Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 28. července 2018 22:29

Stará Stanová Kůže 

Děkuju, prostuduju to. Ty jsi spoojená?

Offline Stará Stanová Kůže
1333 příspěvků moje polička 29. července 2018 08:12

dynda Asi takhle: U nás to hlavně vyřešilo vyčištění velkých neotvíratelných okenních ploch v patře, které jsou jinak čistitelné jen ze žebříku (tohle připlácnu rukou z venku z té otvíratelné části, nemusím mít žádné žebříky ani zvát někoho specializovaného). A taky máme komplet prosklenou jednu stěnu obýváku (k 9 metrům délky), kde čištění trvá dlouho a při veškeré snaze tam pořád zůstávaly šmouhy - tohle ten přístroj vyčistí lépe než člověk.

Otravné je, že se to musí obsluhovat - vyměňovat ty utěrky a přendávat z jedné plochy na druhou.

Takže pro to výše uvedené je to dobrý pomocník, k menším a dobře přístupným oknům mi to přijde jako zbytečná technická hračka.

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 29. července 2018 08:44

Karja ja som z lenivosti tiez zacala pouzivat nositko. ked som potrebovala rychlo vyrazit a neuviazovat. satku aj nositko mam z takych materialov ze je mi z toho v lete velmi horuco a este aj dieta je ako termofor a neznesie horucavy takze vtedy nenosim vobec. osvedcilo sa mi nosenie v zime v kombinacii s bundou pod ktorou mozem mat dieta. tym ze sa hrejeme navzajom tak nemusime byt naobliekani. jej vyhoda je ze sa da nosit aj bez rozsirenia na dieta a je dost tepla a dlha az po kolena tak mi nemrzne zadok

a este som si pri kupe satky pred porodom malovala ako tam toho drobca mozem aj nakrmit a nikto si pod tou satkou nic nevsimne aj keby som nahodou bola mimo domova. trebars u nositka ktore mam ja taka moznost nie je.

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 29. července 2018 08:50

DrowRanger ja som bola hospitalizovana na pozorovani takze mi odpadol stres z odchdom do porodnice ale aj tak som kontrakcie nespoznala. poslickov som vobec nemala-alebo som nevedela ze to je ono. kontrakcia - je to bolest v podbrusku ako pri menstruacii a to mi potvrdil az doktor ked som sa ho na to pytala lebo tie prve bolesti neboli az take silne a cele sa mi to nezdalo. a tvrdnutie brucha som tiez nerozoznala. furt som ho obchytkavala a nejak som na nic neprisla

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 29. července 2018 08:55

Mutziputzi Jo, asi jako ty, někde u Prahy.

​Kerá trasa to je?

Offline notna
9452 příspěvků moje polička 29. července 2018 09:01

eless Na léto je výborný šátek z hedvábí. Ale chce to mít vázani už trochu v ruce, protože při vázání klouže.  Nosili jsme hodně i v létě, ale chodili jsme ven jen ráno nebo večer.

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 29. července 2018 09:21

eless mne včera v noci došlo v posteli, že to čo som si myslela, že sa hýbe dieťa bude asi to spomínané tvrdnutie brucha . Predtým som si myslela, že to je chrbátik/zadoček, ale posledné cca dva dni to mám tak, že mi akoby skamenie vrchná časť brucha, tá je tvrdá, spodná časť mäkká. Inak dnes mám termín a na pôrod to ozaj nevyzerá .

Offline Sweet Potato
40407 příspěvků moje polička 29. července 2018 09:27

DrowRanger Neboj, kdyby něco, my tě tu kolektivně odrodíme.

Offline 999
19821 příspěvků moje polička 29. července 2018 09:28

DrowRanger To ještě nic neznamená :-). Já v den termínu od rána mlela, že porodím, i když jsem neměla žádné příznaky. K obědu jsem si dala biftek a Plzeň, abych měla sílu, večer jsem jela do porodnice, když mám jako termín... Natočili mi monitor a se smíchem poslali domů. Cestou domů začaly kontrakce, ale jela jsem se najíst, rodina šílela, že porodím doma. Najedla jsem se, vrátila se do porodnice a za dvě hodiny porodila :-). Přeju ti, ať to u tebe taky proběhne hladce.

Offline rasaNori
8849 příspěvků moje polička 29. července 2018 09:31

DrowRanger ja jsem tak rada ze mimino slo o ty dva tydny pred terminem. S moji vzteklosti kdyz nekdo nedodrzi termin bych byla asi pekne v haji z toho ze dnes mam TP a vono nic :D

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 29. července 2018 09:36

Kde sa dajú kúpiť pekné drevené detské vešiaky? Potrebujem asi tak cca 10 kusov. 

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 29. července 2018 09:43

Prosím o radu s nosítkem, vím, že tu žluťásek psala o nosítku pro drobné ženy, které se ale nemusí příliš přenastavovat i pro většího muže, navíc má být docela kvalitní a ne nějak extrémně drahé. Myslela jsem si, že jsem si ten název uložila, ale očividně ne. V diskuzi nejsem schopná to najít. Moc děkuji.

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 29. července 2018 09:47

Sweet Potato to bude fajn, muž sa vybral na bicykel, odchádzal s otázkou - rodíš? Nie? ok, tak nebudem dávať dlhú trasu a pôjdem tade, kde je signál .

999 Ďakujem krásne, už som si konečne doriešila všetko s robotou, už môžem odrodiť aj hneď (v prípade nutnosti si zavolám taxíka do nemocnice, no :D ). Obed s rodičmi aj svokrovcami mám dnes naplánovný tiež, tak by to mohlo prísť, aspoň by hneď videli vnúčatko .

rasaNori mňa doteraz desilo, že príde skôr, teraz ma štve presne to čo píšeš - ako to, že nedodržuje termín???  Ale tak, nech si určí kedy príde (ale čím skôr, s tým bruchom sa už nedá existovať v týchto teplách!!!).

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 29. července 2018 09:51

Luna Já chápu, že se vám nechce svěřit děti cizí osobě, ale co si myslí sousedi, není snad až tak důležitý, ne? Moji si teda asi něco myslí (bezdětná, chodí mi paní na úklid, pracuju z domova /pro starší generaci = vůbec /, před barákem zastahuje rohlík i dámejídlo), ale je mi to jedno nějak.

Offline Aranel
6617 příspěvků moje polička 29. července 2018 10:16

Luna Stará Stanová Kůže Moje maminka má taky někoho na úklid, chodí v době, kdy je v práci, nechávají si vzkazy, vůbec se nepotkávají, takže nepříjemné smalltalky a vaření kafe vyloučeno 

Offline Karja
44728 příspěvků moje polička 29. července 2018 10:17

DrowRanger Ja si v den porodu vyslapla na vysehrad, tam mi zacalo byt nejak nevolno, cestou jsem okukovala lecjakej kerik, kam bych si v nejvyssi nouzi mohla odskocit, protoze ty bolesti jsem teda prisuzovala necemu jinymu. nakonec se mi povedlo dostat se domu, kde jsem se moc dlouho neohrala:-D. Vlastne jsem se osprchovala, dala do googlu jak rozehnat poslicky a za hodinku radsi jela:-D. Jsem se pak hrozne smala, kdyz jsem sla v porodnici za dva dny na internet a na mobilu mi naskocilo heslo ,,jak rozehnat poslicky,, a poslicek uz byl vedle v postylce:-D.

Ono to nejak bude, mne rikali, ze by me nechali prenaset klidne 10 dni, byla jsem na kontrole den pred terminem a objednali me za dalsi tyden, ze se tam domluvime na dalsim postupu:-D. A to horko ti taky pomuze;-).

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 29. července 2018 10:21

DrowRanger Já jsem odpoledne cítila takové divné tahy v břiše a pak přišla kočka a lehla si mi přes břicho  napříč, tak jsem si řekla - aha, tak to bude opravdu ono před půlnocí přišly kontrakce, poznala jsem je bezpečně díky pravidelnosti a ráno před sedmou byla dcera na světě. 

Offline Sweet Potato
40407 příspěvků moje polička 29. července 2018 10:25

paktofonika Zkusila bych Fler.

Offline Luna
10867 příspěvků moje polička 29. července 2018 10:42

Zina Ja ale neresim, co si mysli, jen jsem psala, ze by to babicky urcite komentovaly, coz je pravda.  A na uklid nikoho nechci, ten zvladam a nejak zvlast me to neobtezuje.

Stará Stanová Kůže Tak panicka teda budu taky jak to tak ctu. 

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 29. července 2018 10:47

Luna Já bych si nepomyslela nic o paničce, ale litovala bych chudinku nezaměstnanou...to jsou ty úhly pohledu jak ta poloplná nebo poloprázdná sklenice