Potrefenáhusa ja malého od narodenia látkujem tak, že mám cca 50ks látkových štvorcov a na to 5x vrchné nohavičky. Na noc teda dávam eko jednorázovú plienku z DM. Kým bol menší, požívala som novosklad (nájdeš na youtube), ako som pridala príkrmy a prestal kakať vaječinu, začala som dávať plienky na rovno (na nudli zložená látková plienka). Nie sú s tým žiadne starosti, počúrané hodíš do koša na prádlo, z pokakaného tuhý obsah kydneš do WC a prípadne osprchuješ, periem každé 2 alebo 3 dni na 60° spolu s bielymi vecami, uterákmi a utierkami. Výhodou štvorcov je, že ich máš ešte v ten deň suché, mne sa nechcelo vyhadzovať peniaze za nočné plienky (malý zle spáva a nechcelo sa mi prebaľovať) ani za tie rôzne systémy AIO (all in one), ktoré bez sušičky na vzduchu schnú aj 3 dni. A tiež látkujem pre to, že som sa po týždni zdesila, koľko plienok vyhadzujeme každý deň a pritom si do nich malý len cvrkol.
A teda musím zaklopať, ale možno aj vďaka častému prebaľovaniu malý nikdy netrpel na zapareniny, dokonca ani v čase, kedy mával hnačky kvôli zubom.