Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Karja
44900 příspěvků moje polička 09. srpna 2021 10:32

nolita :-DDobrej poznatek:-D

Offline Dadoo
11714 příspěvků moje polička 09. srpna 2021 10:33

Já nedávno zažila dítě v divadle. Večerní představení a rodiče s cca 8letym klukem.

Děsné to bylo. Kluk se pořád pochechtaval v úplně nesmyslných momentech, kdy mu to dětsky přišlo veselé, což byly ovsem uplne jiné momenty, než se smali dospělí.

Navíc se matky každou chvíli ptal, to je, co to znamená, co ta paní říkala a proč se lidi smáli. A matinka, rádoby tiše, mu všechno vysvětlovala

Lidi posykavali, otaceli se na ně. Fakt to nešlo si hru užívat. 

Asi jim pak někdo něco řekl, protože po přestávce bylo už ticho. Bylo to strašně rušivé. I herečky zareagovaly.

Ale byla to hloupost a bezohlednost jenom těch rodičů. Tahat večer do divadla dítě, které tomu vůbec nerozumí a neumí se v prostředí chovat.

Offline Pinot Noir
30023 příspěvků moje polička 09. srpna 2021 10:35
Reakce na nolita:

Pinot Noir osobně bych asi ty prsty neolizovala, ale to je tak vše... za mě správný přístup

To je pravda. Ale tak každý máme nějakou libůstku

Offline Potrefenáhusa
39003 příspěvků moje polička 09. srpna 2021 10:36

Dadoo no tak to asi špatně odhadli, mysleli třeba, ze už to dá

Offline Gatita
8683 příspěvků moje polička 09. srpna 2021 10:43

Potrefenáhusa jo presne, ja deti taky netaham na mista, kde by to na ne bylo dlouhe a mohly rusit, ale nekdy se to poprve otestovat musi.

Offline Dadoo
11714 příspěvků moje polička 09. srpna 2021 10:50

Potrefenáhusa no to evidentně neodhadli, to je pravda. Ale brát malé dítě na večerní představení není dobrý nápad. A když už, a nejde to, vezmu dítě a mizím. 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 09. srpna 2021 10:55

Dadoo Tak to dělala možná naše generace, dneska už jsou jiné postupy. Co bylo lepší nevím, mám málo zkušeností, ale jsem ráda, že můžu prchnout aspoň já.

Offline Zuzuli
3855 příspěvků moje polička 09. srpna 2021 11:03
Reakce na dzizisketa:

Jako zasloužilá průvodkyně musím říct, že problémy dělají a otravní návstěvníci jsou vždy - surprise surprise - dospělí!

​Presne. Provadela jsem pet let a zazitky s dospelymi jsou fakt vyzivne. Telefonovani, svaceni, osahavani vseho, blbe poznamky, nedodrzovani zakladnich pravidel a nasledne dohadovani... Deti byly uplne zlate, maximalne se v pulce pousteli ven curat. 

Offline Zuzuli
3855 příspěvků moje polička 09. srpna 2021 11:12

Mala zacala chodit, coz znamena, ze se nechce nosit a do kocaru uz vubec nevleze. Pokud neni hodne motivovana. Ale vetsinou chce jit sama za ruku. V zivote jsem nemela tolik interakci s kolemjdoucimi, jako ted s tim chodicim skritkem. Vetsinou velmi pozitivnich, jak je roztomila a jak ji to chozeni jde. Nicmene jeste neni uplne skvely chodec a po case boli nozicky, ale hlavicka chce jit dal. Tak si sedne na zem a na pokusy ji zvednout do naruce zacne rvat a lehat si, protoze proste nest nechce, ona prece chodi sama! A zrovna dneska, kdyz mala rvala na chodniku, ke me prisla starsi pani a oznamila mi, ze tak male dite ma byt v kocare no, diky za radu, fakt se mi hodila

Offline Jos
příspěvků moje polička 09. srpna 2021 11:13

Potrefenáhusa Tak ja treba neresim dite vriskajici v restauraci. I kdyz jak zacne nabirat to moje, tak to balime (klidne s sebou) a jdeme. Uprimne ja si to proste neuziju. A klidne se priznam, ze ze vriskajicich deti v letadle nebo jinde jsem nikdy radost nemela. Dokazu to pochopit, jsou to proste deti, ale je to neprijemny. No a co pise Dadoo tak to nechapu. Taky kdyz uz, tak bych dite vzala a odesli bychom pryc...

Tak a ted budu po zasluze potrestana a v pristich letech budu mit doma maleho rvaveho pekelnika.

Offline Jos
příspěvků moje polička 09. srpna 2021 11:18

Pinot Noir Ted uz nechci dohledavat, zacatek zmrzlinoveho tematu. Ale nedavno jsem byla s kamaradkou u hradu. Koupila holkam (4 a 1,5roku) zmrzlinu. Ta mala mela fialovou a bylo fakt teplo. No proste kapala vsude po ni, na ttiko, kalhoty, prstiky, boty....a pak ze chce nest. A kamaradka s ledovym klidem si dite dala za krk a cela ta zmrzlina ji tekla do vlasu! Ja kolem nic pobihala s vlhcenymi ubrousky, ale pry jsem moc utlocitna. No na tohle ja nemam a nikdy nikdy mit nebudu. Stacilo mi, ze holcicka jak kyvala tou zmrzlinou nekolikrat postrikala i me a myslim ze i kolemjdouci

Offline notna
9528 příspěvků moje polička 09. srpna 2021 11:22

Na tyhle pokusy, zda dítě zvládne divadlo, jsou skvělé lóže. My jsme tak s dcerou absolvovali první balet a první operu, představení pro starší než byla ona a tak. Sice to vyjde dráž, ale za ten klid to stálo. A i občasným zaseptanim nebo odbehnutim na WC člověk neruší tak jako by rušil v hledišti.

Offline Zuzuli
3855 příspěvků moje polička 09. srpna 2021 11:22

Kan chybu teda v pribehu nevidim, za me je to cele OK

Ja teda za nejvetsi problem u te starsi generace vidim fakt, ze cekaj, ze deti budou "hodne". Tedy nebudou slyset, budou neustale dobre naladene, nemaji zadne vlastni emoce a nalady, hezky sedi a hraji si s klacikem, rozhodne nikam nelezou. Po probuzeni musi byt hned usmevave, pozdravit, vzit si banan a podekovat... Proste ze chteji po detech neco, ceho ani jako dospeli nejsou schopni. Pamet je totiz milosrdna a uz si nepamatujou, jake byly jejich deti jako male

Dam priklad. Nedavno jsem byla u nasich, mala nam usla cestou z nakupu v aute. Ja ji chtela spici vyndat a prenest do postele, jenze jak jsem ji vyndavala z jineho auta, nez jsem zvykla, tak jsem ji omylem prastila do hlavy a tim ji probudila. Blbejsi probuzeni uz mit nemohla, navic spala jen asi deset minut a byla unavena. Strasne pak rvala jeste asi dvacet minut a muj tata ji porad chodil rikat, jak je osklive, ze rve. Ze nema proc rvat a ze je jako ja, ktera jsem po probuzeni v aute taky vzdycky jecela, ze me v nem nechavali jeste samotnou zavrenou, abych se vyrvala a pak si me vyzvedli pry usmevavou... Ale ze kdyz on se blbe vyspi, tak my mu vsichni jdeme z cesty, protoze je protivny, odpovedi odsekava, už nepripusti. Nebo ze silene nadava, kdyz neco dela a nejde mu to, obcas i leti kladivo vzduchem. Ale batole, kteremu se treba rozpadla vez z kostek nema na projev frustrace narok, aby nebylo rozmazlenym vzteklounem... 

Offline Garfie
28626 příspěvků moje polička 09. srpna 2021 11:26

Kan Já se přiznám, že to s tou zmrzlinou jsem musela přečíst několikrát, protože jsem taky nemohla zachytit, kde je problém. Ale ty v podstatě kritizuješ přístup otce, ne ditěte nebo výchovu? :-)

continuity S těmi jižanskými národy máš pravdu, ale je to dost proto, že začínají žít až večer, kdy už se předpokládá nějaký dospělejší program. Jinak teda v Itálii moje děti sklízely vždy jen obdiv a slávu, za to jak jsou vychované.

Online viktorka_od splavu
49434 příspěvků moje polička 09. srpna 2021 11:34

Garfie no, v tom teda taky vidim rozdil, tady kdyz jde clovek na veceri tak kolikrat predtim treba uspal ty deti, pracne k nim sehnal hlidani a pak...

Zuzuli no proto tohle poustim jednim uchem tam a druhym ven, a fakt to neni zadne milosrdne zapomneni, jenze ja jsem se proste musela hlavne sama otrkat, jako fite jsem naopak byvala strasne "hodna"-zarazena a hrozne jsem se lidi bala. 

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 09. srpna 2021 11:44

Ja nedavno mela bajecnej zazitek s Tondou. Chtela jsem jit na venkovni vysilani podcastu Buchty, na Stalinu. Melo to zacit v 18, takze pohoda, to zvladneme. Zacatek se zpozdil a jakmile se zaclo, z Tondy se stala ujecena bestie, vykrikoval, behal, smal se, proste byl nadsenej ze se zlobime a snazime se ho chytit. Ale nejvic me v tom celym nastval sambo, kterej predem slibil, ze kdyby se tohle delo, tak ho odklidi..  coz neudelal, protoze mu to prislo roztomily a nechapal, ze by to vriskani a behani nekoho mohlo rusit. Skoncilo to predcasnym odchodem s Tondou pres rameno a ja byla jeste tri dny nastvana! A jeste tomu prihlizela MP Meri 

Offline Černá kočka
1782 příspěvků moje polička 09. srpna 2021 11:48

Mne nevadily deti asi nikdy ,  to spis ten pristup nekterych rodicu ve stylu po nas potopa, jako priklad treba rodice nechavajici skakat deti v botach po sedackach ve vlaku nebo autobuse.  Neustale mluvici batole na koncerte barokni hudby v kostele taky nebylo fer ani vuci vystupujicim ani divakum, tenkrat ale myslim nikdo nic nerekl.

V situacich kdy se normalne konverzuje tak tam vubec nevidim duvod proc by deti mely byt zticha, treba jak psala Husa o te vystave, tam se asi prece normalne mluvilo, tak proc by nemohlo mluvit i dite.

Offline Karja
44900 příspěvků moje polička 09. srpna 2021 11:49

Zuzuli :-DHahahaha, tak to by mě paní teda dostala no! 

Jos No to ti třeba připadá, že na to nemáš a mít nebudeš, ale já jsem tak nějak taky hodně snizila ze svého životního komfortu. Nedávno třeba dceři spadl kopeček zmrzliny na chodník....no tak bleskurychle jsme to vyhodnotila na ,,pravidlo tři vteřin,, že přeci do tři vteřin se to neušpiní a kopeček putoval zpět. To dřív to bych vysvětlovala, šla koupit novej, no teď se mi nechtělo, další nákup by byl příliš rizikový počin:-D

Offline Aranel
6683 příspěvků moje polička 09. srpna 2021 11:52

711990 A ještě tomu přihlížela papírová Zuzka Fuksová a Miss Petty? Ježiš to mě mrzí, že se Tonda nějakou zmínkou do toho podcastu nepropracoval

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 09. srpna 2021 11:54

Aranel hele kdyz budes pozorne poslouchat, podle me uslysis v dalce vykriky "mimi mimi" (zrovna si rad hraje na miminko)