Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Garfie
28252 příspěvků moje polička 28. dubna 2017 20:37
Reakce na slniecko:

Však mně je to jasné :-) Taky jsem s tím bojovala, syn se právě začal rovnou stavět, ale fyzioterapeutka ho vracela. Ale jasně, že on měl navíc předpoklad nějakých dalších komplikací. S tím písmem to myslím je tak, že jim nedělá problém písmo jako takové, ale prostě taková ta "vypsanost" nebo jak to říct, ladnost při psaní, déle jim prý trvá, než se "vypíšou". 

V sedmi měsících se tuším ještě ani nepřevracel, byla jsem taky na prášky, to máš na každým dítěti něco 

Offline Friga
2047 příspěvků moje polička 28. dubna 2017 20:47
Reakce na continuity:

Vase ditko je jako jsem byla ja  Ja jsem na vsech taborech a skolach v prirode mela vzdy vzorne uklizeno, ale doma bordel nekdy az neskutecnej. S bordelarenim bojuju dodneska, pokud se nehlidam, tak kolem narustaji hromady veci na jakychkoli odkladacich plochach, treba i na susicce, ktera stoji na pracce . Ale nechci vas desit, treba to vaseho potomka do dospelosti prejde 

Offline continuity
42338 příspěvků moje polička 28. dubna 2017 20:50
Reakce na Friga:

kdyz to neprejde, tak je porad nadeje, ze se jednou vystehuje a pak uz to bude prekracovat a/anebo uklizet nekdo jinej

Offline Friga
2047 příspěvků moje polička 28. dubna 2017 20:55
Reakce na continuity:

To je fakt, ja uz nejaky ten patek bydlim s muzem ve vlastnim, ted to rozciluje akorat manzela (a ze on ma co rikat, je taky bordelar). A zatim jsme nezhynuli zavaleni kramama. I kdyz u nas to dany i tim, ze mame maly byt, tak je ten bordel koncentrovanejsi.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 29. dubna 2017 12:08

nevím, kam s tím, abych někde zase nevyrobila dětské flame, ale někam to napsat musím.

přiznávám, že nechápu cvičení matek s dětmi, resp. některé jakože cvičitelky a jejich cvičební výplody. vrcholem všeho zřejmě je poslední video, které na mě vybaflo na FB (všechno okolí totiž zrovna má malé děti).

cvičení sestávalo z toho, že se sedí v kruhu na balónech (přičemž podotýkám, že každý fyzioterapeut, který není úplný debil, vám řekne, že cvičení na balónu je nebezpečné a pokud máte problém se zády, rovnou vám ho zakáže, a předpokládám, že hodně žen po porodu má problém se zády), matky dupou rozkročenýma nohama, jako by běžely, dítě drží na klíně, a pak na pokyn cvičitelky prudkým smykem ukloní trup do strany. při tom pohybu mi ploténky vyskakovaly samy, nervy se uskřipovaly...ta ženská musí být pošahaná a ty ostatní jak ovce  děsí mě, že dnes se tímhle může živit fakt kdekdo.

Offline continuity
42338 příspěvků moje polička 29. dubna 2017 12:57
Reakce na Jiná Realita:

to jsou docela kategoricke soudy, video jsem nevidela, to soudit nejdu, ale mne moje tri fyzioterapeutky cviky na balonech predvadely. jedna mi jej dokonce prodala a to tam chodim vyhradne kvuli potizim se zady. takze potize se zady = zakaz cviceni na balony je urcite blbost.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 29. dubna 2017 13:06
Reakce na continuity:

https://www.facebook.com/bastafidlimartin/videos/286210391805045/

z mého pohledu je to jednoznačně jedna z nejlepších možných aktivit, pokud si chcete nepovedeným pohybem vyhodit třeba ploténku.

Offline Mohučanka
7337 příspěvků moje polička 29. dubna 2017 15:55
Reakce na Jiná Realita:

To video mi přijde děsivý...Jednak bych se jako nesmělý asocial nikdy ničeho takového nezúčastnila, jednak bych ráda věděla, čemu je takový cvik prospěšný. Jinak tedy souhlasím s @continuity, že cviky na míči rozhodně mohou být prospěšné, pokud je člověk provádí správně. 

Offline continuity
42338 příspěvků moje polička 29. dubna 2017 16:02
Reakce na Jiná Realita:

ja neresim a nebudu resit to video (protoze nechodim na FB), jenom jsem se ohradila proti tem vyjadrenim o cviceni na mici.

Offline žluťásek
8813 příspěvků moje polička 29. dubna 2017 16:22
Reakce na Jiná Realita:

Tyjo, celý těhotenství jsem cvičila pravidelně na míči, bez něj bych asi zahynula. Teď na něm poskakuju i s uřvánkem :) Ten trhavý pohyb do strany je divný, ale celé cvičení na míči bych zas neodsuzovala. Mně teda dost sedne, malej i velkej míč, příp. jejich kombinace.

Offline slniecko admin
19466 příspěvků moje polička 29. dubna 2017 17:09
Reakce na Jiná Realita:

Cvičenie na fitlopte som mala vyslovene predpísané pri problémoch s chrbtom, ale teda vyzeralo úplne inak!!!

Detto cvičenie s bábom na fitlopte nám zase odporúčali pri mladšom, ktorú mal problém s brušným svalstvom, ale zase - vyzeralo to úplne inak!

Takže ja by som to nehádzala na fitloptu. Ako toto video JE divné, ale je pokojne možné, že je to len veľmi krátka časť vyseknutá z inak rozumného cvičenia, ťažko povedať.

Offline slniecko admin
19466 příspěvků moje polička 29. dubna 2017 17:10
Reakce na Garfie:

"to máš na každým dítěti něco "

No presne.

Offline meky.v
42 příspěvků moje polička 29. dubna 2017 17:57
Reakce na Jiná Realita:

mě to připadá, že takhle zezadu dělají kukuč na mimíska  každopádně moje záda by to nevydržely zcela určitě 

Offline viktorka_od splavu
49114 příspěvků moje polička 29. dubna 2017 19:25
Reakce na Jiná Realita:

já se znám, já bych z toho balónu spadla a ještě si zaplácla děcko:D

Offline Garfie
28252 příspěvků moje polička 29. dubna 2017 22:29

presne, to bylo to prvni, co me napadlo :-)

Online Sweet Potato
39944 příspěvků moje polička 30. dubna 2017 09:15
Reakce na Garfie:

Cvičení na míči je to úplně nej cvičení, co znám, těhotná i netěhotná. Může se dělat na mnoho způsobů, lépe i hůř. Video si teď nepustím, věřím, že může být špatné, ale fitbally jsou geniální vynález. První měsíce s miminem nám asi všem zachránil život.

Offline rasaNori
8798 příspěvků moje polička 30. dubna 2017 10:07

Jsme od pátku u známých, co mají dvě děti, 3 a 6 let. A ty jsou teda neskutečný :D Hele jako dneska odjeli na výlet (já jsem se zbaběle vymluvila, že se musím učit) a jsem vděčná za to TICHO ! :D Začínám se děsit svých vlastních potomků :D

49114 příspěvků moje polička 30. dubna 2017 10:37
Reakce na rasaNori:

neboj to se v zajmu zachovani psychickeho zdravi (sveho) a zivota (jejich) naucis odriltrovat. pak uz clovek rozeznava jen necekane zmeny v tonu nebo intenzite a na ostatni nereaguje;-)

Offline rasaNori
8798 příspěvků moje polička 30. dubna 2017 10:43

Haha oni ječí stabilně, buď jeden nebo druhá, fakt je to masakr. Ona tu probíhá taková výchova nevýchova. Občas zakročíme buď já nebo manžel když už to překročí všechny meze, ale i tak jsme milovaní strejda s tetou :D

49114 příspěvků moje polička 30. dubna 2017 11:43
Reakce na rasaNori:

ono to ale s výchovou souvisí spíš volně:-)