Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Lamicka
14206 příspěvků moje polička 06. května 2021 21:52

tenzie je to super skolka

Offline Mohučanka
7368 příspěvků moje polička 06. května 2021 22:38

Pinot Noir

Jo, říkala jsem si, ze kdybys to odlila, byla bys v balíku

Offline JanieB
552 příspěvků moje polička 06. května 2021 22:49

Ještě se vrátím k debatě o přibírání... já mám na konci 7. měsíce 8 kilo navrch, přijde mi, že hlavně v břiše, na zbytku těla ani ne. Každý mi říká, že mám relativně malé břicho, ale zboku vypadám jak střední hroch, fakt. Jak kdybych spolkla meloun. Krásná si nepřipadám, vždycky, když se vidím zboku, tak se leknu, a neumím si ani představit, kam "to" poroste ještě dva měsíce ;-) Po pár schodech nemůžu popadnout dech a přijdu si už hrozně neohrabaná. Zvedání z postele je kapitola sama o sobě. No, uvidíme, co to se mnou udělá dál;-) A jak se projeví, že mi opravdu chutná, hlavně sladké.

Offline Kokoska
35125 příspěvků moje polička 06. května 2021 23:38

Nas malej sel dneska s maminkou dat prihlasku do skolky. Jak je to mozny, vzdyt sotva vyrostl z dupacek! A cestou pry pokrikoval Ahooj, deti, uz jduuu! A pak brecel, ze sli jen do kancelare a nemohl za detma za plot. A asi ho nevemou, je az zarijovej.

Offline Mulen
5042 příspěvků moje polička 07. května 2021 06:09

Lamicka zato se mu dá říct mnohem hůř! Dcera, když jsme jí řekli, že dnes do školky nejde, najednou tam hrozně chtěla.. Herečka je to.

Offline Lamicka
14206 příspěvků moje polička 07. května 2021 06:16
Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 07. května 2021 07:13

u nás sa začínajú podávať prihlášky budúci týždeň. Tiež som z toho napätá :-)

Offline Zuzuli
3831 příspěvků moje polička 07. května 2021 08:12

Tak moje dite ma po rocni prohlidce v prukazce jako zaver vysetreni "neprospivajici dite". Ona sice leze, sedi, stoji, obchazi nabytek, umi se nakrmit sama lzickou, pouziva prvni tri slova... Ale dovolila si mit sedm kilo a 71cm (narozena 2120/43).Doktorku ani nezajimalo, jestli vidi nebo slysi, omezilo se to na pul hodinovou prednasku, jak ji mam krmit kaloricky, idelane pribinak s piskoty, kostici jsou pry na vykrmeni ditete nejlepsi, mam 24 hodin, ale idealne nekolik dni, vazit pred a po kojeni, cele vcetne vety "ale me nezajima, ze jeji sestrenice mela v roce taky sedm kilo a bratranec osm, at si maj, kolik chtej, me zajima, co vidim tady v grafu". A kdyz poradne nepribere do ockovani za tri tydny, predepise ji nutridrink. Moje teta, vrchní sestra na detskem, se kterou jsem pak byla, taky jen kroutila hlavou, co ta doktorka vymysli. Takze se po roce pripojuju k tem, co v recenzi na znamy lekar psali, ze obliba lekarky mit vse tabulkove je donutila zmenit pediatra. Nejaky tip na pediatra na P6? 

Offline žluťásek
8876 příspěvků moje polička 07. května 2021 08:18

Zuzuli Valerie Kalčíková na jugoparty, zkus jestli bere. Má hnusnou čekárnu a v ordinaci děsnej binec, ale je úplně skvělá. Sestra i doktorka, obě moc milý. 

Offline marieu
5155 příspěvků moje polička 07. května 2021 08:23

Zuzuli to je teď nějaká móda, ty tabulky. Asi až moc. Švagrová už ty nutridrinky pro synovce vyfasovala... kam se poděl selský rozum a poučka, že dítě má v prvním roce ztrojnásobit porodní váhu?!? Tak prostě roste na nižší růstové křivce- pokud roste a nepropadá se v grafu, neviděla bych problém. To je fakt děs, tohle

@all potřebovala bych prosím poradit s dárkem pro 7letéhi kluka, vůbec nemám nápad. 

Offline žluťásek
8876 příspěvků moje polička 07. května 2021 08:25

marieu lego? nebo bys chtěla něco originalnejsiho? 

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 07. května 2021 08:27

Zuzuli myslim ze bylo nacase, evidentne si s doktorkou nesedis od zacatku. Poradit na Praze 6 neporadim, neznam, tak aspon preji stesti pri hledani nove

Offline continuity
43485 příspěvků moje polička 07. května 2021 08:28

Zuzuli neprospivavicici dítě, nutridrinky. Kdyby to i bylo, tak bych čekala, že se bude hledat jiný důvod, než že ji nedáváš najíst. 

Jinak jsem vstala a šla najít růstové grafy starší a ta měla v roce 71cm a 8 kg a to se narodila sice malá, ale donošena. Výškově to není žádná katastrofa, je to asi 5 percentil, co bylo naše několikaleté maximum v těch růstových grafech. 

S pediatrem na PA6 ti akorát popřeji hodně štěstí. Naše stará lékařka sla do důchodu a měla jsem iluze, jak si tentokrát výběru pečlivě. No nakonec jsem jich obvolala asi 10 než mi děti někam vzali ( a už tam taky neberou). 

Offline Resch
152 příspěvků moje polička 07. května 2021 08:29
Offline continuity
43485 příspěvků moje polička 07. května 2021 08:33

marieu nějakou stavebnici? I společenskou hru. 

To je takový ideální věk, už si umí dobře hrát a ještě si pořád hrají, asi bych se nebála, že slapnes úplně vedle. Závisí kolik do toho chceš investovat. 

Offline Lamicka
14206 příspěvků moje polička 07. května 2021 08:35

Zuzuli my chodime k Dostalove, ta to doufam nebyla, nikdy mi neprislo, ze by jela podle tabulek (kluk ma hranicni hodnoty, tak to sleduje, ale rekla, ze jsme csichni mali, ze to je normalni). Jen ma jednu sestru trochu protivnou, uz jsem se naucila se nenechat vykolejit. Tohle mi sedi na jinou dr. z P6, ktera kamaradce vyhrozovala, ze na ni posle socialku, kdyz nenasadi UM, ze kojeni 3 mesicni dceri nestaci a malo pribira. Jen si nepamatuju jmeno.

Offline Zuzuli
3831 příspěvků moje polička 07. května 2021 08:36

žluťásek diky, zkusim tam zavolat

marieu no ona od minule, za ty dva mesice vyrostla o 3cm a pribrala asi 200g, sice malo, ale porad to roste. Mezitim ale zacala lezt a proste to vsechno spali. Na fyzioterapii nam rikala fyzio, ze takhle divoke dite tam dlouho nemela, kdyz mela co delat, aby si ji odchytla. Treba vcera snedla k snidani misku kase, k svacine misku tvarohu s bananem, k obedu 200g hami sklenicku, ke svacine odpoledne ovocnou kapsicku a druhou porci tvarohu z dopoledne, k tomu porad okusovala keksiky a k veceri misku ryze s kuretem. Proste podvyzivene miminko, co potrebuje nutridrink a vazit pred a po kojeni, jestli vypije aspon 750ml mleka za 24 hodin. Teta mi rikala, ze se ji ten nutridrink nelibi, ze by nam pak nemusela jist normalni jidlo. A smala se, ze s timhle mnozstvim pohybu nam fakt neztloustne, kdyz pred ni snedla pulku bananu a cvicila u toho jogove pozice. 

Offline continuity
43485 příspěvků moje polička 07. května 2021 08:42

Zuzuli já bych ji nutridrinky nedávala určitě. Protože pokud ji dobře, tak si to sama zreguluje a nebude jíst to běžné jídlo, aby měla furt stejně kalorii. Já mám dve drobné deti a občas jí výborně a občas mizerne, ale vždy si to řídily podle sebe. 

Jinak bacha na ten tvaroh, do roka by ho neměly vůbec, zatěžuje jim ledviny. 

Offline Zuzuli
3831 příspěvků moje polička 07. května 2021 08:43

Lamicka ta to neni. Jako ja nechci doktorku nejak kritizovat, myslim, ze kdybych mela prumerne dite, tak jsem naprosto spokojena. Kdyz byla nemocna, zavolala jsem a za hodinu jsme byly v ordinaci, vsechno se zkontrolovalo, proste nemam namitek. Jen ji nesedime do tabulek a to je problem.

mnum ja si rikala, ze to neni spatna doktorka, ze uz mame za sebou skoro ten prvni rok a kontroly v nem, ze uz nebudem chodit tak casto, tak to s ni zvládneme. Ale neprospivajici dite a oznameni, ze ji chce vazit pri kazdem ockovani, kterych mame pred sebou jeste dost, byly tak trochu ta povestna posledni kapka. Jako ja nechci dite nijak zanedbat, nebranim se odberum, aby bylo jiste, ze je v poradku, ale nejak s klidem. 

Offline marieu
5155 příspěvků moje polička 07. května 2021 08:44

Zuzuli já už tomu fakt nerozumím. Děti přece nerostou lineárně...? Navíc pokud se takhle rozběhala. A 750ml je přece moc, pokud má tolik příkrmů, mezi 1.-3. rokem by děti měly mít alespoň 300-500ml mléka nebo mléčných produktů, pokud by vypila 750ml mléka, nebude mít "místo" na příkrmy, ne?? asi tomu doopravdy nerozumím.