 2mesicu a Tonda, tehdy cca 4kilovy, tam v pohode drzel. 

A ted mi reknete, komu jsem slibila poslat ten elasticky satek a komu jsem slibila prodat to novorozenecky sezeni na Stokke?

Offline Myrtila
5348 příspěvků moje polička 17. zaří 2020 19:40

711990 Na Omniferu se uz nejakou dobu divam, minimalne vzhledove je u me mezi favority  

OK, takze si pisu, pokud nebudu ocekavat narozeni mini miminka, elasticky satek je spis zbytecny. Podivam se po tencim pevnem.

Offline 711990
18320 příspěvků moje polička 17. zaří 2020 19:49

Myrtila Jo, Omnifera je bozi. Ten MOM teda neni uplnej ideal, ale univerzalni satek s totalne blbuvzodrnou peci jo. Susicka i prani jsou pro nej v pohode.