Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Potrefenáhusa
38930 příspěvků moje polička 13. ledna 2021 12:40

viktorka_od splavu  jsou proste takhle zvykli, ale fakt už to není unosny. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 13. ledna 2021 12:44

Potrefenáhusa A prespat nemuzou? 

Offline Garfie
28596 příspěvků moje polička 13. ledna 2021 12:48

Potrefenáhusa Mně i přijde normální, že to třeba takhle fungovalo, dokud jste neměli dítě, ale tím narozením se přece jen něco změnilo, už jste vy tři primárně rodina a ony dvě ten "přívažek", nemyslím to nijak zle. Jen že třeba já se jako bezdětná cítila pořád víc součástí své původní rodiny a bylo by pro mě divný nestrávit s nimi Štědrý den (a dokonce mi přišlo divné být i u tchánů, i když jsem to pochopitelně absolvovala). Až s dítětem to začalo být víc "o nás". 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. ledna 2021 12:49

Potrefenáhusa příští rok to nech muže objíždět s malou v autě, tím získáš času na přípravy dost

Teď vážně. Lituju tě moc, vůbec si to neumím představit. My jsme na vánoce sami, což jsem ráda. I tak to ale znamená, že celé odpoledne má děti na krku muž (dopoledne nejsme doma). Další dny obvykle chodíme na tři až čtyři návštěvy, z toho jedna s přespáním, loni to bylo pro syna dost náročné, takže letos jsem to chtěla nějak snížit. No covid dost pomohl, návštěvy byly jen dvě. Uvidíme, jak to bude za rok.

Offline continuity
43218 příspěvků moje polička 13. ledna 2021 12:51

U nas Covid ty návštěvy omezil, na to jsem se docela těšila, že toho bude méně. akorát pak nás omezil absolutne a čeho je moc, toho je příliš.

Offline letfenixa
10908 příspěvků moje polička 13. ledna 2021 12:58

MP Meri prosím ťa, ako budete tie drážky dorabat?

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 13. ledna 2021 13:03
Reakce na Garfie:

Potrefenáhusa Mně i přijde normální, že to třeba takhle fungovalo, dokud jste neměli dítě, ale tím narozením se přece jen něco změnilo, už jste vy tři primárně rodina a ony dvě ten "přívažek", nemyslím to nijak zle. Jen že třeba já se jako bezdětná cítila pořád víc součástí své původní rodiny a bylo by pro mě divný nestrávit s nimi Štědrý den (a dokonce mi přišlo divné být i u tchánů, i když jsem to pochopitelně absolvovala). Až s dítětem to začalo být víc "o nás". 

​Tenhle přerod na primární rodinu je u nás v procesu. Příští rok to budou třetí Vánoce se synem, muž už od těch prvních lehce tlačí na to, abychom byli my tři sami doma. Ale já k tomu ještě nedozrála, jsem si jistá, že syn si to u našich strašně užívá, nijak náročné to ani pro mě ani pro něj není. Tím, že jsme opravdu velká rodina, a syn je první vnouče, cítila bych se asi dost "ostrčená" nebo jak to říct, kdybych věděla, že se tam někde všichni sešli, rodiče, všech pět až šest mých sourozenců, hlahol, zmatek, smích ... a my tři jen sami doma ... přišlo by mi to takové smutně a možná i trošičku nuda ? No uvidíme příští rok. 

Offline Tabea
8167 příspěvků moje polička 13. ledna 2021 13:04

Jos Židle z Lidlu (safety 1st) jsem dětem koupila k mým rodičům, doma máme stokke. Ten rozdíl v ceně je samozřejmě dost znát, lidl židle má nosnost do 30 kg, stokke 100kg (nebo víc), takže si na ni klidně může sednout i dospělý. Stokke má mnohem lepší tvar, nejde o ni zakopnout, líp se zasune pod stůl. Jestli finance nejsou problém, určitě bych koupila stokke a užila si ji. Mne dělá radost i to, že je kromě funkčnosti i hezká, což o té z Lidlu fakt nemůžu říct. Ta židle u vás bude stát několik let.

Offline Potrefenáhusa
38930 příspěvků moje polička 13. ledna 2021 13:05

Garfie no moje mama u nás byla až na ten bozi hod a dlouho hlásila, ať se klidne stavíme az v lednu (mám narozeniny), "problém" je s tou muzovou mamou, kdy si to muž nenechá vymluvit, protože mama atd...plus teda ten její odvoz za segrou...já se i snažila dopředu i s ohledem na koronu to nějak lip zesynchronizovat, ale letos se to nějak nepovedlo 

Jak píšu, tenkej led pro mě, ale tak vyzkoušeli jsme si to a nefunguje to

jeste abyste si to představili trochu v barvách, tak náš cirkus znáte a tchyně sebou vozí dalšího čokla a senegalskyho papouška, kterej strašně řve, mimino teda taky vypadá, ze bude spis do ty extrovertnejsi části rodiny...

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 13. ledna 2021 13:06
Reakce na letfenixa:

MP Meri prosím ťa, ako budete tie drážky dorabat?

​No prosimtě mně se neptej, ale brácha pracuje se dřevem, tak předpokládám, že na to bude mít nějaký udělátko

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 13. ledna 2021 13:07

Uspala som obidve deti naraz v jednej posteli . Si zaslúži sampus bo tak skoro sa mi to uz asi nepodarí. 

A máme konečne sneh, hurá, nás snehuliak je teda biedny, lebo mi ho obidvaja kazili ale ja náš :D 

Offline continuity
43218 příspěvků moje polička 13. ledna 2021 13:10

MP Meri u nás toto nikdy nenastalo. My jsme byli sami letos a pak myslím ještě jednou. Buď jsme jeli k rodičům, segre, nebo tady někdo byl. 

Ségra dokonce má spolu tchýni i mámu. 

U Husy by mi vadilo to neustále přejíždění tam a zpět, ne ti lidi jako takoví. 

Offline Garfie
28596 příspěvků moje polička 13. ledna 2021 13:10

MP Meri Jojo, on je to trochu proces....:-) My to měli taky tak, scházeli jsme se u našich, ségra s dětma plus babička...bylo to veselé a hlučné až to v jednu chvíli už přestávalo být slavnostní a nějak přirozeně se to utnulo. Teď tenhle zmatek a hluk míváme Na Boží hod, tam nás bývá skoro ke dvaceti.

Offline Anema
1298 příspěvků moje polička 13. ledna 2021 13:13

marieu rostoucí židli z Lidlu mám já, nevím teda, jestli se bavíme o té stejné, je to značka Safety 1st. Koupila jsem ji proto, že 1) se mi líbila a 2) vyhrála test v Dtestu, kde právě tu stabilitu pečlivě testovali (se závažím zavěšeným na tyči mimo, právě jako simulaci toho vyklánění) takže toho bych se nebála. Je teda jen do 30 kg, tj. batoleti bych už ji nekupovala, jako krmící byla super, teď máme nástavec na normální židli, vyhovuje mi, že si tam dcera s pomocí schůdků vyleze sama.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. ledna 2021 13:14

Potrefenáhusa to je samba ségra nebo sestra matky? Co se zkusit domluvit i s ní? Že by tchýně u ní byla na Štědrý den a u vás na Boží hod.

Offline Garfie
28596 příspěvků moje polička 13. ledna 2021 13:15

Potrefenáhusa No nezávidím ti, je to těžký a to "poprvé" bude nejhorší. Ale uvidíš, že čím bude i House starší, tím víc se to bude zajídat i muži...

Ty jo, teď jsem si vybavila jedny Vánoce, kdy přijeli tcháni k nám na Štěpána a to bylo taky super!! Nejvíc mi vadí ty přesuny pořád, děti si ani nestíhají pohrát s novýma hračkama :-( a já pořád něco balím....

Offline Jos
příspěvků moje polička 13. ledna 2021 13:16

continuity My letos zkusili model Stedry den dvakrat a bylo to super. Takze do budoucna to tak nechame, tchani jsou konzervativnejsi a maji slepice a kraliky, tak nemuzou jezdit za nami. Moji rodice jsou zase takovi akcnejsi, nalozi sebe, psy a dary a uziji si dovolenou na horach. 

Offline Potrefenáhusa
38930 příspěvků moje polička 13. ledna 2021 13:16

continuity no prave, to předjíždění je děs a dva dny po sobě už úplně na palici 

Evaeva no podle mě jo

je to segra matky 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. ledna 2021 13:19

Garfie tenhle zmatek a tak máme až ty další svátky, proto ty návštěvy. Každá babička tam chce mít všechny děti i s rodinami. Na Štědrý den si to neumím představit, ani nevím, jak třeba určit, u kterých rodičů bysme byli... My jsme s mužem byli na Štědrý večer sami od té doby, co spolu bydlíme, takhle to měly i naši rodiče, takže nám to přišlo normální. Akorát v předdětném období jsme po večeři a rozbalení dárků chodili ještě k našim, protože bydleli přes ulici.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 13. ledna 2021 13:21

Potrefenáhusa takže u vás jsou na vánoce 3 pejskové, x koček, hlučný papoušek, kojenec a dvě babičky? A ty tomu všemu slavnostně vaříš? Hledej si svatozář...