Dítko zvládlo samotné šestihodinovou cestu vlakem do sousední země. Mladší sourozenec má to osamostatňování nečekaně komplikovanější.
První byla sama doma celou noc a taky první jela celkem sama vlakem.
Vše o těhotenství a dětech
continuity me nemohly napichnout kanylu kvuli dehydrataci ani kdyz jsem sla ted v kvetnu na radu prvni hned po ranu. Vystridaly se na me ctyri sestry, nez se konecne na nevim kolikaty pokus povedlo. A varianta, ze to nechaj az na sal, taky padla, ale nakonec salova sestra prisla za mnou na oddeleni. Kapacku s premedikaci, co mela byt dokapana hned po ranu, jsem dostala s sebou na cestu na sal ![]()
Dnes jsem koupila V. aktovku, ještě objednám pro R. batoh, který si dnes taky vyzkoušel, ale neměli dyzajn, který chtěl. (Byli jsme v Dráčkovi na Palmovce.) O víkendu jsem přestěhovala pokojíček a muž sestavil pro V. psací stůl. V. je teď mega důležitej, pochoduje od stolu k aktovce, nasazuje na záda, plní věcmi a zase je skládá do stolu, dělá "úkoly". R. dostal na stůl laptop, tak tam taky pořád chodí "pracovat". Zkontrolovala jsem papuče a pytlíky, tak už chybí jen tenisky do tělocviku, ale to kdyžtak vyřeším umytím venkovních, a nové pastelky a tužky pro V. Sice máme všelijakých milion, ale na začátek si zaslouží novou sadu.
Jo a taky už mám první dárky na Vánoce. U mikiny a trika pro R. jsem to přehnala s velikostí, tak možná i na Vánoce 2027! ![]()
A teď chci ještě minimálně měsíc prázdnin a hlavně ještě letní počasí! ![]()
Zuzuli ono to mělo ještě dohru, jak mu tu kanylu napichly kam to šlo, tak se samozřejmě musela na oddělení předělávat. Měl do ní antibiotika nitrožilně a kdovicojeste. Ale to bylo jasné už při příjmu, že to tak dopadne. Proč mu tu kanylu nezavedly hned, to vůbec nechápu - měl ji tam nakonec téměř měsíc, těch pár hodin by nic nezměnilo. Já mám zkušenost, že jsem kanylu (ve stejné nemocnici) vyfasovala už na pohotovosti, když mě bolelo břicho.
Zas dítě, když si rozbilo hlavu, mělo kanyly rovnou dvě, jednu už v sanitce a druhou na urgentu v Kladně. Jako asi, že dvě jsou víc než jedna. Když už tam byly, tak v Motole řekli, že jí to nebudou zbytečně vyndavat, kdyby se s jednou něco stalo. A to se jim přes ně povedlo sundat i merino tričko. Byla jsem smířená s tím, že ho rozstříhají, ale řekly, že to není potřeba.
Evaeva taky jdeme do Motola, mame se tam přijít "seznámit s prostředím" den předem, tak počítám, že se všechno dozvíme, ale chtěla bych o tom mluvit doma ještě trochu dřív
taky půjdeme na noc domů, prý mi jen řeknou, kdy se může naposledy najíst a kdy máme druhý den přijít. První konzultace kvůli potvrzení diagnózy ve mně zanechala kladný dojem, tak snad to bude pokračovat.
continuity díky moc, mělo by to být po zákroku dobré a naštěstí se to přihodilo tomu tvrdšímu dítěti.
continuity kanylu temer mesic si nedovedu predstavit. Je to vubec mozne? Nedava se v takovem pripade uz nejaky jiny zilni vstup? Treba picc? Ja si ted nechala po ctyrech letech vyndat centralni port, na ty kapacky byl skvely i na odbery. Ale nikde ho neumeli pouzivat a stejne mi to pichali do ruky, i kdyz malokdo zvladne moje zily po chemoskach trefit napoprve. Kvuli dvema odberum krve rocne nemelo smysl ho nechavat a resit pravidelne proplachy.
Zuzuli no prepichovali ji asi 2x. Tím, že byl celou dobu ve špitále, to asi neřešili, hlavně všechno směřovalo k nějakému konci a převodu na tablety. On měl asi 14 dní i hadičku v koleni na proplach, ta kanyla ještě nebyla to nejhorší.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí