Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Mohučanka
7337 příspěvků moje polička 20. dubna 2017 10:17
Reakce na dynda:

Já měla nechutenství a nevolnost a bylo to dost na nic - člověk nepřibírá, mimino nepřibírá...Nevolnost přešla, nechutenství se drželo celý těhotenství. Nicméně teď už obdivuju dokonalost miminka  Ty prstíčky, ta ouška...ten řev 

Offline žluťásek
8813 příspěvků moje polička 20. dubna 2017 10:47
Reakce na Mohučanka:

Jé, už? Gratuluju! Na řev doporučujeme výše zmiňované pevné zavinutí :) Kdybych si dřív přečetla tu Karpovu knihu, mohli jsme si možná ušetřit prořvané dva měsíce (nebo taky ne, kdo ví). Zavinovala jsem ho často, ale asi ne dost pevně. Navíc je potřeba udělat ten cirkus s houpáním a šuměním, ale to dítě mi už druhej den dopoledne spí, což je věc absolutně nevídaná. A v noci spal taky, kojení jen o půlnoci, ve tři a pak někdy kolem půl šestý, to je fakt blaho.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 20. dubna 2017 10:57
Reakce na Mohučanka:

Přidávám se s gratulací! Mně miminko taky připadá dokonalé. Když spokojeně spinká, je fakt k uňuňání.

Offline Mohučanka
7337 příspěvků moje polička 20. dubna 2017 13:18
Reakce na žluťásek:

dynda 

Díky moc! Zatím si nemůžu na nic stěžovat, holčička spinká ukázkově a tatínek pomáhá příkladně :-) Snad to vydrží. Řev teda byl, když jsem snědla nedostatečně tvrdou housku...

Offline Gatita
8554 příspěvků moje polička 20. dubna 2017 14:40
Reakce na dynda:

My jsme po přečtení právě začali důkladně zavinovat a určitě to prodloužilo dobu spánku. Problém nastává právě teď - brouček vyrůstá ze zavinovaček standardní velikosti :-(

Nám se osvědčily takové ty spací pytle. Jakmile dítě vyrostlo ze zavinovačky, šup s ním do pytle :) Spí se mu v tom dobře dodnes, a to už není žádné miminko.

Offline tina
6257 příspěvků moje polička 20. dubna 2017 20:53
Reakce na Gatita:

Můj šestiměsíční mrňous naopak v pytli neustále kope nohama a zvedá je vzhůru, místo aby klidně spinkal.

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 20. dubna 2017 21:24
Reakce na tina:

Moje mladší dítě zavinování nesnášelo. Už v porodnici ležel rozvalenej a odkopanej, vůbec nikdo to tam nechápal :)) a v pytli řval. Vydrželo mu to dodnes. Já mám peřinu a deku, on leží jen tak a ještě mu leze břicho z pyžama.

Offline tina
6257 příspěvků moje polička 20. dubna 2017 21:39
Reakce na Lamicka:

Tak jsem se šla podívat, jak leží a samo že odkopanej. Naštěstí holý břicho nehrozí, na noc dávám overal:)

Offline žluťásek
8813 příspěvků moje polička 20. dubna 2017 22:03

Dámy, nerada bych byla otravná, takže toto je poslední spací příspěvek, nicméně mám takovou radost, že se nedokážu ovládnout  Uspala jsem ho v půl deváté a spí! Spí sladce a spokojeně zamotanej do deky jako vánočka. (Kdyby se někomu půl deváté zdálo pozdě, tak je na omylu, dosud usínal nejdřív v půl jedenáctý, spíše tak mezi jedenáctou a půlnocí, občas i až po půlnoci. Dnes jsem ho šla uložit v osm, v půl devátý byl tuhej ) To je tak hrozně moc skvělý, že samou radostí nemůžu spát já

Offline tina
6257 příspěvků moje polička 20. dubna 2017 22:11
Reakce na žluťásek:

To naprosto chápu. Jinak já mám v tomhle fakt štěstí, malej nám usíná bez nějakého uspávání. Prostě ho dáme do postýlky, lehkou deku přes něj, zapneme noční světýlko a kvákající žáby a během deseti minut si pochrupuje. Trošku horší to je u babiček, asi už pozná, že není doma.

Offline Mohučanka
7337 příspěvků moje polička 21. dubna 2017 11:23
Reakce na žluťásek:

Však tohle vlákno je tu právě na takove příspěvky, ne? Jinak blahopreju, ať vám to vydrží. Já včera večer (no spíš v noci) zkusila zavinout ručičky k tělu, ale řev nepřestal. Nakonec si jednu ruku uvolnila, vrazila do pusy a byl klid  

Offline žluťásek
8813 příspěvků moje polička 21. dubna 2017 11:51

Jsem hopla dřív, než jsem přeskočila :) V noci vzhůru asi 5x a od desíti zas uspávám po chvilkách furt dokolečka, ale super je aspoň, že už vím, co by mohlo zabrat. Nejvíc zabrat teda dává on mně V noci jsem skoro měla infarkt - zdál se mi hrozně živej sen, že mi chlapeček ve spánku přestal dýchat. Vylítla jsem k postýlce a sahala na něj, až jsem ho chudáčka probudila. Ukonejšila jsem ho celkem rychle, ale sama jsem snad hodinu nemohla usnout.

Mohučanka gratuluju k šikovné holčičce, přeju, ať jí tohle usínání a spaní vydrží už napořád! (Malinko teda závidím, ale fakt jen trošičku :) Edit: se mi to nějak popletlo, to samousínací miminko je tina 

Tohle vlákno je hrozně prima. Vlastně když jsem si ho založila, tak co se tady omlouvám, žejo...

Online Sweet Potato
39944 příspěvků moje polička 21. dubna 2017 12:39
Reakce na Mohučanka:

Gratuluju!

Offline Mohučanka
7337 příspěvků moje polička 21. dubna 2017 16:02
Reakce na Sweet Potato:

Díky 

Offline Mohučanka
7337 příspěvků moje polička 21. dubna 2017 16:03
Reakce na žluťásek:

No mně včera začal řvát monitor, málem mě ranila mrtvice, než jsem si všimla, že z něj vypadl kabel 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 21. dubna 2017 22:37
Reakce na žluťásek:

Netrápí chlapečka prdíky? Toho našeho to nenechalo spát delší dobu v kuse. 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 21. dubna 2017 22:40
Reakce na Mohučanka:

Monitor je báječná věc, střídá se mi období, kdy ho zapomínám vypínat, s obdobím, kdy ho zapomínám zapínat 

Offline žluťásek
8813 příspěvků moje polička 22. dubna 2017 10:29
Reakce na dynda:

Nejspíš je to jedna z příčin, ale takové ty hysterické řevy a tvrdé bříško už nějakou chvilku nepředvedl, tak je to s nadýmáním zřejmě lepší. Jen o velikonocích jsem mu zřejmě způsobila potíže nakládanou červenou řepou, na nic jiného jsem nepřišla, co jsem mohla sníst, že se tolik trápil.

Offline tina
6257 příspěvků moje polička 26. dubna 2017 20:22

Dnešní upršenej den začal báječně - malej se ráno poprvé sám překulil. Počkali jsme si na to teda pěkně dlouho, už jsme byli docela nervózní.

Offline slniecko admin
19466 příspěvků moje polička 26. dubna 2017 22:37
Reakce na tina:

Gratulujem !