Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline 711990
18323 příspěvků moje polička 13. ledna 2021 19:27

DrowRanger muzes zkusit toxikologickou linku, ale pravdepodobne to bude ok, max se poblije:)

Offline marieu
5155 příspěvků moje polička 13. ledna 2021 19:28

Potrefenáhusa crazydaisy Jennyfor soustrastně potlapkávám všechny! Vánoce úplně pro všechny jsem chystala jen jednou, zato v 1. trimestru těhotenství s těžkou nevolností. Nikdy nezapomenu, jak jsem přijela k našim 24. dopoledne, barák prázdný, nikde nikdo, přípravy 0, jen naporcovaný kapr a ve dveřích moje 80tiletá babička nabalená jak pumpa, páč nikdo ani nezatopil. Začla jsem jak blbá vařit a krájet zeleninu na salát. Myslela jsem, že do něj nazvracím... k tomu jsem roky pekla pro celou rodinu cukroví a každý víkend v adventu i vánočku. V tom cukroví pro všechny jsem pokračovala ještě když jsem měla mladší dítě miminkem. Jenže za to všechno jsem si mohla sama. Moje matka nikdy nepekla (ani cukroví, ano dorty), protože vše dělávala moje starší babička (až do 85 let), od které jsem se naučila všechny oblíbené receptury. A pekla jsem a pekla, aby měli všichni svoje oblíbený cukroví. A taky jsem vařívala. Víkendový obědy pro celou rodinu, byli jsme imrvére na návštěvě- jednak se to čekalo, protože za námi- potažmo první vnučkou se do bytu prostě nejezdilo, jednak pro dítě/později děti kvůli klidu, zahradě a pak i psovi... nezapomenu na 12 umotaných španělských ptáčků pro všechny včetně bráchy a jeho přítelky. Jedno dítě a termínový břicho k tomu. Stejný to bylo, když jsem začla péct kváskový chleba. 3x2 bochníky týdně. Zpětně sama sebe vůbec nechápu-  proč jsem se kvůli všem tolik snažila, vztahy máme vlažné, místy dost problematické. Asi jsem si myslela, že se "konečně" zavděčím. Teď už to 2 roky nedělám, jen ty vánočky a jen když stíhám. 

Offline Rhaenys
350 příspěvků moje polička 13. ledna 2021 19:36

Je mi pořád dost blbě a v kombinaci se zkouškovým je to hrozný . Díky, že si tu můžu odložit, ikdyž jsem jinak z "příčiny" nevolnosti hrozně šťastná

Offline Mha
příspěvků moje polička 13. ledna 2021 19:37

Rhaenys Dej si zazvorovy bonbon:) 

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 13. ledna 2021 19:38

711990 hej, tiez si myslim, ze ho prezenie maximalne...ja len ci niekto nema obdobnu skusenost s pazravym deckom.

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 13. ledna 2021 19:38

marieu Jsi dobrá, žes to dokázala skončit.

Offline dzizisketa
9000 příspěvků moje polička 13. ledna 2021 19:39

DrowRanger

RRosťa jí bambucké máslo. Včera to trochu přehnal, dneska se z toho akorát posral. 

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 13. ledna 2021 19:40
Reakce na dzizisketa:

DrowRanger

RRosťa jí bambucké máslo. Včera to trochu přehnal, dneska se z toho akorát posral. 

Offline Rhaenys
350 příspěvků moje polička 13. ledna 2021 19:41

Mha Jo, zázvorový trochu pomáhají

Offline Jos
příspěvků moje polička 13. ledna 2021 19:44

Kdyz me fakt prijde, ze si ty Vanoce spousta z vas komplikuje sama. Chlapi by to nedelali. Vzdycky jsem kroutila hlavou, kdyz v praci zenske vypravely, kolik pecou druhu cukrovi apod. Stejne to nikdo poradne neoceni, tu vasi otrockou praci. 

Offline Pinot Noir
29955 příspěvků moje polička 13. ledna 2021 19:44

dzizisketa chudák

Offline marieu
5155 příspěvků moje polička 13. ledna 2021 19:49

crazydaisy ono to už v podstatě jinak nešlo. Když bylo dětem 3,5 a necelý 1 rok, sice už fungovala u velké školka, ale taky jsem začla chodit do práce, takže jsem jela i v běžném provozu zcela nadoraz a někdy i víc. Něco jsem prostě musela pustit. V té době jsem prožila i takovou vleklou krizi kvůli vyčerpání, donekonečna jsem se rozdávala a vycházela neustále vstříc ostatním, což prostě přestalo být udržitelné. Bylo to obrovské rozčarování, zjistit, že ta energie se nevrací ani v nejmenším, ale to mi nakonec nejvíc pomohlo. Uvědomit si, že musím fungovat hlavně sama pro sebe, abych mohla fungovat pro svého muže a děti. 

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 13. ledna 2021 19:50

Mrakoplas Evaeva Pinot Noir Gatita díky, ženy, koukám, že klasikou Lidl či Tchibo asi není co zkazit  jestli nás ještě někdy pustí do Alp, porozhlédnu se třeba i po něčem kvalitnějším.

Offline marieu
5155 příspěvků moje polička 13. ledna 2021 19:54

dzizisketa  jedna porodní asistentka od nás z práce vykládala historku, jak přišla k 1,5 ročnímu dítěti po nějaké noční službě, šla si s ním odpoledne lehnout do pokojíčku a pro jistotu se zamkli, kdyby tvrdě usnula a dítě se vzbudilo a vylezlo z postýlky. Vzbudilo jí mlaskání a zvuky "nam. Nám. Nám"... ostřila na děcko, které sedělo na koberci, pod ním mastný flek, na něm mastný flek, dítě ruku po zápěstí v kelímku vazelíny a "Nám, nám, nám" (rozuměj ňam ňam ňam, chlapeček je dosud zdatný jedlík). Když se vzpamatovala, zařvala po něm "Míšo?!!!?" A on se na ní vyčítavě podíval a stejně pohoršeným tónem a rozpřaženým gestem volné ruky odpověděl "Naaaáááam!!!" 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. ledna 2021 19:56

Rhaenys mě na nevolnosti pomáhalo každé dvě hodiny trochu něčeho sníst, a pak slané věci a doplňovat hořčík. A taky spát. Kombinaci se zkouškovým nezávidím, ale na druhou stranu se můžeš beztrestně natáhnout i přes den.

Online Garfie
28596 příspěvků moje polička 13. ledna 2021 19:57

marieu Mně je špatně, jenom to čtu. Je mi tě strašně líto, zároveň tě obdivuju a zároveň jsem vytočená, že jsi ze sebe nechala dělat takovou onuci. Fakt úplná směsice pocitů a to tě ani neznám...ale nejraději bych tě objala a upekla vánočku (což bys ve skutečnosti nechtěla, to mi věř!

Offline Kokoska
35053 příspěvků moje polička 13. ledna 2021 19:59

Jos ja jsem byla tak blbe vychovana, ze na Vanoce musi byt vsechno tiptop, div ne vystourana spina pod skobickama na obrazy. Jeste na Stedry den se makalo, delaly kremy do cukrovi, aby bylo vsechno cerstve, znovu umyvaly uz umyte dvere... vetsinou se u toho nasi pohadali, ovsem vecer se rozprostrela pohoda, protoze o Vanocich na sebe jsou lidi hodny. Presto jsem Vanoce milovala a kdyz jsem se vdala a mela deti, ze zacatku jsem se to snazila delat taky. Casem jsem  prisla na to, ze bez pomoci to nezvladnu a ze se nic nestane, kdyz cukrovi nebude 10 druhu a okna nebudou umyty. Letos byla naprosta pohoda, slavili jsme na etapy, aby se tu rodiny moc nemichaly, aspon jsem si vic uzila deti nez kdyz je tu cela horda najednou. Ale o palmach uz jsme taky uvazovali.

Offline continuity
43218 příspěvků moje polička 13. ledna 2021 20:02

Gatita ten Lindex je super, klidně i na lyže.

Já vždy něco koupím ve slevách, příliš ty značky neřeším. Měla jsem i Columbii tady dobrý. 

Offline dzizisketa
9000 příspěvků moje polička 13. ledna 2021 20:04

marieu

JJá u něj nedávno řešila zácpu, takže si vlastně ani nestěžuju. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 13. ledna 2021 20:06

Kokoska U nas se to moc neresilo. Jasne uklid v rozumne mire ano. Ale cukrovi jen par druhu, obed na Stedry den jen polevka a vecer salat s rizkem (na tom toho moc neni). Pak jsme se hezky oblekli a uzili si vecer, vetsinou 25. kdyz prisel z prace tata. Mame se i tak ulevilo, kdyz se slaveni presunulo k nam. A nej vanoce jsme meli tak pred 8 lety, kdy jsme vsichni 4 leteli do Turecka a slavili drinkem na plazi, byt v mikine teda