Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline letfenixa
10867 příspěvků moje polička 07. listopadu 2023 11:47

notna Lukasko sa nerozculoval , len bol nespokojný. 

Offline Gatita
8619 příspěvků moje polička 07. listopadu 2023 12:34

Syn si preje same blbosti, auto na ovladani a merch od nejakych youtouberu. Tohle me vubec nebavi kupovat. Navic z toho auta bude akorat mrzeni, je to hodne drahe a je to spis hracka pro dospele nez pro maleho kluka, kteremu to bude brat jeho jeste mensi bratr. 

Btw nemate tip na nejakou lehce strategickou hru pro 8leteho?

Offline žluťásek
8861 příspěvků moje polička 07. listopadu 2023 13:58

Gatita jako deskovku nebo počítačovou? A jestli deskovku, tak když mi dáš víc indicii, určitě můžu poradit. 

Offline Gatita
8619 příspěvků moje polička 07. listopadu 2023 14:50

žluťásek deskovku, nebo klidne i nejakou karetni:)  Melo by tam jit vic nez o nahodu, ale zas by to nemelo byt moc slozity ani trvat moc dlouho. U nas porad jedou dokola kralovny, obcas medved wrrr, a nejvic ted asi aktivity, coz je party hra:))) Chtela bych neco, kde se muze trochu taktizovat, ale zas ne moc, abych to byla schopna hrat i ja.  Jsi moc hodna, dekuju!

Online Evaeva
příspěvků moje polička 07. listopadu 2023 14:54

Gatita v osmi by už mohl zvládnout dospělé Carcassonne, což je moje oblíbená hra od dětství 

Offline žluťásek
8861 příspěvků moje polička 07. listopadu 2023 15:22

Gatita koukni na Kingdomino, to by se mohlo líbit. Je sympaticky rychlý, přiměřeně taktiky a strategie, nenápadně procvicuje matematiku, rozvíjí prostorový vidění. Dá se hrat ve 2-4 hráčích.

Moc hezká je Honga, pravěký téma, volíš v každým tahu jak umístit kartu a odkud čerpat body. Buď lovis mamuta nebo sbiras nějaký bobule a houby, za ty pak nakupujes další suroviny, navstevujes posvatnou horu...celou dobu ještě musíš hlídat savlozubyho tygra, aby na tebe netočil a nesezral ti nashromazdeny jidlo. 

U nás je pak ještě velmi oblíbený Dům snů, tam máš kostru domu a podle určitých pravidel vybavujes a stavíš jednotlivý pokoje. Tam je už dost čtení na kartičkach, není to úplně třeba pro prvnaky, co ještě nectou. 

Offline žluťásek
8861 příspěvků moje polička 07. listopadu 2023 15:37

Gatita z menších her má K ještě moc rád Krabčáky, karetka, kde sbíráš ptačí hejna různých druhů ptáků (jsou hranatý, to by mohlo být atraktivní pro milovníky minecraftu :-))

Pak jede Kočičí klub - taky karetka, sbíráš kočky a musíš pro ně mít nasbírané taky jídlo, hračky a další věci, kterýma je opečováváš. (ve stejné edici vyšlo i Psí parťáci, tu neznám, ale princip asi bude podobný)

Online Karja
44644 příspěvků moje polička 07. listopadu 2023 15:55

Já myslim, že kvůli mě nikdo nezaměstná už ženu s dětmi. Dostala jsem služebku na termín dcery besídky ve školce....no takže jsem to zrušila, že na tu služebku nepojedu a ještě jsem se rozbulela, že mi to jako bylo líto,ta besídka:D

Offline 711990
18317 příspěvků moje polička 07. listopadu 2023 16:16

Karja jako rodic ditete do 8 let muzes sluzebku odmitnout, takze bych byla v klidu:) 

Offline dupali
471 příspěvků moje polička 07. listopadu 2023 16:16

Karja to je správně  však co je důležitější....služebka to rozhodně není. Udělala jsi dobře

Online Karja
44644 příspěvků moje polička 07. listopadu 2023 16:23

711990 Jo, řekla jsem, že vyměním s někým služebku přes vánoční prázdniny, což jako rodič dítěte do 8 let spíš uvítáš.

Offline Gatita
8619 příspěvků moje polička 07. listopadu 2023 18:26

žluťásek dekuji, jsi vazne hodna! Vsechny ty hry jsou moc pekne. Myslim, ze synovi by se nejvic libil ten dum snu. Miluje domy, staveni a zarizovani. A Krabcaci zas splnuji to, co bych si predstavovala ja. 

Offline žluťásek
8861 příspěvků moje polička 07. listopadu 2023 18:41

Gatita já dům snů taky hraju moc ráda, není to dětská hra, spíš taková rodinná, příjemně oddechová, nenáročná, zároveň se ale dá dobře kombinovat a hrát strategicky, když chceš. když je ti jedno že prohraješ, můžeš si to v klídku stavět na hezko, budovat si pokojíčky jak se ti líbí. Třeba by si to s vámi pak zahrál i mladší, když mu nebudete klást nějaký velký překážky v budování si co se mu bude líbit :-)

Offline dzizisketa
8949 příspěvků moje polička 07. listopadu 2023 20:37

Na margo dnešního natáčení si dovolím citovat klasika: vyvodil jsem z toho ten závěr, že bude-li ještě někdy příležitost a budu požádán o nějakou další rekonstrukci, že se Vám na to vyseru.

Vážně, jsem z toho utahaná, bylo to náročnější než jsem čekala. Děti byly naštěstí spolupracující, kromě toho, že Šárka usnula už dopoledne při procházce v kočárku, takže jsme museli upravit harmonogram a když došlo na točení oběda, už reálně po obědě byla a šunkofleky naházela psovi a pro sebe si vyžádala banán

Výsledek bude k vidění na ČT příští rok, jmenovat se bude asi Proč jsme tak naštvané. Ale ještě to není jisté, výsledek nám ještě před vysíláním dají k autorizaci.

Offline Makara
3637 příspěvků moje polička 07. listopadu 2023 20:40

dzizisketa tak další zkušenost. Doufám, ze dáš info před vysíláním.

Online Karja
44644 příspěvků moje polička 07. listopadu 2023 20:44

dzizisketaJežiš, to je skvělý název, těším se na to. Můžeš to nějak víc přiblížit? No tak to chápu, já myslela, že ty budeš jen někde sedět při kafi či procházce povídat, ne že prozijes na natáčení běžný den. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 07. listopadu 2023 20:51

dzizisketa těším se už teď!

Offline dzizisketa
8949 příspěvků moje polička 07. listopadu 2023 21:31

Karja 

Bude to vycházet ze stejnojmenné knihy, vlastně to bude obrazové zachycení v ní pojednaných témat na příkladě tři žen - matky na rodičáku (já), osaměle žijící seniorky a ženy s kariérou.

Offline Gatita
8619 příspěvků moje polička 07. listopadu 2023 21:39

dzizisketa jsi husta, ja taky myslela, ze to bude jen interview (a i to by mi prislo jako zahul). Jsi dobra, uzij si klidny vecer! 

Online Pinot Noir
29861 příspěvků moje polička 07. listopadu 2023 21:46

dzizisketa ty jo, tak to se těším na výsledek. Jsi odvážná!