Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Gatita
8771 příspěvků moje polička 05. srpna 2026 15:21

Děti mají takový prázdninový režim, hlavně starší syn to má dost fajn. Vyspává do 10, pak se přesune ke kamarádovi na oběd, k dalšímu kamrádovi do bazénu, pak na chvíli skončí všichni u nás, pak zmizí, pak se zjeví a začne horečnatě hledat plyšáka a kartáček na zuby, že jde spát k sousedům. No musí z nás mít radost. On by takhle nejradeji strávil celé léto, žádné výlety, nic. Dnes jsem si vzala home office a na odpoledne volno, že se jako pověnuji dětem, ale když jsem zaklapla počítač, v domě nikdo nebyl, jen cizí zapomenutá rovnátka a tri dřívka od nanuka...

Offline continuity
44168 příspěvků moje polička 05. srpna 2026 15:47

Gatitaideální stav, mladší dítě by to rádo vedlo podobně, ale všichni kamarádi jsou celé léto někde v trapu. 

Offline continuity
44168 příspěvků moje polička 05. srpna 2026 15:50

Evaeva

ideální setup - cesta je cíl. Akorát můj muž to neumí, ten by jim dal po koupání večeři, v devět je naložil do auta a o půlnoci doma jak na koni. 

Online Blanka
příspěvků moje polička 05. srpna 2026 16:22

Vrátili sme sa z pohrebu starého kamaráta . Dožil sa 90.-tky, nejaký čas už viditeľne  ,ale pomaly odchádzal, aj keď okrem staroby, netrpel žiadnou väčšou chorobou. Aj  preto som všetky rozlúčkové reči  vypočula síce so smútkom, ale v kľude, bez  nejakého dramatického citového pohnutia . Pred nami sedela jeho rodina - manželka, syn, nevesta a dvaja chlapci 9 - 12 rokov. Ten mladší sa po čase už trochu nudil,  obzeral sa dookola, mrvil sa, sadol si na skríženú nohu, opieral sa mame o plece, a ona ho z času na čas tak jemne tíšila. A potom bol koniec, za zvukov záverečnej skladby sa truhla posúvala dozadu, a okolo nej sa z oboch strán zatváral panel. Vtedy chlapec spontánne začal dedovi kývať. Ak som  dovtedy sledovala obrad so smútkom, ale bez slz, teraz som je len tak-tak zadržiavala . Nesmierne dojemná chvíľa to bola . 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. srpna 2026 17:38

continuity v tomhle případě je to spíš nutnost, oni to nějak nedávají, málokdy v autě usnou (kromě mimiňáka) a je to pak fakt děsný. Navíc takováhle zastávka, to není na hodinu, to je fakt lepší naplánovat i to spaní rovnou. 

Já po letošním létě (3x týden pryč, týden doma a před tím ještě jeden víkend) chci příště naplánovat 14 dní v kuse. Tak to bude nějaký menší roadtrip, dvě až čtyři místa spaní.

Online Sweet Potato
40925 příspěvků moje polička 05. srpna 2026 17:56

Gatita Nejlepší prázdniny.

Offline Gatita
8771 příspěvků moje polička 05. srpna 2026 18:10

Evaeva ja mam taky rada ty delsi dovolene, aspon 14 dni v kuse. Letos to tak nemame, a mame dovolenou 2 x po tydnu. Takze clovek stravi de facto 4 cele dny aute , a jeste musi balit nadvakrát a nadvakrát uklizet dum před odjezdem. Pro mě jsou ty odjezdy agonicke, hrozne mi trva to baleni a shromažďování věci a ten uklid, padne na to kolikrát cely den + pak strávit další den na dálnici. Ale zas to je takové pestré, muzem se jeste na jednu dovolenou těšit. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. srpna 2026 18:19

Gatita my jeli nejdál do toho Rakouska, jinak samé Čechy do dvou hodin. Mně týden dovolené nevadí, ale ten týden mezi je fakt málo, to akorát vyperu, doženu nějaké resty, co se týče nakupů, a zase balím. A jinak se mi to asi nepodaří poskládat, když tam mají ještě tábory a tak. A teda balení upřímně nesnáším, klidně bych si jedno odpustila

Děti byly loni hrozně nadšené tím Polskem, tak zvažuju, že zajedeme někam na sever Německa.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. srpna 2026 18:20

Blanka to musel být hezký okamžik 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. srpna 2026 18:23

A teda kola jsou bomba. Už zvládáme třicet kilometrů, kluci navíc na těch vetsivy kolech jedou skoro stejně rychle jako já, musím začít trénovat na příští rokMimiňák na tom svém kolečku z toho ujede tak deset, ten má můj absolutní obdiv, šlape s desetkrát takovou frekvencí než já a ještě se jim snaží stačit

Online Blanka
příspěvků moje polička 05. srpna 2026 20:16

Evaeva - áno,

sedela som za chlapcom, videla som zboku aj jeho tvár - bolo to krásne prirodzené, nie rodičom nakázané gesto. Chlapec sa s ním skutočne  tak v dobrom,  priateľsky, ani nie smutne  lúčil, akoby mu odkazoval - a maj sa tam dobre , dedo ! Ešte teraz mám husiu kožu, keď si na ten moment spomínam. 

Offline Garfie
28764 příspěvků moje polička 05. srpna 2026 20:30

Blanka To je moc hezké a dojemné! 

Offline Aranel
6789 příspěvků moje polička 05. srpna 2026 20:48

Blanka To je fakt krásný.
Gatita A vaše prázdniny taky!!

Offline Pinot Noir
30266 příspěvků moje polička 05. srpna 2026 21:35

V. se včera odvážil do přírodní vody (i když teda samozřejmě křišťálově čisté a "modré") až po zadek a dokonce se hrabal holýma rukama v kamení! Pro lidstvo zanedbatelné, pro nás velký krok!

Dnes si to zaopakoval, bohužel cestou od jezera boural na kole, má sedřenou nohu, tekla krev, tak řekl, že k vodě už nikdy v životě nepojede! 

Online letfenixa
11007 příspěvků moje polička 06. srpna 2026 10:15

Pinot Noir takéto vyhlásenia poznám

Offline Karja
45143 příspěvků moje polička 06. srpna 2026 12:43

Pinot Noir To je super! No nic, občanky máte, budete muset ještě do konce prázdnin vyjet!

Offline MPLee
3064 příspěvků moje polička 10. srpna 2026 14:00

Dlouho jsem tu nebyla, prezila jsem letosni tabory a ac si to nechci uplne pripoustet, zacina nam pekelne rozhodovani. 
Nechci nikomu kazit prazdninovou pohodu, ale poradite mi, jak vybrat skolu?
Rozhodujeme mezi malym horskym mestem a Prahou 8. Na co u statnich skol v Praze koukat? Nemate nejake zkusenosti nebo reference na skoly okolo Kobylis, Bohnic, Chaber, Strizkova, Troji...? 
Ma cenu objednavat dite do PPP aby nam poradili, v jakem typu skol bude nejspokojenejsi? 

Ja se stale priklanim k detstvi na malem meste bez stresu a nebezpeci, ale je to slozitejsi a neni to tak snadne. Vubec ale vlastne nevim, po cem na skolach koukat. Zacala jsem uz proste pocitat s malou horskou skolou s 16 zaky ve tride, kde si krouzky uz prvnaci obehnou sami a tezko se mi ted racionalne vymysli varianta, ktera by mi v Praze pripadala srovnatelna. Navic se k tomu pripadne bude vazat i skolka pro mladsiho. 

Offline Potrefenáhusa
39254 příspěvků moje polička 10. srpna 2026 14:49

MPLee koukla bych se na fb na recenze skol a zacala bych poptávat znamy. Rovnou bych rekla, ze je hodne důležita komunita, u vas mi ty hory prijdou skoro jasny

skolka nevim, jak je to v Praze, u nás v sousedním městě deti na tenhle rok, co bude, do nespádový školky nevzali, porad jeste, ale ten propad asi jeste teprv bude, i do nespádový školy byl trochu problem , ale to asi fakt hodně záleží na konkrétním místě 

Offline Karja
45143 příspěvků moje polička 10. srpna 2026 15:00

MPLee Pokud by ta venkovska škola nemela pověst vylozene prisernou...to třeba poznáš, zda všechny místní děti tam chodí nebo ne, tak jdu jednoznačně do ní. Protože ty vesnicky skoly žádná hodnocení asi nikde veřejná nemají...

Offline MPLee
3064 příspěvků moje polička 10. srpna 2026 15:06

Karja Potrefenáhusaškola na horach ma povest dobrou, prvni stupen vsichni chvali do nebes, druhy ma par starsich ucitelek co s dobou nejdou a nekdo ma vytky k horsi vyuce jazyku, ale jinak vsichni spokojeni. Jen proste muz ma pracuje v Praze, takze pro nej by to bylo pendlovani sem a tam. Ale je to varianta, jen bych kvuli tomu nerada uplne znicila jeho. Deti budou na horach prvni stupen urcite spokojenejsi, ja taky. Ale... pak samozrejme resime i co se stredni a tak. No neni to lehke a dobre mi z toho neni. Ja jsem samozrejme zaujata a vsechno mi projde horsi, nez hory