Potrefenáhusamozno ano, ale pekne ma sto stve, kym u seba znesiem vselico, tak som na tieto reci pri synovi citliva. Minule som ju prichytila ako hpbstrasi jaslami, dva dni sa ma potom 100x na den pytal, ci ide do jasliciek
. 711990 a pritom to je celkom normalna vec, dat im na vyber ked sa uz vedia vyjadrit....radsej mu dam nieco na co ma chut ako potom vyhadzovat nedojedenu desiatu...
Vše o těhotenství a dětech
DrowRanger preboha, že straší jaslami ![]()
DrowRanger no presne. Ale to straseni teda je straslivy
letfenixa tak, tak...ze ak ma nebude posluchat, pojde do jasli a podobne
. Pre dospeleho asi neskodne reci, pre moje dieta trest za nieco vo forme toho, ze mu vezmu mamu
.
už je ta debata asi jinde, ale velmi ti rozumím. myslím si, že nesouvisí jen s introverzí, ale i snahou neobtěžovat okolí ( ještě umocněno těmi hejty na MP, kde si někteří mysleli, že děti se maji vychovávat nejlip v jeskyni, že které kolem 15 vypustíme hotové lidi způsobilé konverzovat s kralovnou.
Na to mi velmi pomohlo pár dovolených v jižních krajinách, u nás Řecko, ale Itálie by tady měla fungovat. Tam domácí berou ty děti tak, jak jsou. Teda běhají, dělají hluk a občas pláčou a řvou. A i ty děti tam zlobily mnohem, mnohem míň. Kdyz z nás opadlo to pnutí, aby náhodou neobtěžovali, najednou to byla pohoda. Trochu mi to pomohlo změnit ten přístup i tady a tolik se nestresovat tim, co si asi tak myslí nějaká bába na ulici.
S většinou co píšeš souhlasím, ale včera
Šli jsme na zámek, koupili lístky a jelikož bylo dost času, sedli na kafe v podloubí. Přišla rodinka, holčička tak 5 chlapec 3 a ten celou dobu tahal matku za ruku, že chce zmrzlinu a ona v klidu odpovídala, že prvně koupí lístky a potom dají zmrzlinu. A pořád šli a on pořád na tu matku, že chce zmrzlinu, všichni došli k pokladně, matka nakoupila, zaplatila, za celou dobu mluvila buď ta maminka, nebo ten synek. Přesunuli se k okýnku se zmrzlinou, každý si objednal a dostal, malý chtěl čokoládovou, jak mu ji maminka podávala, dal ruky za záda a že ji nechce. Nakonec ho maminka přemluvila ať si ji aspoň drží. Sedli si ke stolku vedle nás. Děcko už bylo potichu, zbytek rodiny taky, ale lízali, synek ne. Čokoládová zmrzlina mu stékala po ručičkách, kapala mu na nožičky, zašpinila kraťásky. Maminka to zaznamenala a poprosila tatínka, který už dojedl, ať mu s tím pomůže. Otec bez řečí vstal a tu zmrzlinu mu i s jeho prstíky olízl, dítě vyvalilo oči, mezitím dolízala i maminka, vytáhla kapesník a chlapečka začala pucovat. Najednou rána, chlapeček hodil čelíčko na kavárenský stoleček a spustil řev. Dál už nevím, šli jsme se projít do zámecké zahrady. Jako cizí baba si teda myslím, že udělali rodiče při výchově někde chybu.
Kan ty jo, marně přemýšlím, kde ![]()
Jak to teda mělo probíhat "správně"?
DrowRanger poslala bych ji do prdele. pardon
Kan Hele mně by taky zajímalo, kde podle tebe udělali ti rodiče chybu. Si to asi beru osobně, protože dcera občas podobné záseky mívá taky a nic s tím nenadělám.
Pinot NoirTřeba ten otec se zapojil až na žádost maminky, taky mohli dát každýmu pajdu ať si tu zmrzku koupí každej sám a z dálky hlídat, maminka by ve větším klidu nakoupila lístky. Nevím, proč šli všichni pro lístky, pokud to takhle dělají a dítě je netrpělivé, prostě se zabejčí. Ale nejsem odborník, mám pouze jedno už dospělé dítě.
Kan e? chybu? snad naopak ne?
Podle me je to naopak krasnej dukaz toho, ze seti v urcitym veku udelaj scenu at chces nebo ne a nema smysl na ne jecet a vztekat se, naopak.
DrowRanger tvoj syn je ukážkové dieťa, nenechaj sa svokrou rozhodit a len strihaj kalendár. Ale to strašenie je fakt blbé no. Moja svokra zasa Alicu straší tým, že ak pôjde sama do okna, prídu policajti a zoberú ju preč. Viem, že to myslí dobre, ale tie dôsledky su potom blbé
DrowRanger Tvůj syn vypadá jako rozumný mladý muž :o) A s tím uspáváním se nestresuj předem, ono se to nějak vyvrbí. Já jsem si taky vytvářela různé katastrofické scénáře a nakonec to dopadlo tak, že mi dcera nejdřív pomůže uspat miminko, abych pak mohla jít uspávat ji.
Ale kdyby se nám do ložnice vešla třetí postel, tak jí tam dceři klidně přidám.
Kan nekdo proste mesmyslne trva na svym, hloupe no. ale ona ta decka vyrostou tak jako tak![]()
Kan tak tříleté dítě jsem měla nedávno, a to teda nebylo schopné jít si koupit zmrzlinu. Třeba potřebovali nejdřív zjistit, jestli vůbec dovnitř půjdou, za jak dlouho začíná prohlídka... Nejspíš ho znají, tak vědí, co od něj čekat.
Moc velký křik tam nebyl, děti seděly, nikoho cizího neotravovali, nikomu nebylo ublíženo, dospělí zůstali v klidu... Mně to připadá jako úplně běžná situace, z které mi vyplývá jen to, že okolí teda hodnotí a sleduje dost pozorně. Pak si zviklaní rodiče jako já dělají ty stresy, o kterých tu píšu o pár stránek dřív.
Kan taky žádnou chybu nevidím, maximálně v tom, že nakonec tu zmrzlinu nechtěl, tak bych jí nekoupila.
Pinot Noir já bych poslala tatínka s dětmi na zmrzlinu a sama šla koupit lístky, a trvalo by mi to dloouuho...![]()
Kan Hele ono asi záleží od povahy dítěte. Třeba dcera by vyloženě trvala na tom jít lístky koupit se mnou a je jednodušší ji vzít sebou než jí vysvětlovat, ať počká stranou. A to kupování zmrzliny je hezká teorie, ale za prvé většina prodejních pultů je pro malé dítě moc vysoká a za druhé když dítě nemluví úplně zřetelně, tak ne každá obsluha bude ochotná pět minut dešifrovat, co to dítě vlastně chce.
711990 No přesně, když má dítě udělat scénu, tak si prostě důvod najde, děj se co děj :o)
Pinot Noir moje skoro čtyřleté dítě tu zmrzlinu nedávno ani nedoneslo k lavičce![]()
Kan myslíš to tak, že 3 a 5 ročne deti si mali ísť kúpiť samé zmrzlinu? ![]()
A možno chcela maminka synovi ukázať, že keď sa dohodli, že najskôr kúpia lístky a až potom zmrzlinu, tak to tak bude.
DruI syn niekedy urobí scénu, aj keď mu vyhoviem, len tak. Ale teda už sa frekvencia znižuje.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY