Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Jos
příspěvků moje polička 18. zaří 2020 10:20

Pinot Noir Na to se tesim, na tyhle problemy. Me zatim staci, ze me (a vse okolo) junior snad pokazdy pri prebalovani pocura a ja nejsem schopna vystihnout ten okamzik

A furt doufam, ze nosit nebudu muset. Prebalene, najedene mimino mi zatim spi kdekoli, kam ho polozim. Jo a shorim v pekle za dudlik, ten miluje

Offline žluťásek
8867 příspěvků moje polička 18. zaří 2020 10:26

Oni ani ty látkový plíny nejsou vůbec žádná věda, prostě kus hadru, něco nepromokavýho navrch a co dva dny vyprat a pověsit. S pračkou v tom nevidím vůbec komplikaci. Ale já je teda neprozivala nijak fanaticky, kupovala jsem i jednoraz a používala podle potřeby.

Měla jsem sice plen asi milion a spoustu značek, ale to protože mě to bavilo. Naopak jsem zas nepropadla tomu komínu šátků, vystačila jsem si s jedním šátkem a jedním nosítkem. 

Online Sweet Potato
40449 příspěvků moje polička 18. zaří 2020 10:45

Pleny jsou taky máslové?

Online Pinot Noir
29911 příspěvků moje polička 18. zaří 2020 10:47

Sweet Potato dej pokoj s tím slovem

Offline Garfie
28576 příspěvků moje polička 18. zaří 2020 10:53

Potrefenáhusa No já teda vlastně, pocházejíc z vysloveně feminní rodiny, byla dost zaskočená některými problémy, které vyvstaly po narození mužského potomka. Ale oznámila jsem muži, že všechny tyhle klučičí problémy jsou jeho podíl výchovy a dál se o to nestarám.

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 18. zaří 2020 10:59

Když jsem tady četla, jak je výběr satku těžký, tak jsem si přesně říkala, že pro nováčka to musí být až moc informací.  Před deseti lety jsme zasli na hodinovy kurz. Paní  naučila 3 vázání, z toho jeden na zádech. Šátek doporučila storchenwiege, pro mini mimina elastický, ale ne nutně. Mezi nositky bylo na výběr buď  manduca nebo ergo. Vyzkouseli jsme, ergo padlo lépe.  S jedním šátkem (jeden uvaz na bricho) a nositkem jsem odnosila tři děti. 

Jako mohla jsem se do toho pak ponořit, ale nutné to není. Není se třeba bát. Není to raketova věda.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. zaří 2020 11:02

Garfie u nás proběhlo to samé

Offline Potrefenáhusa
38888 příspěvků moje polička 18. zaří 2020 11:13

Sweet Potato některý ty ekopliny jsou trochu dřevěný 

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 18. zaří 2020 11:14

Potrefenáhusa ja malého od narodenia látkujem tak, že mám cca 50ks látkových štvorcov a na to 5x vrchné nohavičky. Na noc teda dávam eko jednorázovú plienku z DM. Kým bol menší, požívala som novosklad (nájdeš na youtube), ako som pridala príkrmy a prestal kakať vaječinu, začala som dávať plienky na rovno (na nudli zložená látková plienka). Nie sú s tým žiadne starosti, počúrané hodíš do koša na prádlo, z pokakaného tuhý obsah kydneš do WC a prípadne osprchuješ, periem každé 2 alebo 3 dni na 60° spolu s bielymi vecami, uterákmi a utierkami. Výhodou štvorcov je, že ich máš ešte v ten deň suché, mne sa nechcelo vyhadzovať peniaze za nočné plienky (malý zle spáva a nechcelo sa mi prebaľovať) ani za tie rôzne systémy AIO (all in one), ktoré bez sušičky na vzduchu schnú aj 3 dni. A tiež látkujem pre to, že som sa po týždni zdesila, koľko plienok vyhadzujeme každý deň a pritom si do nich malý len cvrkol.

A teda musím zaklopať, ale možno aj vďaka častému prebaľovaniu malý nikdy netrpel na zapareniny, dokonca ani v čase, kedy mával hnačky kvôli zubom. 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 18. zaří 2020 11:21
Reakce na Potrefenáhusa:

AprilTwelve Pinot Noir Jo to rikala kamaradka, ze když pak viděla, co si s tím ti mali chlapečci sami provadej, tak vůbec nechapala, proč se s tím tak nadělá

​Potvrzuju, řekla bych, že někdy i zelenám, když to vidím.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 18. zaří 2020 11:31

Decká majú (asi) nejaký skolkovy moribundus. Nič im v podstate okrem tecenia z nosa nie je. Poraďte čo im dávať nech to prejde čo najskôr a nie za dva týždne ako obvykle 

Lipozomalny vit C pre deti u nás asi nedostať, prešla som tri lekárne. Čo by ešte mohlo imunite pomôcť?

Offline continuity
43170 příspěvků moje polička 18. zaří 2020 11:35

Môžeš skúsiť ešte preventan.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. zaří 2020 11:36

Mrakoplas já dávám akorát jitrocelový sirup a stříkám vincentku, na spaní nasivin. Starší z toho má vždycky kašel, takže preventivně dávám prospan. Efekt výše uvedeného je více méně psychologický;), trochu to zmírňuje příznaky, dobu léčby to asi nezkrátí. Na imunitu nám doktorka doporučila sirup Imunotrofina d, ale zatím to berou krátce, abych mohla posoudit, jestli to funguje. Někde jsem ale četla, že s těmi betaglukany se nemá začínat při akutní nemoci, tak možná počkej, až odezní to nejhorší.

Online Pinot Noir
29911 příspěvků moje polička 18. zaří 2020 11:39

MrakoplasRíšu to za víkend přešlo, zato my starci a mimino jsme vyřízení už 14 dní a konec v nedohlednu

Online Pinot Noir
29911 příspěvků moje polička 18. zaří 2020 11:41

Potrefenáhusa DrowRanger ten novorozenecký sklad z čtvercové pleny ani není takový balík, je to docela subtilní. U prvního jsem si s ním vystačila až do půl roku. Mladší kluk je delší, tam jsem musela přejít na jiné skládání dřív.

Offline Potrefenáhusa
38888 příspěvků moje polička 18. zaří 2020 12:03

DrowRanger Jo, novosklad jsem už zkoušela, i draka

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 18. zaří 2020 12:04

DrowRanger Syn vykonává velkou potřebu i několikrát denně a rozhodne to není konzistence, která by se dala lehce sklepnout do wc, takže z toho důvodu jsem třeba já osobně látkové pliny jela vždycky cca tři dny, než mě přestalo bavit mít celej den ruce zaboreny doslova po lokty v h.vnech. Takže svoji ekologickou stopu budu muset vylepšit jinak

Offline Myrtila
5348 příspěvků moje polička 18. zaří 2020 12:13

Sweet Potato Mam pocit, ze po tech diskuzich tady se budu vyhybat i maslovym susenkam

Online Sweet Potato
40449 příspěvků moje polička 18. zaří 2020 12:14

Myrtila A já je měla tak ráda!

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 18. zaří 2020 12:16

MP Meri 

Jojo, plíny skoro do 3 let, žádný trénování na nočník v prádle. Do trenek šel, až když zvládnul kakání, čůrat už uměl krásně.